Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 6 από 6

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος Μπουχώρης
    Περιοχή
    ΑΤΤΙΚΗ

Προεπιλογή thomson 55uc6586 κόλλησε μετά από τράβηγμα πρίζας

Καλησπέρα έχω μια τηλεόραση thomson 55ud6406 είχε φουσκωμένους πυκνωτές αλλάχτηκαν, δούλεψε κανονικά αλλά λογικά από δικιά μου βλακια που το τράβηξα από την πρίζα κάνα 2 φορές χωρίς να το απενεργοποιώ , μου μπλόκαρε, δλδ δεν κανει τπτ παρα μόνο εχει μόνιμα αναμενοτο λαμπάκι του stb , αλλα δίνει κανονικά τροφοδοσία στον επεξεργαστή και στις μνήμες. Θεωρώ πώς θέλει αφαιρεση το emmc και προγραμματισμό. Αλλά δεν έχω programmer καθώς επίσης δεν έχω ξανά κάνει προγραμματισμό σε μνήμη. Υπάρχει περίπτωση να μπορεί να γίνει με άλλο τρόπο ή αν εχει κάποιος τις γνώσεις να νε βοηθήσει

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS

Προεπιλογή

Φίλε Χρήστο,
    δεν νομίζω ότι είναι βέβαιο 100% ότι η βλάβη που παρουσιάζεται στην THOMSON με μόνιμα αναμμένο το LED του STB,
    οφείλεται σ΄ αποπρογραμματισμό της EMMC ή της EEPROM memory.
    Βέβαια γράφεις ότι έχεις πάρει μετρήσεις στον επεξεργαστή και τις μνήμες, αλλά οι THOMSON είναι αρκετά περίπλοκες &
    δύστροπες συσκευές κι ίσως σου διαφεύγει κάτι.
    Αρχικά απενεργοποίησε τη συσκευή σου από τον δ/πτη ON/OFF που φέρει στο σώμα της, (εφόσον φέρει τέτοιον δ/πτη), &
    αφαίρεσε και το φις της από την πρίζα, κρατώντας τη σ΄ αυτή τη κατ/ση πάνω από 1 h και προσπάθησε κατόπιν τοποθετώντας
    το φις στην πρίζα να την ενεργοποιήσεις από τον δ/πτη της (όχι από το τηλεχειριστήριο) εφόσον βέβαια αυτό είναι εφικτό.

Ακόμη ένας τρόπος για να μπεις στο Service Mode και να κάνεις τις όποιες επιθυμητές από σένα ρυθμίσεις δίνεται από το
    link : https://www.hardreset.info/es/device...o-de-servicio/ από τ΄ οποίο μεταφράζοντάς
    το στην Ελληνική γλώσσα, ακολουθείς τη μέθοδο 2, εφόσον αυτό είναι εφικτό βέβαια για τη συσκευή σου.

Αν θέλεις ανέφερε και τον τύπο του σασί όπως κι εκείνον του panel μήπως βρεθεί ελεύθερο στο Διαδίκτυο κάποιο σχηματικό.

Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος Μπουχώρης
    Περιοχή
    ΑΤΤΙΚΗ

Προεπιλογή

Δεν έχω καμία ανταπόκριση σε ό,τι και να κάνω επίσης με το που το βάλω στην πρίζα ενώ είναι το λαμπάκι του stb αναμένω δίνει τροφοδοσία στον επεξεργαστή και στις μνήμες και επειδή υπάρχουν οι τάσεις αλλά και επειδή ζεσταίνονται, παρόλα αυτά στην tcon δεν πάνε, επίσης την τελευταία φορά πρώτου μπλοκαρι τελείως είχε κολλήσει δείχνοντας χρώματα στην οθόνη και αλλαζανε σαν test mode ήταν

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS

Προεπιλογή

Αφαίρεσε την T-Con Board από την Main Board και παρατήρησε πως ανταποκρίνεται η TV.
    Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ΄χει " κτυπηθεί " ο επεξεργαστής και να βγάζει τέτοια θέματα ή
    στη τροφ/σία του να παρουσιάζονται προβλήματα.
    Ανέφερε τον τύπο του σασί, του PSU, του panel και της T-Con Board για περισσότερη πληροφόρησή
    σου.
    Καλό θα ΄ταν να βρεθεί πρόγραμμα εκκίνησης που να περνά μέσω USB memory stick.
    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος Μπουχώρης
    Περιοχή
    ΑΤΤΙΚΗ

Προεπιλογή

Μητρική: 40 mt58cu mad4hg
    Psu : 40-L14NH2-PWB1CG
    Firmware: v8-t658t01-lf1v511
    Λοιπόν έχω βγάλει την tcon ίδια αντίδραση, όπως και με το λογισμικό έχω βρει το .pkg αλλά δεν δείχνει καμιά αντίδραση, ούτε αν πατήσω παρατεταμένα το power κουμπί.
    Γενικά δεν αλλάζει ούτε στο παραμικρό η αντίδραση του.
    Μάλλον βλέπω αλλαγή μητρικής, αλλά προτού την αλλάξω μπορώ να δοκιμάσω κάτι?

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS

Προεπιλογή

Εφόσον τ΄ EMMC της TV σου αναγράφει πάνω του : KLMAG1JETD-B041 τότε από το link :
    https://emmc-ufs.com/klmag1jetd-b041...are-easy-jtag/ κατεβαίνει τ΄ αρχείο eMMC_Firmware.AJTD4R.bin
    που μπορείς να το θέσεις ΜΟΝΟ του σ΄ ένα USB memory stick, 4GB, ΚΕΝΟ, διαμορφωμένο σε FAT32 και
    να κάνεις μία προσπάθεια, αφού έχεις εκτός το φις από τη πρίζα, όταν το ΄χεις ήδη τοποθετήσει σε θύρα USB της συσκευής,
    να την επανασυνδέεις στο ρεύμα και να την ενεργοποιήσεις.
    Μπορεί κατ΄ αυτόν τον τρόπο «να κάνεις δουλειά», αλλιώς η λύση είναι ν΄ αγοράσεις νέα Main Board καθόσον κανονικός
    επαναπρ/σμός του EMMC γίνεται με programmer (κάνει ο RT809H ο οποίος κοστίζει 95,53¤ από Ali-Express
    [ https://www.alibaba.com/product-deta...YaAtyiEALw_wcB ]) αλλά αν δεν τον χρησιμοποιείς
    σε μόνιμη βάση νομίζω ότι είναι «ΔΩΡΟ β€“ ΑΔΩΡΟ».
    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

Παρόμοια Θέματα

1. Σύνδεση πρίζας RJ11
    από Theodoros8 στο forum Ηλεκτρολογικά
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-03-21, 20:06
  2. Σύνδεση πρίζας
    από atrwtoss στο forum Ηλεκτρολογικά
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-11-20, 20:40
  3. [Τηλεόραση Samsung] Περίεργα ξεθωριασμένα χρώματα μετά από 4 μερες εκτός πρίζας.
    από anna2017 στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-09-17, 08:26
  4. Κατασεκυή καλωδίου πρίζας
    από b_eliades στο forum Ερωτήσεις & Συμβουλές
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-05-17, 17:24
  5. Τράβηγμα καλωδιου σε μπανιο...
    από hitech444 στο forum Ηλεκτρολογικά
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-01-17, 23:26

Δικαιώματα - Επιλογές