Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 28

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    Σώτος
    Περιοχή
    Βέροια

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Giannos88 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπέρα στην ομάδα.
    Έχω ένα πλυντήριο πιάτων bosch skt 5102/09 πάγκου ,είναι μοντέλο του 2007. Διαθέτει περιστροφικό γραναζωτο επιλογέα προγραμμάτων.
    Οι διαθέσιμες θεωρητικές θερμοκρασίες είναι 65 , 50 και 30 βαθμοί οι οποίες είναι προκαθορισμένες με τη θέση του επιλογέα.

Αυτό που παρατηρώ στη πράξη είναι ότι η θερμοκρασια 65 δεν πιάνεται ποτέ καθως οι θέσεις 1 και 2 αφορούν προπλυσεις και η κυρίως πλύση ξεκινάει πάντα στη θέση 3 . Σε αυτή τη θέση η θερμοκρασία πλύσης είναι 50 βαθμοί στη πράξη.
    Στη θέση 1 είναι μια προπλυση 50 βαθμών , στη θέση 2 μια κρύα προπλυση , στη θέση 3 η κυρίως πλύση 50 βαθμών, στη 4 θέση κρύο ξεβγαλμα και στη θέση 5 το τελικό ζεστο ξεβγαλμα για το στέγνωμα.

Γνωρίζει κανείς πως λειτουργουν τα συγκεκριμένα πλυντήρια με αυτούς τους γραναζωτους διακόπτες και πως επιλέγεται η θερμοκρασία ? Το πλυντήριο δεν έχει κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία του , έτσι δουλεύει από τη πρώτη μέρα , απλώς μου έκανε εντύπωση ότι η θερμοκρασία των 65 βαθμών δεν είναι εφικτή καθως η θέση 3 της κυρίας πλύσης έχει μόνο μια θερμοκρασία προκαθορισμένη των 50 βαθμών.
    Η θέση 3 πιάνει 50 βαθμούς . Δηλαδή αν το ξεκινήσεις απ το 3 θα πιάσει ως 50. Αν το ξεκινήσεις απ το 1 η το 2 , τότε αυτό θα κάνει τις δυο προπλυσεις, αλλά όταν φτάσει στο 3 που είναι η κυρίως πλύση , θα πάρει τους 65 επειδή το ξεκινήσες απ το 1 η 2. Σημασία έχει από που θα το ξεκινήσεις . Τώρα όσον αφορά αυτό που λες ότι όπου και να το βάλεις αυτό φτάνει έως 50 βαθμούς , έχεις δίκιο γιατί μου έχει τυχει κι εμένα πάμπολλες φορές στα συγκεκριμένα πλυντήρια που έχουν περάσει πολλά απ τα χέρια μου, δηλαδή έπιανε μέχρι 50 βαθμούς ( ίσως και λίγο λιγότερο ) είτε το έβαζα στο 1,2 η 3. Βέβαια δεν το έψαξα γιατί δε το θεώρησα μεγάλο πρόβλημα, αλλά Τώρα που το λες κι εσυ, μου επιβεβαιώνεις ότι αυτοί που τα είχαν και ίσως τα επισκεύασαν ισωσ Να μην είχαν βάλει το σωστό κλιξον (εφόσον λες ότι εσυ το έχεις έτσι απ το 2007 και δε το επισκευάσεις ποτε) διότι μου πέρασε απ το μυαλό να φταιει το κλιξον το οποίο ίσως να αλλάχτηκε κάποια στιγμή και αυτός που το άλλαξε απλά να μην έβαλε το σωστό. ¶ρα λάθος η σκέψη που έφτιαχνα και δεν τίθεται θέμα λάθους κλιξον. δε ξέρω τι μπορεί να φταιει… να ναι πρόβλημα του πλυντήριου; Να ναι του κλιξον ; Πάντως είναι πρόβλημα καθώς δεν παιρνει την θερμοκρασία που πρέπει και φτάνει ούτε 50
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Sotos_ster : 04-06-24 στις 02:05

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Όπως τα λες πίστευα θα είναι και εγώ. Όμως το πλυντήριο από καινούριο λειτουργεί έτσι. Πιστεύω από τη στιγμή που ζεσταίνει τα νερα δεν έχει ασχοληθεί κανένας τεχνικός.
    Το τελευταίο ξεβγαλμα πάντως στο 5 το ζεσταίνει 60 βαθμούς.
    Φυσικά και δεν θα ασχοληθώ με επισκευή σε ένα τόσο παλιό πλυντηριο , επίσης πλένει εξαιρετικά καλά , και ειδικά με τα σύγχρονα απορρυπαντικά κάνει θαύματα ακόμη και στους 50 βαθμούς (48-49 μετρημένοι).

Παρόμοια Θέματα

1. [Whirlpool] Διακόπτης προγραμμάτων
    από kostaspan στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-08-21, 16:45
  2. Βιομηχανικά ρελέ,χρονοδιακόπτες,κτλ
    από emeis στο forum Εξαρτήματα προς Ζήτηση & Προσφορά
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-03-20, 22:33
  3. [Whirlpool] Πλυντήριο whirlpool πρόβλημα με τον επιλογέα προγραμμάτων.
    από ΜΑΚΗΣ ΔΟΡ στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-11-19, 12:25
  4. [Pitsos] Αναζήτηση επιλογέα προγραμμάτων για πλυντήριο PITSOS
    από theopas38-gr στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-04-18, 21:40
  5. [Neff] Πρόβλημα στον διακόπτη του επιλογέα γκριλλ
    από kynegeiros στο forum Ηλεκτρική Κουζίνα
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-10-17, 09:59

Δικαιώματα - Επιλογές