με 80 λιτρα ηλεκτρικο θερμοσιφωνα κανουν ανετα μπανιο 2 ατομα
με 80 λιτρα ηλεκτρικο θερμοσιφωνα κανουν ανετα μπανιο 2 ατομα
Εξαρτάται από τα άτομα Χρήστο! Εγώ θέλω πέντε λεπτά στο ντους, άλλοι θέλουν μισάωρο με το νερό να τρέχει συνέχεια.
Εάν ο τύπος μας είναι με "γεμάτη μπανιέρα" και όχι ντους , αλλά θέλουμε να έχουμε και περίσσευμα , θεωρητικά μπορείς να αυξήσεις ψευδώς τα λίτρα , π.χ να λειτουργήσει στα 45 λεπτά που θα σβήσει η ένδειξη στους 67C , και να γεμίσει από εκεί και ύστερα την μπανιέρα αφήνοντας το νερό να πέφτει με πολύ ελαφρά ανοικτή βρύση τόσο ώστε σε επόμενα 45 λεπτά να γεμίσει η μπανιέρα με 80 λίτρα νερό . Αυτό θα αναγκάσει τον θερμοστάτη να ενεργοποιηθεί ξανά για άλλα 45 λεπτά , οπότε τα λίτρα θα βρεθούν σε σχεδόν διπλάσια χωρητικότητα ζεστού νερού (80 λίτρα στην μπανιέρα + 80 λίτρα σε ετοιμότητα στο μπόιλερ.)
Δεν το δοκίμασα αλλά πιστεύω γίνεται. ( θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι το ίδιο να αδειάσει μονοκοπανιά τα πρώτα 80 λίτρα στην μπανιέρα , και μετά να περιμένει άλλα 45 λεπτά για να έχει επιπλέον ζεστό νερό , αλλά μέχρι τότε θα έχει κρυώσει το 1ο νερό) ενώ αν αυτό γίνει ταυτόχρονα επηρεάζοντας τον θερμοστάτη με μισάνοικτη βρύση είναι νομίζω καλύτερα.)
Παιδιά ενα απλο μπανιο θελω να κανω οπως εκανα τοσο καιρο...δεν το αφηνω να τρεχει ακαταπαυστα 1 ωρα.....επισης ανέβηκα στο παταρι ξανα και τράβηξα κι αυτες τις φωτογραφιες γιατι αυτο με τη βαλβιδα μου φανηκε πολυ περιεργο να μην το χε σκεφτει ο ανθρωπος τοσες φορες που ηρθε...
IMG_20210317_135926.jpgIMG_20210317_135754.jpgIMG_20210317_135803.jpg
Αυτό τον άνθρωπο που αυτοαποκαλείται υδραυλικός και που βάζει στα σπίτια του κόσμου βόμβες (θερμοσίφωνες χωρίς ασφαλιστικό), δεν θα τον άφηνα ούτε στο διπλανό τετράγωνο να πλησιάσει, όχι να μπει στο σπίτι μου. Δεν ξέρω τί είναι στην πραγματικότητα, αδειούχος υδραυλικός πάντως σίγουρα δεν είναι.
Το ασφαλιστικό έχει μέσα και ελαστική ανεπίστροφη.
Αφού λείπει όλο το εξάρτημα και δεν έχει τοποθετηθεί από κατασκευής στο δίκτυο διακόπτης, αλλά βάνα, δεν υπάρχει θέμα ασφαλείας.
Η πίεση που θα δημιουργηθεί, θα εκτονωθεί στο δίκτυο τροφοδοσίας.
Το μόνο κακό είναι ότι ο χρήστης πίνει και λίγο θερμοσίφωνο.
vasilllis (18-03-21)