Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 16

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Αυτό έχω εγώ
    https://www.bestshopping.gr/shop/eid...f=bestprice.gr
    δηλαδή να δείχνει την θερμοκρασία in και out (To out είναι η επέκταση του αισθητήρα και αυτό θα μπει στον χώρο ψυγείου) το in είναι θερμοκρασία εξωτερική περιβάλλοντος και δεν περιέχει επέκταση αισθητήρα . Στα χαρακτηριστικά για out έχει από -50c έως +70c.

Να μην πάρεις δηλαδή κάτι σαν το παρακάτω
    https://rhoelect.gr/product/htc-1-ps...erikou-chorou/
    που είναι μόνο θερμοκρασία περιβάλλοντος και δεν έχει επέκταση αισθητήρα καλώδιο. Τα χαρακτηριστικά από -10 έως + 50C. (δεν θα μπορείς να μετρήσεις για κατάψυξη)
    Το άκρο αισθητήρα καλώδιο βάλε το στο κέντρο της συντήρησης , σε σημεία που τυχόν δεν επηρεάζεται από ρεύματα αέρα που βγαίνουν από τον αεραγωγό .
    Υποθέτω αν έχει πρόβλημα ο ανεμιστήρας , ή ελαττωματικός , μπορεί να κόβει νωρίτερα το μοτέρ από όσο πρέπει να δουλέψει (και σαν αποτέλεσμα αυτού να ξαναδουλεύει πάλι σύντομα σε 15 λεπτο ) , όλα παίζουν , ή ελαττωματικός αισθητήρας θερμοκρασίας . Με τις μετρήσεις θερμοκρασίας θα έχεις μια μερική εικόνα αν υπάρχει πρόβλημα. Χρόνια πολλά .

Μέλος
    Όνομα
    Αντωνης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Καλησπερα πετρο
    Παρήγγειλα χθες το θερμόμετρο που μου πρωτινές και μιας και θα το παραλάβω αύριο είπα να ρίξω μια μάτια στο pcb του ψυγείου

Όπως μου ειπες όλα παίζουν μου καρφώθηκε στο μυαλό το (, ή ελαττωματικός αισθητήρας θερμοκρασίας) που ανάφερες και αποφάσισα να μετρήσω τις τιμές των αντιστάσεων του ΕVA-S (κατάψυξη) και ROOM-S (συντήρηση)

Το led του pcb δεν μου έδειχνε διακοπή η βραχυκύκλωμα στα R-Room Sensor,EVA Sensor,
    EXT Sensor,R-Room Temp.(Rotary S/W)

Όπως θα δεις και στην φώτο όλοι οι αισθητήρες είναι σε έναν κονέκτορα
    Έβγαλα τον κονέκτορα πηρά μετρήσεις από τον θηλυκό κονέκτορα και τον τοποθέτησα ξανά στην θέση του (οι τιμές των ΕVA-S και ROOM-S μου φάνηκαν λογικές βάση του πίνακα Resistance and voltage conversion table of sensor for temperature)

Το led του pcb δεν μου έδειχνε διακοπή η βραχυκύκλωμα στα R-Room Sensor,EVA Sensor,

Συναρμολόγησα το κουτί του pcb και το έβαλα στην θέση του και έβαλα το ψυγείο στην πρίζα
    Άρχισα να παρατηρώ την λειτουργία του περίμενα μόλις σταμάτησε ο συμπιεστής να πάρει ξανά μπρος μετά από 15 περίπου λεπτά αλλα τιποτεεεεεε

Το ρημάδι έφτιαξε πως??? από μόνο του από τον κονέκτορα που έβαλα και έβγαλα (κακή επαφή)?????
    Αυτές οι βλάβες που επιδιορθώνονται από μόνες τους με τρελαίνουν

Αύριο θα αρχίσω τις μετρήσεις με το θερμόμετρο και θα σου πω τις θερμοκρασίες

P01.jpg
    5. Self-diagnosis Function
    P02.jpg
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aluphs : 26-12-21 στις 20:51

Το avatar του χρήστη chipakos-original
    Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Γαλατσι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από aluphs Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπερα πετρο
    Παρήγγειλα χθες το θερμόμετρο που μου πρωτινές και μιας και θα το παραλάβω αύριο είπα να ρίξω μια μάτια στο pcb του ψυγείου

Όπως μου ειπες όλα παίζουν μου καρφώθηκε στο μυαλό το (, ή ελαττωματικός αισθητήρας θερμοκρασίας) που ανάφερες και αποφάσισα να μετρήσω τις τιμές των αντιστάσεων του ΕVA-S (κατάψυξη) και ROOM-S (συντήρηση)

Όπως θα δεις και στην φώτο όλοι οι αισθητήρες είναι σε έναν κονέκτορα
    Έβγαλα τον κονέκτορα πηρά μετρήσεις από τον θηλυκό κονέκτορα και τον τοποθέτησα ξανά στην θέση του (οι τιμές των ΕVA-S και ROOM-S μου φάνηκαν λογικές βάση του πίνακα Resistance and voltage conversion table of sensor for temperature)

Συναρμολόγησα το κουτί του pcb και το έβαλα στην θέση του και έβαλα το ψυγείο στην πρίζα
    Άρχισα να παρατηρώ την λειτουργία του περίμενα μόλις σταμάτησε ο συμπιεστής να πάρει ξανά μπρος μετά από 15 περίπου λεπτά αλλα τιποτεεεεεε

Το ρημάδι έφτιαξε πως από μόνο του από τον κονέκτορα που έβαλα και έβγαλα (κακή επαφή)?????

P01.jpg
    Πριν ένα μήνα και μισό το ψυγείο μου όταν έπαιρνα νερό από τη παροχή του την ώρα που ενεργοποιούταν η ηλεκτροβαλβίδα τρεμόπαιζε η οθόνη . Δεν έδωσα σημασία, καθώς όμως περνούσαν οι ημέρες το τρεμόπαιγμα κάθε φορά που έπαιρνα νερό την ώρα της ενεργοποίησης της ηλεκτροβαλβίδας ήταν όλο και πιο έντονο. Λόγω που είχαν έρθει επισκέψεις από το χωριό δεν μπορούσα να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Κάποια στιγμή όταν πήγα να βάλω νερό με το κλακ της ηλεκτροβαλβίδας νέκρωσε η οθόνη του ψυγείου. Φώναξα τον γιό μου να το δει κι εκείνος και γελάγαμε μαζί. Το ψυγείο δεν παρουσίασε κάποια άλλη ανωμαλία αλλά η οθόνη έδειχνε ακαταλαβίστηκα. Φυσικά έβγαλα την πρίζα του ψυγείου την τοποθέτησα πάλι και το πρόβλημα πάει.Ο καιρός περνούσε και το έκανε όλο και πιο συχνά αυτό το πρόβλημα. Οπως καταλαβαίνεις ενώ υπήρχε μία ανωμαλία είχε πλέον αναβαθμιστεί η βλάβη σε κάτι χειρότερο. Πριν μία εβδομάδα έφυγαν οι επισκέπτες και γύρισαν στο χωριό οπότε αποφάσισα να βγάλω πλακέτα να δω για κάνα ύποπτο εξάρτημα και να το αντικαταστήσω. Η πλακέτα είχε 6 φίσες διαφορετικές τις αφαίρεσα αλλά δεν βρήκα κανένα εξάρτημα χαλασμένο πάνω στην πλακέτα και κάπως μουτρωμάνος που δεν βρήκα τη βλάβη τοποθέτησα και πάλι πίσω την πλακέτα, και ωωωωωω του θαύματος δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το ψυγείο.Εδώ και περίπου 9 ημέρες κανένα πρόβλημα απολύτως. Συμπέρασμα ΝΑΙ μπορεί απλώς να βγάλεις τις φίσες να τις τοποθετήσεις και πάλι και να έχει διορθωθεί το πρόβλημα. Τα πράγματα ήταν απλά για την δική μου περίπτωση . Υπάρχει βαρίστορ επάνω στην πλακέτα για να καταπνίγει παρασιτικές κορυφές από την ενεργοποίηση του πηνίου της ηλεκτροβαλβίδας. Η φίσα 13 χρόνια περίπου που έχω το ψυγείο δεν είχε αφαιρεθεί ποτέ από την πλακέτα οπότε η επαφή δεν ήταν 100% σωστή . Με το βάλε βγάλε διορθώθηκε το πρόβλημα.
    Ατάκα 1η.......Οχι ...Οχι .....Απλά το άνοιξα μήπως έφυγε κανένα καλωδιάκι.
    Ατάκα 2η....... Οχι ... Οχι ....Απλά το άνοιξα μήπως είχε καεί κάποια ασφάλεια.

4. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον chipakos-original για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

Κυριακίδης (26-12-21)

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Το ρημάδι έφτιαξε πως??? από μόνο του από τον κονέκτορα που έβαλα και έβγαλα (κακή επαφή)?????
    Στα ηλεκτρονικά θέματα άκουγε τον Δημήτρη , από πλευράς μου στα μηχανολογικά .
    σταμάτησε ο συμπιεστής να πάρει ξανά μπρος μετά από 15 περίπου λεπτά αλλα τιποτεεεεεε

Το ρημάδι έφτιαξε πως???
    Επειδή δυσκολεύομαι κάπως στην ανάγνωση , εννοείς ότι η παύση έγινε πολύ περισσότερο του 15 λεπτου? (αλλά ξαναπήρε μπροστά έστω και πιο αργά?) αυτό θες να πεις με το αμέσως παραπάνω?.

Πες τες , αν και δεν χρειάζεται , αλλά απλά οι θερμοκρασίες δεν σημαίνουν και πολλά , αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να μην δώσεις σημασία στις πρώτες παύσεις και εκκινήσεις , αλλά πολύ μετά (όταν ισορροπήσουν οι θερμοκρασίες π.χ. από το βράδυ προς το πρωί και το πρωί τεστάρεις θερμοκρασίες ως σωστές και αντικειμενικές) βλέπεις από εκεί και ύστερα αν οι θερμοκρασίες στις παύσεις εκκινήσεις είναι οι λογικές ανάλογα το επίπεδο ρύθμισης που έχεις επιλέξει . Π.χ. στην ρύθμιση 1 θα περιμένεις κάπου 6-7C (και λίγο παραέξω δεν μας τρώει ), στην ρύθμιση 2 θα περιμένεις π.χ. 4-5c και ούτω καθεξής .

