Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
Μοιάζει με αυτό? ή πλησιέστερα με αυτό (δηλαδή χωρίς εσωτερικό πορτάκι της κατάψυξης και απλά ένα συρταρωτό καπάκι από κάτω της κατάψυξης.
ψυγειο.JPG
...Πέτρο, πρέπει να είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό. Σε κάθε περίπτωση, είναι στο ίδιο στυλ ("η κατάψυξη που είναι μια λαμαρίνα χωρίς μόνωση γύρω και με ένα συρταρωτό δοχείο από κάτω". Λείπει και σε αυτήν το μπροστινό της καπάκι όπως και στο δικό μου. ΤΟΣΟ ίδιο πχια;! :ρ)

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nyannaco Εμφάνιση μηνυμάτων
Κι αυτό αν κόψουν, θα κάνει διαφορά.
Πάντως το δίμηνο σε τέτοιου τύπου ψυγείο δεν μου κάνει εντύπωση με λίγο κακή χρήση.
Οσο για το αν υπερλειτουργεί όπως λες, βάλε ένα θερμόμετρο στη συντήρηση στο μέσον (όχι πολύ κοντά στην κατάψυξη) να δεις σε τί θερμποκρασίες δουλεύει. Ακόμη καλύτερα, ένα μπουκάλι νερό, και δες το νερό σε τί θερμοκρασία είναι - καλύτερα γιατί το νερό δεν ακολουθεί τις αυξομειώσεις της θερμοκασίας του αέρα μέσα στο ψυγείο, που προκαλούνται από τη διακοπτόμενη λείτουργία και το άνοιγμα της πόρτας.
...καλά και σοφά τα λες αδερφέ, αλλά δυστυχώς είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση με τους γέρους...Και γενικά τα τελευταία χρόνια, έχω συνειδητοποιήσει πως χρειάζεται η όποια συσκευή (και όχι μόνο) να είναι "πολύ μπέισικ" στις λειτουργίες της, πχ τα τυχόν τηλεκοντρόλια/τηλέφωνα να είναι με ελάχιστα κουμπιά, οι τηλεοράσεις να μην είναι με αποκωδικοποιητές, καλώδια, αντάπτορες και να κάνουν δουλειά χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή...Κι όλα αυτά δυστυχώς σημαίνουν πολύ χρήμα για αγορά κατάλληλων συσκευών (ή και έναν νέο άνθρωπο μαζί να τους εξυπηρετεί/να φροντίζει τα αφρόντιστα), το οποίο δυστυχώς δεν υπάρχει...
Τεσπα, δεν ξέρω αν το πρόσεξες, πάντως θερμοκρασίες είχα αναφέρει στο πρώτο ποστ. Και το προσωπικό συμπέρασμά μου από αυτές ήταν "βγάζει πολύ ψύχος η κατάψυξη"...Το οποίο μπορεί να είναι και λάθος ως συμπέρασμα, γι' αυτό και είπα να ρωτήσω κι εδώ, έχοντας στην άκρη του μυαλού την πιθανότητα κάποιο εξάρτημα να τα 'χει φτύσει (θερμοστάτης που λέγαμε) και ίσως με αλλαγή να έστρωνε κάπως η κατάσταση...

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
Στην πλευρά του μεντεσέ , στο λάστιχο βάλε λιπαντικό (βαζελίνη). Όταν βλέπεις κενά στις γωνίες του λάστιχου σημαίνει ότι δεν είναι αλφαδιασμένο καλά και γέρνει προς τα εμπρός , το λάστιχο προσπαθεί να βεντουζάρει με τους μαγνήτες που έχει εσωτερικά μόνο στο μέσο του μήκους κάθε πλευράς και φουσκώνουν στο μέσον (ενώ οι άκρες γωνίες του λάστιχου δίνουν την αίσθηση απομάκρυνσης από το πλαίσιο του ψυγείου ) , πρέπει η πόρτα όταν είναι μισάνοικτη , το αλφάδιασμα να είναι τέτοιο ώστε η πόρτα να κλείνει μόνη της (σχεδόν , μην το παρακάνουμε)
Από εκεί και πέρα βλέπεις αν οι θερμοκρασίες είναι οι λογικές στους θαλάμους , αλλά και προπαντός αν κάνει παύσεις αρκετά μεγάλης διάρκειας (αν κάνει μικρές παύσεις και περισσότερο δίνει την εντύπωση ότι δουλεύει συνεχώς ) τότε η θερμοκρασία που επιτεύχθηκε μεν , αλλά είναι λάθος επειδή δουλεύει περισσότερο συνεχώς .
Πρέπει να δουλεύει πολύ ξεκούραστα με μεγάλες παύσεις και ταυτόχρονα να έχεις και τις ικανοποιητικές θερμοκρασίες στους θαλάμους .
Πέτρο αυτό ήταν για 'μένα, ή για τον άλλο φίλο που είπε για το "στοκάρισμα" που έκανε;