Παράθεση Αρχικό μήνυμα από FILMAN Εμφάνιση μηνυμάτων
α) Αν και αδυνατώ να καταλάβω γιατί οι μετρήσεις έγιναν μεταξύ F και γείωσης αντί μεταξύ F και N που είναι το φυσιολογικό, πρέπει να ελεγχθούν τα καλώδια από την κλεμοσειρά ως τον ανεμιστήρα για προβλήματα.

β) ... Στο τέλος θα αποδειχτεί ότι το μηχάνημα δέχεται φάση - ουδέτερο στην παροχή του ανάποδα, και έτσι με σβηστό ανεμιστήρα, μετρώντας μεταξύ F και γείωσης βλέπει ο νηματοθέτης 230V, και νομίζει ότι ο ανεμιστήρας τροφοδοτείται, ενώ στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο...
παιδιά, δεν είμαι ηλεκτρολόγος, ξέρω κάτι βασικά και με τη δική σας βοήθεια προσπαθώ να βγάλω άκρη. Θα κοιτάξω να μετρήσω F+N, υποθέτω ψάχνω για ~220v. αλλά μετά μπερδεύομαι στο β) πιο κάτω.

α) "τα καλώδια από την κλεμοσειρά ως τον ανεμιστήρα" αλλάχθηκαν μαζί με τον ανεμιστήρα όταν έκανα τράμπα με τον ρεζέρβα ανεμιστήρα. Πάνε πακέτο. Από μέσα του βγαίνουν τα δύο καλώδια και φτάνουν μέχρι την κλεμοσειρά του μηχανήματος.

β) συγνώμη αλλά ή εγώ δεν καταλαβαίνω, ή έχω μπερδέψει βασικά πράγματα, ή κάτι δεν μου λες καλά.

Τι σημαίνει "φάση - ουδέτερο στην παροχή του ανάποδα" όταν μιλάμε για εναλλασόμενο?

πως μπορώ να το δω αυτό όταν το πολύμετρο στο εναλλασ δεν δείχνει +-,

πως γίνεται αρχικά να δουλεύει,

και πως μπορεί να γυρίσει η παροχή ανάποδα (ΑΝ κατάλαβα τι μου λες) ενώ ο Ν είναι κοινός και για τον κομπρέσσορα και αυτός συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά?