Σελίδα 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 37

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Λάρισα

Προεπιλογή Ύδρευση ή θέρμανση ο συγκεκριμένος πίνακας

Έχω πρόβλημα με το νερό της βρύσης. Μυρίζει πετρέλαιο χωρίς γεύση παρότι έχω φίλτρο άνω πάγκου (ήταν ο λόγος που έβαλα φίλτρο). Κοίταξα τις σωληνώσεις και είδα μαύρους σωλήνες σαν αυτούς του καλοριφέρ και μου μπήκαν ιδέες. Δεν μπόρεσα να διαβάσω κάτι πάνω σε αυτούς για να το ψάξω με την ονομασία τους.

Άνοιξα έναν πίνακα μέσα στο μπάνιο αλλά δεν ξέρω αν είναι ύδρευσης ή θέρμανσης (υπάρχει και άλλος πίνακας που είναι σίγουρα θέρμανσης αλλά αναρωτιέμαι αν αυτός είναι επέκταση εκείνου). Όπως φαίνεται στη φωτογραφία υπάρχουν αναμειγμένοι σωλήνες άσπροι (δεν έχω δει τέτοιο χρώμα σε θέρμανση) και μαύροι.

IMG_20200628_213541.jpg

Ερώτηση 1: Υπάρχουν σωλήνες μαύροι για πόσιμο νερό;
    Ερώτηση 2 : Πως μπορώ να δοκιμάσω αν οι συγκεκριμένοι είναι ύδρευσης ή θέρμανσης;

Ευχαριστώ,

Μέλος
    Όνομα
    Νικηφόρος
    Περιοχή
    Πάτρα

Προεπιλογή

1. Οι σωλήνες πόσιμου νερού στο σπίτι μου είναι μαύροι.
    2. Πρόσβαση στο λεβητοστάσιό σου έχεις; Εκεί θα δείς ποιοι σωλήνες είναι της θέρμανσης.

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Λάρισα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nikiforos. Εμφάνιση μηνυμάτων
    1. Οι σωλήνες πόσιμου νερού στο σπίτι μου είναι μαύροι.
    2. Πρόσβαση στο λεβητοστάσιό σου έχεις; Εκεί θα δείς ποιοι σωλήνες είναι της θέρμανσης.
    Ευχαριστώ Νικηφόρε, μου έφυγε μια αμφιβολία. Ναι έχω πρόσβαση παντού. Η εξαγωγή/εισαγωγή του καυστήρα δηλαδή οι δύο κεντρικοί σωλήνες (πράσινοι) οδηγούνται στον άλλο πίνακα όπως ανέφερα, απλά έχω μια αμφιβολία μήπως αυτός που επισυνάπτω στη φωτογραφία είναι επέκταση του πρώτου.

Υπάρχει τρόπος να δοκιμάσω κάτι ώστε να είμαι σίγουρος;

Μέλος
    Όνομα
    Βασίλης
    Περιοχή
    Ρέθυμνο

Προεπιλογή

Καμία σχέση οι σωλήνες με την μυρωδιά. Το διαφορετικό χρώμα που βλέπεις είναι επειδή έχουν αντικαταστήσει το παλιό άσπρο pex που έκλασε με μαύρο. Εντωμεταξύ άλλο πράγμα η θέρμανση διαφορετικό δίκτυο, άλλο η ύδρευση, και άλλο το πετρέλαιο του λέβητα. Τα pex όλα είναι κατάλληλα για πόσιμο νερό, κάποια διαφοροποιούνται από θέμα αντοχής σε ζεστά νερά.
    1) Η μυρωδιά μήπως είναι ιδέα σου;
    2) Μήπως ο ιδιοκτήτης πέρασε κανένα πετρέλαιο τις βρύσες για προστασία; (το έχω δεί και αυτό)
    3) Μήπως χρησιμοποιείς δεξαμενή νερού με πιεστικό η οποία παλιά ήταν για πετρέλαιο; (ακραίο σενάριο)
    4) Πάρε την γνώμη ειδικού

