Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 16

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη chipakos-original
    Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Γαλατσι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από aluphs Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπερα πετρο
    Παρήγγειλα χθες το θερμόμετρο που μου πρωτινές και μιας και θα το παραλάβω αύριο είπα να ρίξω μια μάτια στο pcb του ψυγείου

Όπως μου ειπες όλα παίζουν μου καρφώθηκε στο μυαλό το (, ή ελαττωματικός αισθητήρας θερμοκρασίας) που ανάφερες και αποφάσισα να μετρήσω τις τιμές των αντιστάσεων του ΕVA-S (κατάψυξη) και ROOM-S (συντήρηση)

Το led του pcb δεν μου έδειχνε διακοπή η βραχυκύκλωμα στα R-Room Sensor,EVA Sensor,
    EXT Sensor,R-Room Temp.(Rotary S/W)

Όπως θα δεις και στην φώτο όλοι οι αισθητήρες είναι σε έναν κονέκτορα
    Έβγαλα τον κονέκτορα πηρά μετρήσεις από τον θηλυκό κονέκτορα και τον τοποθέτησα ξανά στην θέση του (οι τιμές των ΕVA-S και ROOM-S μου φάνηκαν λογικές βάση του πίνακα Resistance and voltage conversion table of sensor for temperature)

Το led του pcb δεν μου έδειχνε διακοπή η βραχυκύκλωμα στα R-Room Sensor,EVA Sensor,
    EXT Sensor,R-Room Temp.(Rotary S/W)

Συναρμολόγησα το κουτί του pcb και το έβαλα στην θέση του και έβαλα το ψυγείο στην πρίζα
    ¶ρχισα να παρατηρώ την λειτουργία του περίμενα μόλις σταμάτησε ο συμπιεστής να πάρει ξανά μπρος μετά από 15 περίπου λεπτά αλλα τιποτεεεεεε

Το ρημάδι έφτιαξε πως από μόνο του από τον κονέκτορα που έβαλα και έβγαλα (κακή επαφή)?????
    Αυτές οι βλάβες που επιδιορθώνονται από μόνες τους με τρελαίνουν

Αύριο θα αρχίσω τις μετρήσεις με το θερμόμετρο και θα σου πω τις θερμοκρασίες

P01.jpg
    Πριν ένα μήνα και μισό το ψυγείο μου όταν έπαιρνα νερό από τη παροχή του την ώρα που ενεργοποιούταν η ηλεκτροβαλβίδα τρεμόπαιζε η οθόνη . Δεν έδωσα σημασία, καθώς όμως περνούσαν οι ημέρες το τρεμόπαιγμα κάθε φορά που έπαιρνα νερό την ώρα της ενεργοποίησης της ηλεκτροβαλβίδας ήταν όλο και πιο έντονο. Λόγω που είχαν έρθει επισκέψεις από το χωριό δεν μπορούσα να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Κάποια στιγμή όταν πήγα να βάλω νερό με το κλακ της ηλεκτροβαλβίδας νέκρωσε η οθόνη του ψυγείου. Φώναξα τον γιό μου να το δει κι εκείνος και γελάγαμε μαζί. Το ψυγείο δεν παρουσίασε κάποια άλλη ανωμαλία αλλά η οθόνη έδειχνε ακαταλαβίστηκα. Φυσικά έβγαλα την πρίζα του ψυγείου την τοποθέτησα πάλι και το πρόβλημα πάει.Ο καιρός περνούσε και το έκανε όλο και πιο συχνά αυτό το πρόβλημα. Οπως καταλαβαίνεις ενώ υπήρχε μία ανωμαλία είχε πλέον αναβαθμιστεί η βλάβη σε κάτι χειρότερο. Πριν μία εβδομάδα έφυγαν οι επισκέπτες και γύρισαν στο χωριό οπότε αποφάσισα να βγάλω πλακέτα να δω για κάνα ύποπτο εξάρτημα και να το αντικαταστήσω. Η πλακέτα είχε 6 φίσες διαφορετικές τις αφαίρεσα αλλά δεν βρήκα κανένα εξάρτημα χαλασμένο πάνω στην πλακέτα και κάπως μουτρωμάνος που δεν βρήκα τη βλάβη τοποθέτησα και πάλι πίσω την πλακέτα, και ωωωωωω του θαύματος δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το ψυγείο.Εδώ και περίπου 9 ημέρες κανένα πρόβλημα απολύτως. Συμπέρασμα ΝΑΙ μπορεί απλώς να βγάλεις τις φίσες να τις τοποθετήσεις και πάλι και να έχει διορθωθεί το πρόβλημα. Τα πράγματα ήταν απλά για την δική μου περίπτωση . Υπάρχει βαρίστορ επάνω στην πλακέτα για να καταπνίγει παρασιτικές κορυφές από την ενεργοποίηση του πηνίου της ηλεκτροβαλβίδας. Η φίσα 13 χρόνια περίπου που έχω το ψυγείο δεν είχε αφαιρεθεί ποτέ από την πλακέτα οπότε η επαφή δεν ήταν 100% σωστή . Με το βάλε βγάλε διορθώθηκε το πρόβλημα.
    Ατάκα 1η.......Οχι ...Οχι .....Απλά το άνοιξα μήπως έφυγε κανένα καλωδιάκι.
    Ατάκα 2η....... Οχι ... Οχι ....Απλά το άνοιξα μήπως είχε καεί κάποια ασφάλεια.

2. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον chipakos-original για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

Κυριακίδης (26-12-21)

Παρόμοια Θέματα

1. [Samsung] πρόβλημα σε ψυγείο SAMSUNG RT40MBSW
    από aluphs στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-03-21, 13:10
  2. [Samsung] SAMSUNG RT40MBSW πρόβλημα
    από aluphs στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-08-19, 14:14
  3. [Samsung] SAMSUNG RT40MBSW πρόβλημα