Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 9 από 9

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Αλεξανδρουπολη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από pliktras Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπέρα.Αν κατάλαβα καλά δεν έχει καθόλου τάση έξω στην πλακέτα; Αν συμβαίνει αυτό, τότε παίρνει παροχή απο μέσα πρώτα και μέσω ρελέ δίνει τη φάση στην έξω, και ο ουδέτερος απευθείας μέσα εξω. Απο εκεί και πέρα, σου λέει ξεκάθαρα οτι η επικοινωνία είναι σειριακή όπως και σε όλα μα όλα τα κλιματιστικά.Αν δεν γνωρίζεις πώς να τη μετρήσεις ή δεν καταλαβαίνεις, καλύτερα να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό.Ο καλύτερος τρόπος για να τη μετρήσεις και να δεις ωραία και καλά τα σήματα είναι με παλμογράφο.Αλλά νομίζω ότι αν έχω καταλάβει καλά και έξω δεν έχει καθόλου 230v στις κλέμες παροχής, τότε δε χρειάζεται να μπλέξεις με τις επικοινωνίες, δες γιατί δεν δίνει η μέσα(δηλαδή τσεκ το ρελε)
    Γεια σου Χρήστο ευχαριστώ για την απάντηση σου.Καλά κατάλαβες και την παροχή της έξω μονάδας όντως παίρνει φάση από το ρελέ και ουδέτερος είναι απευθείας έξω. Τώρα όσον αφορά το ρελέ τον έχω δοκιμάσει με εξωτερικό τροφοδοτικό και οπλίζει εντολή παίρνει μέσω ενός ολοκληρωμένου uln2003 από τον επεξεργαστή το ic1. Με το θέμα της επικοινωνίας τώρα δεν διαθέτω παλμογράφο για να μετρήσω το σήμα βέβαια κάθε μάρκα κλιματιστικού πιθανόν να χει τις δικές του επικοινωνίες οπότε δεν έχω ξεκαθαρίσει ακριβώς τι πρέπει να μετρήσω. Ευχαριστώ πολύ

Το avatar του χρήστη pliktras
    Μέλος
    Όνομα
    Christos
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από costas76 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γεια σου Χρήστο ευχαριστώ για την απάντηση σου.Καλά κατάλαβες και την παροχή της έξω μονάδας όντως παίρνει φάση από το ρελέ και ουδέτερος είναι απευθείας έξω. Τώρα όσον αφορά το ρελέ τον έχω δοκιμάσει με εξωτερικό τροφοδοτικό και οπλίζει εντολή παίρνει μέσω ενός ολοκληρωμένου uln2003 από τον επεξεργαστή το ic1. Με το θέμα της επικοινωνίας τώρα δεν διαθέτω παλμογράφο για να μετρήσω το σήμα βέβαια κάθε μάρκα κλιματιστικού πιθανόν να χει τις δικές του επικοινωνίες οπότε δεν έχω ξεκαθαρίσει ακριβώς τι πρέπει να μετρήσω. Ευχαριστώ πολύ
    Ακούς να οπίζει το ρελέ την ώρα που δίνεις εντολή απο το κοντρόλ να ανοίξει το κλιματιστικό;Επίσης κάτι ανορθόδοξο αλλά μπορεί με προσοχή και δική σου ευθυνη να δοκιμάσεις να βραχυκυκλώσεις την επαφή απο το ρελεδάκι( κατά 90% ειναι το κλασικο ρελε με τα μαχαιρωτά βυσματα απο πάνω g4a-1a-e και αν δεν ειναι αυτό είναι χωρις τα μαχαιρωτα, είναι το g4a-1a-pe) Αν το παρακάμψεις θα δώσει έξω τη φάση και μετά θα δεις τη συμπεριφορά του.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Αλεξανδρουπολη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από pliktras Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ακούς να οπίζει το ρελέ την ώρα που δίνεις εντολή απο το κοντρόλ να ανοίξει το κλιματιστικό;Επίσης κάτι ανορθόδοξο αλλά μπορεί με προσοχή και δική σου ευθυνη να δοκιμάσεις να βραχυκυκλώσεις την επαφή απο το ρελεδάκι( κατά 90% ειναι το κλασικο ρελε με τα μαχαιρωτά βυσματα απο πάνω g4a-1a-e και αν δεν ειναι αυτό είναι χωρις τα μαχαιρωτα, είναι το g4a-1a-pe) Αν το παρακάμψεις θα δώσει έξω τη φάση και μετά θα δεις τη συμπεριφορά του.
    Αυτό που λες το χω κάνει έχω παράκαμψει το ρελέ και δίνω στην έξω πλακέτα 220volt αλλά στον πάγκο, κανονικά τροφοδοτείται η πλακέτα όλα καλά. Δεν το έχω δοκιμάσει επάνω στο κλιματιστικό. Επάνω στο κλιματιστικό ανοίγοντας το το ρελέ ακουγόταν όπλιζε για μερικά δευτερόλεπτα 4 με 5 δευτερόλεπτα και μετά ξεόπλιζε. Το απόγευμα θα πάω να βάλω τις πλακέτες θα μετρήσω το μοτέρ του ανεμιστήρα μήπως έχει πρόβλημα και θα δούμε τι θα γίνει. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

Παρόμοια Θέματα

1. [Κλιματιστικό LG] Σφάλμα C6 LG C18AWR
    από mntarampa στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-09-20, 18:38
  2. [Κλιματιστικό] fuji rs-12uc Δουλεύει στο Full από μόνο του με αρρυθμίες
    από panagiwtis στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-07-18, 20:39
  3. [Κλιματιστικό] Fuji RS93RN Σταματα η ψυξη και δεν λειτουργει ο εξωτερικος ανεμιστηρας
    από bahamut21 στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-07-17, 16:21
  4. [Κλιματιστικό] ΒΛΑΒΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΛΑΚΕΤΑΣ FUJI ELECTRIC INVERTER R410A
    από _dim στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 25-12-14, 14:24
  5. [Κλιματιστικό] προβλημα σε INVERTER Fuji
    από koulis/koulis.gr στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-03-12, 11:59

Δικαιώματα - Επιλογές