- με το καινούριο ρελέ δεν διορθώθηκε το πρόβλημα, οπότε θεωρώ εύλογο συμπερασμα ότι δεν ήταν χαλασμένο το προηγούμενο ρελέ.
- ο ανεμιστήρας και συμπιεστής δουλεύουν ανεξάρτητα. Δεν σταματάνε (αναγκαστικά) μαζί. Εχω πετύχει το ανεμιστηράκι να λειτουργεί ενώ ο συμπιεστής όχι.
- Αυτό με το χτύπημα στον ανεμιστήρα έγινε μία φορά μόνο. Οσες φορές κι αν το ξαναπροσπάθησα δεν λειτουργησε. Θεωρώ ότι ήταν απλά θεμα σύμπτωσης και timing.
- το ψυγείο έφτασε 2 φορές στην επιθυμητή θερμοκρασία (-18 ). Την μία φορά το βρήκα έτσι το πρωί, και την άλλη φορά έφτασε τους -18 μετά από την απόψυξη (ξεκούραση). Γενικότερα λειτουργεί από -11 έως -4. Εχω παρατηρήσει ότι όταν ανοίξω την πόρτα της κατάψυξης (για 2-3 δευτερόλεπτα), η θερμοκρασία από -11 θα πάει στους -5 ή -4 και μετά για να ξαναπάει στους -11 θέλει αρκετό χρόνο.
Η αίσθηση που έχω είναι ότι ο συμπιεστής ώρες ώρες υπολειτουργεί (κρίνοντας από τον μειωμένο θόρυβο που κάνει). Αυτό θα μπορούσε να είναι θέμα τροφοδοσίας (πλακετας) ή ακόμα και θέμα του ίδιου του κομπρεσερ. Δεν αποκλείω και την περίπτωση να εχει χάσει υγρά πάντως.
Θα κοιτάξω να πάρω μερικές μετρήσεις στην τάση του κομπρεσερ (όταν λειτουργεί καλά, και όταν όχι) για να δούμε τιμές, και επανερχομαι.
edit:
να συμπληρωσω το εξής... Σε γενικές γραμμές το μοτερ λειτουργεί συνεχως (προσπαθεί να πιάσει θερμοκρασία αλλά είναι στους -11).
Κάποιες φορές όμως σταματάει (και εδώ ήταν η αρχική μου σκέψη για την μονάδα εκκίνησης). Παρατήρησα όμως ότι τις φορές που σταματάει βγάζει νερά στο λεκανάκι στράγγισης.
Αυτό που σκέφτομαι (δεν ξέρω αν όντως ισχύει), είναι ότι το ψυγείο θεωρεί ότι πρέπει να ενεργοποιήσει την αντίσταση για να λιωσει τον πάγο, οπότε σταματαει το μοτερ για να μην ψύχει (δεν θα είχε νόημα από την μία να ζεσταίνει την αντίσταση και από την άλλη να συνεχίζει να ψύχει). Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, το μοτερ ξεκινάει πάλι.