Ο λεβητας είναι μαντεμενιος,ποια θα επρεπε να ειναι η σωστη ρυθμιση θερμοκρασίας του;
Το πιο ασφαλές είναι να γυρισεις το κουμπί του υδροστάτη του κυκλοφορητή τέρμα αριστερα, για να ξεκινάει αμέσως μόλις ανάψει ο λέβητας.
Έχεις μήπως και μπόιλερ για ζεστό νερό στο λέβητα, ή μόνο τη θέρμανση;
Εχω μποιλερ αλλα εχω κλεισει τα διακοπτακια του και δεν το χρησιμοποιώ!!
Τότε κατέβασε άφοβα τον υδροστάτη του κυκλοφορητή στο minimum.
mikemtb73 (11-11-20)
Ο κυκλοφοριτης που εχω ειναι τις wilo και τον εχουν στην τριτη σκαλα,το υψος που στέλνει ειναι περιπου 7 μέτρα,ειναι εντάξει έτσι;
nyannaco, ποιος είπε ότι οι μαντεμένοι λέβητες είναι σπάνιοι;
https://www.skroutz.gr/c/1406/levite...&order_dir=asc
Καλά κρατούν ακόμη..
Η σωστή θερμοκρασία του κυκλοφορητή όπως ανέφερε ο tomis είναι οι 40 βαθμοί. Για ποιο λόγο τα σώματα να κάνουν αποθέρμανση στο λεβητοστάσιο και όχι στον χώρο; Επίσης αν υπάρχει θερμομπόιλερ στην εγκατάσταση, θα χάσει την θερμοκρασία του.
Εντωμεταξύ, αν πας τον θερμοστάτη τέρμα χαμηλά ο κυκλοφορητής θα δουλεύει συνέχεια..
Δεν είμαι θερμουδραυλικός αλλά μου δημιουργήθηκε μια απορία.
Ο κατασκευαστής δεν γνώριζε ότι οι μαντεμένιοι λέβητες έχουν αυτό το πρόβλημα που ισχυρίζονται κάποιοι εδώ και τοποθέτησε τον υδροστάτη στο μηχάνημα?
Θα μπορούσε κάλιστα να τον έχει παραλείψει και να έχει συνδέσει τον κυκλοφορητή να λειτουργεί συνέχεια
Πιστεύω ότι η ρύθμιση που ανέφερε ο tomis είναι η σωστή.
Ο λέβητας δεν έχει εγχειρίδιο χρήσης?
P Σώστε ένα δέντρο και προστατέψτε το περιβάλλον μας.
Μην το τυπώνετε αν πραγματικά δεν υπάρχει λόγος.
Δυστυχώς το εγχειρίδιο χρήσης του δεν το εχω,δεν ξερω τι απέγινε και δεν μπορω να το βρω και στο ίντερνετ!
Το ότι διατίθενται κάποια μοντελα, από μόνο του δεν σημαίνει ότι δεν είναι σπάνιοι. Και μόνο το γεγονός ότι είναι το ένα τέταρτο των μοντέλων, και σημαντικά ακριβότεροι, τους καθιστά μη συχνή επιλογή. Εν πάση περιπτώσει, σπάνιοι είπα, όχι ανύπαρκτοι.
Η αποθέρμανση είναι μαι άλλη, πονεμένη ιστορία. Συμφωνώ ότι είναι καλό να γίνεται στο χώρο, αλλά με αυτοματισμό, όχι με το να ξεκινάει ο κυκλοφορητής στους 40°C! Για να φτάσει να αντιληφθεί ο διμεταλλικός υδροστάτης 40°C και να κλείσει (έχει και μία υστέρηση), το νερό έχει πάει παραπάνω, και το μαντέμι ακόμη περισσότερο, και ξαφνικά ξεκινάει ο κυκλοφορητής και έρχεται νερό 18°C από τα σώματα! Ο χάλυβας δε χαμπαριάζει, το μαντέμι όμως ζορίζεται!Η σωστή θερμοκρασία του κυκλοφορητή όπως ανέφερε ο tomis είναι οι 40 βαθμοί. Για ποιο λόγο τα σώματα να κάνουν αποθέρμανση στο λεβητοστάσιο και όχι στον χώρο;
Το ξεκαθαρίσαμε αυτό, είναι εκτός λειτουργίας και αποκομμένο υδραυλικά.Επίσης αν υπάρχει θερμομπόιλερ στην εγκατάσταση, θα χάσει την θερμοκρασία του.
Μίλησα ήδη για στοιχειώδη αυτοματισμό που ελέγχει και την αποθέρμανση (λέμε τώρα, αν κάνει, και δεν κόβει εντελώς και τον κυκλοφορητή με την παύση εντολή της θέρμανσης).Εντωμεταξύ, αν πας τον θερμοστάτη τέρμα χαμηλά ο κυκλοφορητής θα δουλεύει συνέχεια..