Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Sotigris Εμφάνιση μηνυμάτων
το νερο μαλλον κατεβαινει απο την καταψυξη και βγαινει στην συντηρηση και απο εκει προς τα εξω.
Άρα επιβεβαιώνεται ότι από συντήρηση και προς κατάψυξη δεν υπάρχει βούλωμα.
Και καλά έκανε ο τεχνικός στην παρακάτω ενέργεια.
Ο τεχνικος εβαλε ατσαλινα απο κατω απο το λεκανακι που καταληγει μια σωληνα και προσπαθησε να την περασει πανω αλλα δεν μπορουσε.
Καλό θα ήταν να αναλύσεις μέχρι πόσο μπορούσε να περάσει την ατσαλίνα (π.χ. 10 εκατοστά? μισό μέτρο ? παραπάνω?) η σωλήνα εξόδου στο πίσω μέρος του ψυγείου εξωτερικά είναι εξωτερική σωλήνα? ή εσωτερική μέσα στην μόνωση και στα τοιχώματα σε όλο το μήκος? από το λεκανάκι συλλογής υγρών αποχέτευσης που βρίσκεται πάνω από τον συμπιεστή.
Και με την ατσαλίνα δεν είναι σίγουρο ότι θα ξεπεράσει όλα τα εμπόδια , γιατί μερικές φορές βάζουν και σωλήνες με γωνία 90 μοιρών .
Δοκίμασε κάτι που εφαρμόζω εγώ σε δικό μου ψυγείο και ίσως βγει άκρη (με τον όρο ότι πρόκειται για βούλωμα από πυκνά λίπη και όχι πάγους).
Θα βρεις ένα λάστιχο διαφανές σιλικόνης που να μπορείς να το προσαρμόσεις σφικτά στεγανά στην τελική έξοδο της αποχέτευσης . Το δε λάστιχο σιλικόνης να φτάνει μέχρι και πιο πάνω από το ύψος της κατάψυξης και συνολικά του ψυγείου. Και μια κυλινδρική βέργα που να μπορείς να την βάλεις μέσα στο λάστιχο σιλικόνης (κατά κάποιον τρόπο ένα είδος τρόμπας) αλλά μέσα στον σωλήνα θα τον γεμίσεις νερό.
Εγώ το καθαρίζω αρχικά χωρίς τον κύλινδρο (και την τρόμπα) αλλά απλά βάζοντας μέσα στην σωλήνα μέχρι επάνω καυτό νερό που έχει αναμιχθεί σόδα και ξύδι και ανεβάζω τον σωλήνα ψηλά . Αν δεν βγαίνει το νερό αυτό από τις τρύπες του ψυγείου εσωτερικά , τότε δοκιμάζεις την τρόμπα. (το τι έχει να βγει από την βουλωμένη σωλήνα από λίπη, το λιγότερο θα αηδιάσεις ).