Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 26

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ιωαννα
    Περιοχή
    Πατρα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nyannaco Εμφάνιση μηνυμάτων
    Θα σε προσγειώσω λίγο απότομα, αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν γίνεται να αντικαταστήσεις το θερμοσίφωνα με ταχυθερμαντήρα στο μπάνιο, με την υπάρχουσα γραμμή. Εξηγούμαι:
    Για ένα "αντρικό" ντους χρειάζεται παροχή τουλάχιστον 6lt/min, για γυναικείο λούσιμο μάλλον παραπάνω, αλλά ας μείνουμε στα 6. Το χειμώνα χρειάζεται ο ταχυθερμαντήρας να ανεβάζει τη θερμοκρασία του νερού ροής τουλάχιστον κατά 30°C (και λίγο λέω για τις πολύ κρύες μέρες). Επομένως, με δεδομένο ότι για να ανέβει κατά 1°C η θερμοκρασία ενός λίτρου νερού απαιτείται 1IKCal ενέργειας, ο ταχυθερμαντήρας θα πρέπει να είναι ισχύος τουλάχιστον 30 x 6 = 180KCal/min, ήτοι 180 x 60 = 10,800KCal/h, ή 12.56KW! Οι μεγάλοι θερμοσίφωνες έχουν αντίσταση 4KW, και η γραμμή τους δεν μπορεί να σηκώσει και πολύ παραπάνω. Επομένως θα χρειαζόσουν νέα γραμμή από τον πίνακα, με την προϋπόθεση ότι η παροχή σου από τη ΔΕΗ μπορεί να το σηκώσει - τραβάει περίπου 55Α, όταν η συνηθισμένη μονοφασική παροχή είναι 35Α. Μόνο τριφασική μπορεί να το σηκώσει, αν την έχεις, και αν είσαι διατεθειμένη να τραβήξεις γραμμή από τον πίνακα.
    Εγω εχω δει πολλα σχόλια στο Σκρουτζ και όλοι λένε ότι γυρω στα 8kw το πολυ δουλευει τέλεια και σε ντουζ νομίζω λες πολλα 6λιτρα το λεπτό είναι υπερβολικά γυρω στα 4.3 νομίζω είναι μια χαρά!

Το avatar του χρήστη Δημ.Φυλακτος
    Μέλος
    Όνομα
    Δημητριος
    Περιοχή
    Βορεια Ευβοια

Προεπιλογή

Χρησιμοποιω εδω και 2 χρονια για ανοιξη-φθινοπωρο εναν ταχυθερμοσιφωνα 3,5-7,8KW στα 4.5lit εχοντας βγαλει εκτος τον θερμοσιφωνα που τον εχω παρα μονο για τον χειμωνα (εχω με μποϊλερ αρα παιρνει απο την κεντρικη θερμανση)
    Αντρας-γυναικα κανει μπανιο μια χαρα χωρις προβλημα,το μονο που προσεχουμε ειναι να μην ειναι αναμμενος ο φουρνος την ωρα που αναβει ο ταχυθερμοσιφωνας επειδη στην εκκινηση τραβαει πολλα Α.

Ρευμα παιρνει απο την γραμμη του θερμοσιφωνα αλλα αν θυμαμαι καλα εχουμε ανεβει ενα κλικ διατομη καλωδιο με το ιδιο το λαμπακι στον πινακα και με Hager C20.
    Μια τρυπα απο το παταρι πανω απο την μπανιερα για να του δωσουμε ρευμα και τελος,ουτε κατσε αν ζεσταθει το νερο-ουτε ωχ καταναλωσα πολυ παραπανω αρα δεν εχει για τον επομενο-ουτε σταζει επανω αρα τρεξτε κλπ.

Παρόμοια Θέματα

1. Ταχυθερμαντηρας
    από Joanna26 στο forum Υπόλοιπες Λευκές Συσκευές
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-10-20, 17:09

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία