ποσα αμπερ ειναι η ασφαλεια του θερμοσιφωνα?
ο "ηλεκτρολόγος" εκανε μέτρηση κατανάλωσης?
αφου απαντήσεις στα ερωτήματα, άλλαξε αντισταση
Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
ποσα αμπερ ειναι η ασφαλεια του θερμοσιφωνα?
ο "ηλεκτρολόγος" εκανε μέτρηση κατανάλωσης?
αφου απαντήσεις στα ερωτήματα, άλλαξε αντισταση
Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Φίλε μου για να καίει ο θερμοστάτης στο συγκεκριμένο σημείο (και ο καινούριος το ίδιο κάνει απ' ότι κατάλαβα), υπάρχει κακή επαφή εκεί. Αν έπαθε ζημιά και ο καινούριος (λιώσιμο, μαύρισμα, κ.λ.π.), δυστυχώς θα πρέπει να βάλεις άλλον. Το παξιμάδι που σφίγγει το συγκεκριμένο λαμάκι πάνω στην αντίσταση, ελέγχθηκε αν είναι σφιχτό ή όχι; Αν το λαμάκι αυτό είναι καλά σφιγμένο και στην αντίσταση και στον θερμοστάτη, θα δεις ότι η υπερθέρμανση θα εξαφανιστεί (επειδή βλέπω ότι το λαμάκι έχει αλλάξει ...χρώμα, καλό θα είναι να το αλλάξεις με άλλο, ή να το τρίψεις μέχρι να γυαλίσει, γιατί έτσι όπως είναι, ακόμα και με σφίξιμο, πάλι μπορεί να έχεις κακή επαφή). Τα καλώδια και ειδικά το μαύρο βλέπω είναι γενναιόδωρα ξυσμένα, κόντυνε το γυμνό κομμάτι έτσι ώστε το πλαστικό του καλωδίου σχεδόν να ακουμπάει στον θερμοστάτη. Ξαναλέω - πολύ καλό σφίξιμο σε όλες τις βίδες και τα παξιμάδια των ηλεκτρικών συνδέσεων.
Τώρα το θέμα αυτό στον θερμοστάτη δεν έχει καμμία σχέση με την πτώση της ασφάλειας. Βάλε μια φωτο την ασφάλεια να δούμε τί γράφει πάνω της, και πες μας και τί ισχύ έχει ο θερμοσίφωνας (4kW ή κάτι άλλο; ). Επίσης στον πίνακά σου υπάρχει ρελέ διαρροής; Αν πατήσεις το test πέφτει; Πρόσβαση σε αμπεροτσιμπίδα υπάρχει;
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη FILMAN : 16-02-24 στις 10:48
klik (17-02-24)
pinakas.jpg
παιδια συγνωμη.οταν ελεγα οτι πεφτει η ασφαλεια του θερμοσιφωνα εννοουσα το κοκκινο κουμπακι πανω στο θερμοστατη.
παρα ταυτα ο ιδιοκτητης οταν πρωτομπηκα σπιτι ειχε πει να εχω μονιμα αναμενο το διπολο(ασφαλεια) στον πινακα και να αναβω τη μονή απο πανω του για το θερμοσιφωνα.
παιζει καπου ρολο αυτο?
Filman ευχαριστώ.θα καθαρισω το καμενο οσο μπορω,θα μειωσω το γυμνο,θα σφιξω παξιμαδια και θα χαμηλωσω και την ενδειξη απο το 5 πανω στο θερμοστατη για αρχη για να δω συμπεριφορα
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gponiris : 18-02-24 στις 13:00
Έχεις κάποια σχέση με τον JohnX2 ? (θέμα από το 2020 )?
https://www.insomnia.gr/forums/topic...4%CE%BF%CF%85/
Κακώς δεν αναφέρεις ότι πρόκειται για ηλιακό θερμοσίφωνα . Αν είμαι λάθος αγνόησε . Αν ναι υποψίες για φουλ άλατα στην αντίσταση και θέλει αλλαγή (γιατί από ότι κατάλαβα σου ρίχνει το θερμικό και χωρίς να το έχεις δουλέψει με ρεύμα ) που ενδεχομένα ο θερμοστάτης να είναι ακατάλληλος για τον συγκεκριμένο θερμοσίφωνα (π.χ. πιο ευαίσθητος του πρωτότυπου θερμοστάτη που είχε εξ αρχής )
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 18-02-24 στις 00:07