Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 49

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη tipos
    Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Ανεμιστήρας και συμπιεστής είναι συνδεμένα παράλληλα. Αν σταματάει και ο ανεμιστήρας και ο συμπιεστής τότε η βλάβη δεν είναι στην μονάδα εκκίνησης αλλά στην πλακέτα που βρίσκεται στο κουτί αριστερά του ανεμιστήρα.
    Το πρόβλημα που παρουσιάζεται σε αυτά τα ψυγεία είναι ότι δεν έρχεται σταθερή τάση στον συμπιεστή.Θα πρέπει να βάλεις πολύμετρο και να μετρήσεις την τάση που έρχεται στο συμπιεστή όταν σταματήσει χωρίς να έχει την σωστή θερμοκρασία.
    Θα παρατηρήσεις ότι η τάση είναι χαμηλή αν όχι μηδενική.
    Φυσικά όλα αυτά εφόσον έχεις πολύμετρο και γνωρίζεις από μετρήσεις.

https://kokoris.gr/?ProdID=361844224...h=KS39U21NE/03
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tipos : 19-08-24 στις 15:26

2. 2 μέλη ευχαρίστησαν τον tipos για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

klik (19-08-24), stafidas (19-08-24)

Το avatar του χρήστη stafidas
    Μέλος
    Όνομα
    Μαρίνος
    Περιοχή
    Περιστέρι Αττικής

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από tipos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ανεμιστήρας και συμπιεστής είναι συνδεμένα παράλληλα. Αν σταματάει και ο ανεμιστήρας και ο συμπιεστής τότε η βλάβη δεν είναι στην μονάδα εκκίνησης αλλά στην πλακέτα που βρίσκεται στο κουτί αριστερά του ανεμιστήρα.
    Το πρόβλημα που παρουσιάζεται σε αυτά τα ψυγεία είναι ότι δεν έρχεται σταθερή τάση στον συμπιεστή.Θα πρέπει να βάλεις πολύμετρο και να μετρήσεις την τάση που έρχεται στο συμπιεστή όταν σταματήσει χωρίς να έχει την σωστή θερμοκρασία.
    Θα παρατηρήσεις ότι η τάση είναι χαμηλή αν όχι μηδενική.
    Φυσικά όλα αυτά εφόσον έχεις πολύμετρο και γνωρίζεις από μετρήσεις.
    Λοιπόν... στην αρχή (δηλαδή το Σάββατο) ανεμιστήρας και μοτέρ σταματούσαν και ξεκινούσαν μαζί (έτσι τουλαχιστον έχω την εντύπωση - αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά).
    Χθες και σήμερα, παρατήρησα οτι δουλεύουν ανεξάρτητα. Βασικά, το ανεμιστηράκι δουλεύει σίγουρα όταν δουλεύει ο συμπιεστής, αλλά το βλέπω καποιες φορές να δουλεύει και μόνο του (ενώ το μοτερ ειναι αθόρυβο).

Όταν παρατηρήσω ότι σταματήσει το μοτέρ, θα πάρω μία μέτρηση να δούμε τάση

Το avatar του χρήστη tipos
    Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από stafidas Εμφάνιση μηνυμάτων
    Λοιπόν... στην αρχή (δηλαδή το Σάββατο) ανεμιστήρας και μοτέρ σταματούσαν και ξεκινούσαν μαζί (έτσι τουλαχιστον έχω την εντύπωση - αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά).
    Χθες και σήμερα, παρατήρησα οτι δουλεύουν ανεξάρτητα. Βασικά, το ανεμιστηράκι δουλεύει σίγουρα όταν δουλεύει ο συμπιεστής, αλλά το βλέπω καποιες φορές να δουλεύει και μόνο του (ενώ το μοτερ ειναι αθόρυβο).

Όταν παρατηρήσω ότι σταματήσει το μοτέρ, θα πάρω μία μέτρηση να δούμε τάση
    Δοκίμασε να αλλάξεις την μονάδα εκκίνησης αλλά εγώ με όσα έχουν γραφτεί και από την εμπειρία πιστεύω ότι η βλάβη είναι στην πλακέτα.
    Για την διάγνωση χρειάζεται αρκετή υπομονή και μετρήσεις.
    Παράδειγμα μπορεί να τα βρίσκεις να δουλεύει μόνο ο ανεμιστήρας αλλά μπορεί να ήρθε διακεκομμένη τάση με αποτέλεσμα λειτούργησε η προστασία του μοτέρ και για αυτό να μην ξεκίνησε.
    Ο ανεμιστήρας όσο διακεκομμένα και να δεχτεί ρεύμα
    δεν έχει προστασία οπότε κάποια στιγμή θα δουλέψει.
    Επίσης δες όταν δεν λειτουργεί ο συμπιεστής αν ο ανεμιστήρας γυρνάει αργά. Σε αυτή την περίπτωση η βλάβη είναι 100% στην πλακέτα
    Η μέτρηση τάσης να γίνει μεταξύ Μαύρου και στα μπλε καλώδια

5. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον tipos για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

stafidas (19-08-24)

Το avatar του χρήστη stafidas
    Μέλος
    Όνομα
    Μαρίνος
    Περιοχή
    Περιστέρι Αττικής

Προεπιλογή

Σήμερα εντωμεταξύ μου έκανε και κάτι άλλο παλαβό...
    Το πρωί που σηκώθηκα το βρήκα με -18 στην κατάψυξη (μια χαρά).
    Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι σταμάτησε, οπότε και τράβηξα το ψυγείο πιο έξω για να έχω πρόσβαση από πίσω. Είδα ότι το δοχείο στράγγισης ήταν και πάλι γεμάτο (4η φορά)... Το άδειασα.
    Μετά από κάποια λεπτά, ξαναπήρε ο ανεμιστήρας και ο συμπιεστής (εδώ βέβαια έχω την εντύπωση ότι ο συμιπεστής υπολειτουργούσε - κρίνω με βάση τον θόρυβο).
    Η θερμοκρασία από -18 σιγά σιγά ανέβαινε και έφτασε -10. Μετά άρχισε να κατεβαίνει πάλι και πήγε στους -18 (εκεί είναι και τώρα).

Ίσως Σάκη να έχεις δίκιο... τέτοια παλαβά θα μπορούσε να δείχνουν πλακέτα...

οκ, όπως και να έχει... θα κάνω την απόψυξη, θα αλλάξω και την μονάδα (μικρό ο κόστος) και βλέπουμε.
    Θα ανοίξω και λίγο το κουτί της πλακετας να την δω με το μάτι σε τι κατάσταση είναι... Ίσως κάτι να φανεί.
    και επανερχομαι...

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-07-24, 11:22
  2. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-08-22, 12:55
  3. Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-06-22, 08:29
  4. [Miele] Πρόβλημα στην κατάψυξη miele kf7544snd
    από Giannas στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-06-20, 19:00