Αν πάλι γυρίσει στον "χαβά " του να έχει σύντομες παύσεις εντός 15 λεπτού , μπορεί να έχει μοτέρ μεγάλο και τα κάνει αυτά . (σε σύγκριση με κάποιο άλλο ψυγείο , αλλά οι θερμοκρασίες δεν θα διαψεύσουν το σωστό εύρος της θερμοκρασίας που έχεις επιλέξει ). Πιστεύω αυτά να σου είναι αυτονόητα , ή ας πούμε το ακριβές σημείο επαφής όπου τοποθετήθηκε ένας οποιοδήποτε αισθητήρας .

Γιαυτό προτιμάω 100% μηχανολογικά , έτσι ώστε όταν και άμα χαλάσει να μην επιδιορθωθεί μόνο του και με τρελαίνει , αλλά να είναι βλάβη αντικειμενική χωρίς χάσιμο χρόνου. Χρόνια πολλά .
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 26-12-21 στις 22:10

Μέλος
    Όνομα
    Αντωνης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Δημήτρη και Πέτρο σας ευχαριστώ για την βοήθεια να είστε πάντα καλά φίλοι μου εύχομαι καλή χρονιά με υγεία

Μέλος
    Όνομα
    Αντωνης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Καλησπέρα σε όλους
    Θέλω την βοήθεια σας για το λάστιχο της κατάψυξης παρατήρησα ότι έχει σκληρύνει πολύ και σε κάποιο σημείο δεν εφαρμόζει καλά με αποτέλεσμα να χάνει από εκεί
    Έβαλα ένα σφουγγάρι στο σημείο εκείνο που χάνει πίσω από το λάστιχο και παρατήρησα ότι δεν χάνει αλλά απ ότι κατάλαβα πρέπει να το αντικαταστήσω
    πήρα τηλ στην Samsung αλλά μου είπαν ότι δεν υπάρχει μήπως γνωρίζετε αν κάνει κάποιο από τα λάστιχα γενικής χρήσης και αν αυτό είναι με το μέτρο και το προσαρμόζω εγώ

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Βγάλε φωτό το / τα σημεία να δούμε την κατάσταση μπας και δεν είναι τίποτα σοβαρό .
    Πριν καιρό είχα δει ότι στην Αθήνα υπάρχουν κάποιοι που ασχολούνται με συναρμολογήσεις λάστιχων πόρτας (βιομηχανικά και οικιακά ) δεν την ξαναβρίσκω τώρα .
    Αλλά στην Θεσσαλονίκη παλιά θυμάμαι υπήρχε μάστορας (ούτε αυτόν τον ξαναβρίσκω)
    Εν πάση περίπτωση στην θέση σου θα πήγαινα πρώτα σε απλά καταστήματα που πουλάνε ανταλλακτικά οικιακών , και με το σκεπτικό ότι και αυτοί θα σου απαντήσουν όπως η Samsung , δεν θα έχουν πιθανό πρόβλημα να σου πουν αν υπάρχουν και που αυτοί οι μάστορες .

Οι μάστορες δουλεύουν κάπως έτσι . Και έχουν τα μέσα .
    https://www.youtube.com/watch?v=S_bc6eKQWzg
    https://www.youtube.com/watch?v=OspkjiENxk8
    Κάποιοι στην Ελλάδα με δικές τους απλές πατέντες .

Τους ενδιαφέρει το προφίλ του λάστιχου πόρτας ή να τους παρουσιάσεις μια αναλυτική φωτό του προφίλ (πως θα γίνει να μην το κόψεις για να δείξεις το προφίλ είναι θέμα απόφασης αφού βρεις τους μάστορες)
    http://www.benos.com.gr/Products-on-...-Furnaces.aspx

/ ακριβείς διαστάσεις που καλύτερα να περάσεις πρώτα από αυτούς (αν τους βρεις) για να σου πουν πως ακριβώς να μετρήσεις τις διαστάσεις , αλλά και αν βάση του προφιλ μπορεί να κουμπωθεί και να αντικατασταθεί ή είναι φιξ π.χ..

Και του μέτρου να είχαν τα απλά καταστήματα να σου δώσουν , που θα έβρισκες τα μηχανήματα συγκόλλησης που είναι εξειδικευμένα.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 19-01-22 στις 21:05

Παρόμοια Θέματα

1. [Samsung] πρόβλημα σε ψυγείο SAMSUNG RT40MBSW
    από aluphs στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-03-21, 13:10
  2. [Samsung] SAMSUNG RT40MBSW πρόβλημα
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-08-19, 14:14
  3. [Samsung] SAMSUNG RT40MBSW πρόβλημα