Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 2 από 2

Νέο Μέλος
    Όνομα
    -
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή Κλιματιστικό Samsung AQV12FKN - Ανάβουν τα Operation & Turbo

Χαιρετώ την ομάδα! Χρειάζομαι τα φώτα σας για ένα κλιματιστικό σε σπίτι που νοικιάζω. Το σπίτι είχε μείνει άδειο σίγουρα 2 χρόνια. Η ιδιοκτήτρια μου είπε ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα σταμάτησε να δουλεύει το AC. Στις λεπτομέρειες: Ανοίγει, λειτουργεί για κάνα 2 λεπτά και μετά ανάβει το Operation & turbo, το οποίο από το Service manual παραπέμπει σε σφάλμα εξωτερικής μονάδας. Πριν κλείσει, η εξωτερική μονάδα ξεκινάει και σαν να βγαίνει κρύος αέρας.

Τσεκαρα λοιπόν την εξωτερική μονάδα κ κάνει τα εξής:
    1. Πριν το ανοίξει το AC τα led της πλακέτας είναι σταθερό κίτρινο, σταθερό πράσινο κ το κόκκινο αναβοσβήνει. Βλαβολογιο: AC Line zero cross signal out
    2. Για ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αφού ανοίξει κ πριν βγάλει το σφάλμα η εσωτερική, έχει σταθερό το κίτρινο κ πρασινο. Στο βλαβολογιο λέει gas leak error αλλά είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα που γίνεται αυτό.
    3. Από κει και πέρα και αφού βγάλει το σφάλμα μέσα κ κλείσει εμφανίζει πράσινο που αναβοσβήνει κ σταθερό κόκκινο, το οποίο είναι κανονική λειτουργία.

Αυτά τις πρώτες φορές που το δοκίμαζα. Την τελευταία φορά που το άνοιξα δεν λειτούργησε καν κ απλά έβγαλε το σφάλμα αμέσως.

Ήρθε τεχνικός (από αντιπροσωπεία της Samsung) σήμερα , του εξήγησα, είδε κ αυτός την πλακέτα της εξωτερικής μονάδας και μου είπε ότι έχει θέμα η εξωτερική πλακέτα και θα την πάρει για επισκευή σε ηλεκτρονικό. Λέω οκ, τον πιέζω λίγο να μου πει ένα εκτιμώμενο κόστος η τι θέμα έχει ακρίβως κ μου λέει δεν ξέρει. Οπότε μείναμε στο ότι θα την πάρει , θα την επισκευάσει και μετά θα τσεκαρει ΑΝ υπάρχει κάτι άλλο που δεν λειτουργεί. Το φρεον μου είπε δεν φαίνεται να έχει κάποιο θέμα.

Επειδή ήδη έδωσα 40 ευρώ κ έρχονται οι καύσωνες και δεν θέλω να λιώσω, θέλω να λυθεί το θέμα γρήγορα αλλά χωρίς να μου πάρει μια περιουσία. Πως σας φαίνονται όλα αυτά; Μόλις μου πει τιμή για την επισκευή πλακέτας σίγουρα θα τον ρωτήσω τι θέμα έχει.

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS

Προεπιλογή

Σαν ηλεκτρονικός μηχανικός θα πρότεινα τ΄ εξής :
    - απομόνωση του κλιματιστικού από την παροχή ρεύματος (είτε βγάζοντας το φις του από τη πρίζα, είτε κατεβάζοντας την ασφάλεια
    από τον ηλεκτρικό πίνακα) για 5΄,
    - επανατοποθέτηση του φις του στη πρίζα ή ανέβασμα της ασφάλειας του ηλεκτρικού πίνακα κι ενεργοποίηση του κλιματιστικού από
    το button ON/OFF πάνω στο σώμα της εσωτερικής μονάδας,
    - έλεγχος - αντικατ/ση μπαταριών τηλεχειριστηρίου με καινούργιες αλκαλικές, όπως κι έλεγχος καλής λειτουργίας με το πάτημα ενός
    εκάστου των buttons του μπροστά από την κάμερα του κινητού σας όπου θα παρατηρήσετε στην οθόνη του κινητού σας τ΄ άναμα
    του LED από τ΄ οποίο εκπέμπεται η υπέρυθρη ακτινοβολία του τηλεχειριστηρίου,
    - ρύθμιση της ώρας στο τηλεχειριστήριο.
    Αν όλα αυτά γίνουν κι η βλάβη συνεχίζεται τότε εκτός των δύο πλακετών εξωτερικής κι εσωτερικής μονάδας του A/C που πρέπει ν΄
    ελεγχθούν σ΄ ειδικευμένο στ΄ αντικείμενο αυτό Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Επισκευών, καλό είναι ν΄ ελεγχθεί κι η ηλεκτρική τέτροδος
    βαλβίδα της εξωτερικής μονάδας η οποία πολλάκις παρουσιάζει - μετά μάλιστα από χρόνια ακινησία - δυσλειτουργικό πρόβλημα.
    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

Παρόμοια Θέματα

1. [Κλιματιστικό Samsung] Αναβοσβηνει το Operation και ΔΕΝ λειτουργει: AQV12VBAN
    από Zavalostm στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-07-19, 23:12
  2. [Κλιματιστικό Samsung] Κλιματιστικό SAMSUNG AQV09PSAN
    από marinosrinos στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-03-17, 10:03
  3. [Κλιματιστικό Samsung] SAMSUNG AQ09FAN αναβοσβήνουν τα leds operation & turbo
    από sonak στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-08-14, 18:23
  4. [Κλιματιστικό Samsung] Πρόβλημα σε κλιματιστικό samsung
    από mfandom στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-11-13, 07:28
  5. [Κλιματιστικό Samsung] Βλάβη σε κλιματιστικό SAMSUNG AQV12MSAX
    από mimis31 στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-07-12, 17:47

Δικαιώματα - Επιλογές