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Λάρισα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vasilisd Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καμία σχέση οι σωλήνες με την μυρωδιά. Το διαφορετικό χρώμα που βλέπεις είναι επειδή έχουν αντικαταστήσει το παλιό άσπρο pex που έκλασε με μαύρο. Εντωμεταξύ άλλο πράγμα η θέρμανση διαφορετικό δίκτυο, άλλο η ύδρευση, και άλλο το πετρέλαιο του λέβητα. Τα pex όλα είναι κατάλληλα για πόσιμο νερό, κάποια διαφοροποιούνται από θέμα αντοχής σε ζεστά νερά.
    1) Η μυρωδιά μήπως είναι ιδέα σου;
    2) Μήπως ο ιδιοκτήτης πέρασε κανένα πετρέλαιο τις βρύσες για προστασία; (το έχω δεί και αυτό)
    3) Μήπως χρησιμοποιείς δεξαμενή νερού με πιεστικό η οποία παλιά ήταν για πετρέλαιο; (ακραίο σενάριο)
    4) Πάρε την γνώμη ειδικού
    Καλημέρα,

Όχι η μυρωδιά δεν είναι ιδέα μου γιατί το μυρίζει και η σύζυγος και ήταν ο λόγος που βάλαμε φίλτρο νερού. Το σπίτι είναι ιδιόκτητο αλλά δεν ήμουν παρόν στις εργασίες και το πρόβλημα αυτό άρχισε μετά 2-3 χρόνια, δλδ στην αρχή δεν είχαμε θέματα.

Αν αφήσουμε το νερό να τρέξει για λίγη ώρα τότε εξαφανίζεται αυτήν η μυρωδιά προσωρινά. Απλά φοβάμαι μην πίνουμε δηλητήριο.

Όλα τα άλλα δεν ισχύουν. Έφυγαν στο εξωτερικό οι υδραυλικοί που το έφτιαξαν και τώρα δεν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί τους, αλλά θα πάρω κάποιον άλλον να το δει (τώρα που θα πέσω είναι άλλο θέμα).

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sdancer75 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έφυγαν στο εξωτερικό οι υδραυλικοί που το έφτιαξαν...
    Σε ποιά χώρα;

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Λάρισα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nyannaco Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σε ποιά χώρα;
    Κάπου στην Αφρική για έργα πολυεθνικών, άστα..... και να πεις ότι δεν δούλευαν (δίδυμα αδέλφια - τους ξέρω χρόνια). Στην κρίση από το 2013 σταμάτησε η οικοδομή και αφού δεν υπήρχε τίποτε και ο ένας τους ήταν και ανύπαντρος δλδ χωρίς υποχρεώσεις έφυγαν.

Τώρα έμειναν δύο (χωριό) ο ένας εκ των οποίων σε γνωστό μου σύνδεσε λάθος την εισαγωγή/εξαγωγή του καυστήρα. Κατεβαίνεις γιατί είναι επιφυλακτικός αφού δεν μιλάμε για πόλη.

Μέλος
    Όνομα
    vasilis
    Περιοχή
    Πειραιάς

Προεπιλογή

κλεισε το νερό του καυστηρα να σου φύγει η αμφιβολία.

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Λάρισα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vasilllis Εμφάνιση μηνυμάτων
    κλεισε το νερό του καυστηρα να σου φύγει η αμφιβολία.
    Για να δω τι; Αν αναμιγνύεται το πόσιμο νερό με αυτό του καυστήρα; Το βλέπω ιδιαίτερα απίθανο, για αυτό κόλλησα με τη σωλήνα, αλλά δεν χάνω και τίποτε να δοκιμάσω.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    κερκυρα

Προεπιλογή

Η μυρωδιά είναι μόνο στην βρύση της κουζίνας? Αν είναι από της φθηνές, το ύποπτο σημείο είναι τα σπιράλ σύνδεσης.

Σελίδα 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Καλοριφέρ-θέρμανση σωμάτων
    από kolok στο forum Υπόλοιπες Λευκές Συσκευές
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-11-21, 11:26
  2. [Κλιματιστικό] πρόβλημα στην θέρμανση
    από psyxakias στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-04-15, 09:21
  3. [Κλιματιστικό Sharp] Προβλημα στην θέρμανση
    από bibiza στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-02-15, 22:00
  4. Θέρμανση νερού
    από τομ στο forum Θερμαντικά
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-02-13, 01:16
  5. [Κλιματιστικό Hitachi] κακή απόδοση στην θέρμανση..
    από insaner6r στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-01-13, 20:50

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία