Καλησπέρα σας,
Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα εδώ και καιρό κ λύση δεν βλέπω. Θα το πάρω από την αρχή.
Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν μια μέρα παρατήρησα ότι δεν πάγωνε ο χώρος. Ήρθε ένας φίλος ψυκτικός για να μου κάνει τη συντήρηση στο άλλο που έχω και να δει και αυτό. Παρατήρησε λοιπόν ότι δεν έπαιρνε ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας. Ενώ έκανε να ξεκινήσει και ακουγόταν ο συμπιεστής δεν ξεκίναγε ποτέ ο ανεμιστήρας. Με αποτέλεσμα να κόβει κ τον συμπιεστή λογικά από θερμικό και να σταματάει και αυτος.
Να σημειωθεί εδώ ότι δεν έβγαλε ποτέ κάποιο σφάλμα στην εσωτερική μονάδα .
Στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν το μοτέρ του ανεμιστήρα. Το πήγε σε έναν ειδικό το σύνδεσε κ εν τέλει δούλευε μια χαρά.
Αφού αποκλείσαμε αυτό πήγαμε προς την πλακέτα .
Τσεκαρα τις ασφάλειες όλες ήταν μια χαρά. Σκέφτηκα ότι θα έχει κολλήσει η επαφή από το ρελεδακι του ανεμιστήρα.
Οπότε την πήγα σε ένα ηλεκτρονικό για επισκευή.
Μου άλλαξε ο άνθρωπος τα ρελεδακια και τον πυκνωτή εκκίνησης κ κατόπιν επισκευής την ξανατοποθετησαμε πάνω .
Και εκεί που λέω νταξει ξεμπερδεψαμε, πάω να δοκιμάσω να το βάλω μπρος και η εσωτερική μονάδα ΝΕΚΡΗ!
Τσεκαρα και την ασφάλεια που έχει η εσωτερική μονάδα μια χαρά είναι. Φτάνει τάση μέσα αλλά είναι λες και δεν έχει καθόλου . Δεν έλεγξα τι τάση φτάνει γτ δεν είχα πολύμετρο εκείνη τη στιγμή, είχα μόνο δοκιμαστικό. Θα το ελέγξω όμως .
Τα φώτα σας Κύριοι η Κυρίες.
Καμία ιδέα το τι μπορεί να συμβαίνει ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Τα μοντέλα εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας είναι τα παρακάτω :
Εσωτερική ASYG09LLCB
Εξωτερική AOYG09LLCB