Αν και γνωρίζω ότι δεν είναι σωστή αυτή η τοποθέτηση και ενδεχομένος δεν επιτρέπεται δεν υπάρχει χώρος για δεξαμενή νερού.
Ήθελα να ρωτήσω πέρα από τα βασικά ανεπίστροφες βαλβίδες προς το δίκτυο τα συστήματα προστασίας σε περίπτωση δικοπής νερού της αντλίας κλπ. Η είσοδος ενός κλασικού πιεστικού συγκροτήματος νομίζω δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1bar η πίεση δικτύου είναι στα 2 bar. Δουλεύει η αντλία κανονικά αλλά μετά από κάποια χρήση παθαίνει ζημιά λόγου υπερβολικής πίεσης (2bar + 4 bar ο πιεσοστάτης ) φούσκωσε το κέλυφος και χάνει από την φλάντζα. Η ερώτηση μου είναι αν βάλω ένα μειωτή πίεσης στην παροχή και λύσω το πρόβλημα σωστής χρήσης της αντλίας (μέγιστη πίεση εισόδου) πως ακριβώς θα φτάνει το νερό σε σχέση με πρίν (δεν θα μειωθεί ο όγκος του νερού με μικρότερη πίεση και πόσο μεγάλη μείωση θα έχω?). το δοχείο διαστολής είναι 20 lt και με λίγα δευτερόλεπτα χρήσης αδιάζει και εκεινεί την αντλία ο πιεζοστάτης. Τότε με την μέχρι τώρα συνδεσμολογία εισέρχεται στην αντλία νερό με πίεση 2 bar και πάλι δεν φτάνει γιατι με το που ξεκινάει η αντλία η ένδειξη πίεσης στην εισαγωγή μηδενίζεται γιατι τραβάει η αντλία και υποθέτω πως δεν φτάνει το νερό. Αν βάλω μειωτή δεν θα γίνει χειρότερη η πίεση? Παρακαλώ μια απάντηση σχετικά με αυτό θα ήθελα και οχι να μου πείτε να βάλω δεξαμενή νερού. Υπάρχει και πιεστικό που ενδείκνυται για σύνδεση όπως το grundfos scala αλλά είναι πολύ ακριβό για μένα. Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω με ένα απλό πιεστικό συγκρότημα που έχω χωρίς την χρήση δεξαμενής νερού?