Υποθέτω ότι είναι ενεργοποιημένα τα SATA από το BIOS:
Το τελευταίο bios μπορεί να ενημερωθεί με δισκέτα εφόσον δουλέυουν τα IDE
Το ίδιο φταντάζομαι μπορεί να γίνει και με την εγκατάσταση των windows με το DVD που περιέχει και τους driver του southbridge.
Μετά δεν ξέρω , κοιτάς για καμμένα εξαρτήματα στο MB.
Ακυρο με τα windows εφόσον δεν βλέπει σκληρό. Βάλε iDE σκληρό.
Αλλά μην λέμε εξυπνάδες ,είναι καλό motheboard το συγκεκριμένο.. με εξυπηρέτησε για πολλά χρόνια. Ακόμα δουλέυει
Ναι δεν διαφωνω, πολυ καλο motherboard, 11 χρονια τοχω και δουλεψε και με ασχημες συνθηκες, τα λεφτα του ταχει βγαλει. Αν βρω κανενα IDE σκληρο θα το ξαναστεισω, αφου υπαρχουν τα υπολοιπα εξαρτηματα. Ευχαριστω για τον χρονο και τις ιδεες σας, παιδια
bootable usb με τα windows! Δεν ξέρω αν γίνεται και πως γίνεται
Φίλε Χρήστο,
δίνω και μία πληροφορία / ενημέρωση από την πλευρά του ηλεκτρονικού μηχανικού.
Σε Mother Boards 10ετίας plus οπωσδήποτε έλεγχος / αντικατάσταση όλων των ηλεκτρολυτικών πυκνωτών.
Παρουσιάζεται σίγουρα απώλεια χωρητικότητας / αύξηση αντίστασης ESR στο κύκλωμα μ΄ αποτέλεσμα μείωση ή
κι αύξηση των τάσεων λειτουργίας (ιδιαίτερα των cache memories) κι εμφάνιση προβλημάτων αναλόγων που
παρατηρείς.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Εγκατασταση windows απο φλασακι usb γινεται. Αλλα που θα εγκατασταθουν αφου δεν βλεπει σκληρο δισκο. Αν καποια στιγμη βρω εναν IDE, θα δοκιμασω εκει.
Καλοδεχουμενες και χρησιμες οι τεχνικες πληροφοριες, Δημητρη, το θεμα ειναι αξιζει το κοστος, δεδομενου οτι δεν εχω, εξοπλισμο και γνωσεις να το κανω μονος μου, η να κοιταξω για καποια μεταχειρισμενη μητρικη?