Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 19 από 19

Θέμα: Διαρροή.

Το avatar του χρήστη diony
    Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Νομίζω πως είναι λίγο άδικο να κατηγορείς κάποιον με υποθέσεις χωρίς τεκμηρίωση , ούτε τον ηλεκτρολόγο ξέρω ούτε τη δουλειά του έχω δει , αν στράβωσε π.χ. το λαμάκι της γείωσης της πρίζας και δεν ακουμπούσε στο αντίστοιχο λαμάκι γείωσης του φις δε φταίει ο ηλεκτρολόγος αν όντως σου έκανε κάτι στραβό , χαλαρές ή λάθος συνδέσεις κ.λ.π. , μαζί σου και εγώ.
    Υπάρχει και αυτό
    http://www.slideshare.net/gkourv/el-final-15498253
    και εδώ το έντυπο
    http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=1&ved =0CB0QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.electricprotection .gr%2Ffiles%2Felpro.ppt&ei=lZrmU-boKKWi0QXyloHQBg&usg=AFQjCNHDJsY-2OtgK9Me5H6_gPi2Oam5aA&bvm=bv.72676100,d.d2k
    Ρυθμίζει την ευαισθησία του ρελέ διαφυγής ,στην πραγματικότητα η συσκευή αυτή δημιουργεί ελεγχόμενη διαρροή από 0 -30 MA,έτσι αν το βάλεις π.χ. στα 25 MA υπολείπονται 5 MA για να πέσει, υπήρχαν και παλιά τέτοια ίδια με ποτενσιόμετρο ,τώρα τα έχουν εκσυγχρονίσει.
    Δεν ξέρω σε μακροχρόνια συνεργασία της συσκευής αν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στο ρελέ διαφυγής λόγω του ότι το πηνίο που έλκει τη # σκανδάλη αφοπλισμού του ρελέ # (το γράφω για να γίνει κατανοητό ) είναι συνέχεια υπό τάση ,το μόνο που είναι σίγουρο υπάρχει επιπλέον προστασία ιδίως σε ευπαθή άτομα όσο και οι 2 συνεργαζόμενες συσκευές είναι σε σωστή λειτουργία , χρειάζονται κατά τη γνώμη μου συχνότερο έλεγχο από το χρήστη , αλλά και με το παραμικρό πέφτει ,η τελική απόφαση για το πρόσθετο είναι πάντα του πελάτη
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη diony : 10-08-14 στις 02:17
    Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!

Το avatar του χρήστη Gregpro
    Μέλος
    Όνομα
    Γρηγόρης
    Περιοχή
    Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Τώρα το λαμάκι είναι μια χαρά.Ο ΔΔΔ δεν πέφτει επειδή η διαφυγή είναι κάτω από 30 mA.Όσο για τον ψηφιακό ελεγκτή,θα τον αγοράσουμε,(η ασφάλεια πάνω από όλα)αν και είναι ενοχλητικό που τον αποκαλούν όλοι ρελέ διαφυγής,αφού δεν έχει σχέση με ρελέ.Το βιβλίο ηλεκτροτεχνίας που έχω το τονίζει ότι είναι λάθος.Η σωστή ονομασία είναι διαφορικός διακόπτης διαφυγής ή απλώς ΔΔΔ.Ο αντιπαρασιτικός πυκνωτής προκαλεί τη διαρροή στο πλυντήριο.Ο Ηλεκτρολόγος έχει κάνει σε όλους τους πίνακες της πολυκατοικίας ένα εγκληματικό λάθος:έχει βάλει διακόπτη Bypass.Έτσι αν σε κάποιο σπίτι ο ΔΔΔ πέσει,οι κάτοικοι μέσα στην τύφλα τους σηκώνουν τον Bypass και δεν προστατεύονται καθόλου.

Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Να σου θυμίσω πως με τον ψηφιακό ελεγκτή αν τον τοποθετήσεις και τον ρυθμίσεις π.χ. 25 MA υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μετά από διακοπή ΔΕΗ κατά την επαναφορά να πέφτει λόγω του αντιπαρασιτικού του πλυντηρίου ρούχων , πιάτων κ.λ.π. και αν λείπουν όλοι από το σπίτι τα πράγματα του ψυγείου πάνε για πέταμα
    Όσο για το Bypass συμφωνώ πως δεν είναι σωστό (ξήλωσε το ) αλλά πριν 2-3 χρόνια μεγάλη εταιρία στον κλάδο της που κατασκευάζει ηλεκτρολογικό υλικό (δε λέω ονόματα όσοι ασχολούνται ξέρουν) είχε βγάλει πατέντα ρελέ διαφυγής με αυτόματη επαναφορά , αν θυμάμαι 3 φορές έκανε επαναφορά και μετά αν το πρόβλημα εξακολουθούσε να υπάρχει έβγαινε εκτός δεν ξέρω για τι εγκαταστάσεις το προόριζαν αλλά με ενοχλούσε το γεγονός ότι το είχαν σε πολλά καταστήματα εμπορίας ηλ. Υλικού συνδεδεμένο liveνα το βλέπει ο κόσμος να αγοράζει (δηλαδή να τρως ηλεκτροσόκ , να πέφτει ο διακόπτης ,και πριν προλάβεις να συνέρθεις να κάνει αυτόματη επαναφορά )
    Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!

Μέλος
    Όνομα
    Γρηγόρης
    Περιοχή
    Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

ΟΚ.Ευχαριστώ!!

Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Πάτρα, Αχαία

Προεπιλογή

ειδες που εχω δικιο?

Μέλος
    Όνομα
    Γρηγόρης
    Περιοχή
    Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Τι εννοεις;

Μέλος
    Όνομα
    Βασίλης
    Περιοχή
    Κερατσίνι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από diony Εμφάνιση μηνυμάτων
    Να σου θυμίσω πως με τον ψηφιακό ελεγκτή αν τον τοποθετήσεις και τον ρυθμίσεις π.χ. 25 MA υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μετά από διακοπή ΔΕΗ κατά την επαναφορά να πέφτει λόγω του αντιπαρασιτικού του πλυντηρίου ρούχων , πιάτων κ.λ.π. και αν λείπουν όλοι από το σπίτι τα πράγματα του ψυγείου πάνε για πέταμα
    Όσο για το Bypass συμφωνώ πως δεν είναι σωστό (ξήλωσε το ) αλλά πριν 2-3 χρόνια μεγάλη εταιρία στον κλάδο της που κατασκευάζει ηλεκτρολογικό υλικό (δε λέω ονόματα όσοι ασχολούνται ξέρουν) είχε βγάλει πατέντα ρελέ διαφυγής με αυτόματη επαναφορά , αν θυμάμαι 3 φορές έκανε επαναφορά και μετά αν το πρόβλημα εξακολουθούσε να υπάρχει έβγαινε εκτός δεν ξέρω για τι εγκαταστάσεις το προόριζαν αλλά με ενοχλούσε το γεγονός ότι το είχαν σε πολλά καταστήματα εμπορίας ηλ. Υλικού συνδεδεμένο liveνα το βλέπει ο κόσμος να αγοράζει (δηλαδή να τρως ηλεκτροσόκ , να πέφτει ο διακόπτης ,και πριν προλάβεις να συνέρθεις να κάνει αυτόματη επαναφορά )
    ε καλα δεν ειναι και ετσι οπως τα λες.Σιγα με τα φτιαξαν για να την ακους και στερεο
    Αυτο http://www.schneider-electric.gr/doc...-red4p-flv.pdf πριν κανει επανοπλιση κανει ελεγχο διαρροης (το λεει στα πλεονεκτηματα)
    αυτο http://www.elfa.gr/index.php/product...-14-36-17.html
    επειτα απο χρονοκαθυστερηση.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από xsterg Εμφάνιση μηνυμάτων
    ειδες που εχω δικιο?
    το ειδα,το ειδα

Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vasilimertzani Εμφάνιση μηνυμάτων
    ε καλα δεν ειναι και ετσι οπως τα λες.Σιγα με τα φτιαξαν για να την ακους και στερεο
    Αυτο http://www.schneider-electric.gr/doc...-red4p-flv.pdf πριν κανει επανοπλιση κανει ελεγχο διαρροης (το λεει στα πλεονεκτηματα)
    αυτο http://www.elfa.gr/index.php/product...-14-36-17.html
    επειτα απο χρονοκαθυστερηση.

Εγώ νομίζω είπα τη γνώμη μου ,τώρα όποιος θέλει να το τοποθετήσει σε σπίτι πελάτη του , ή στο δικό του δικαίωμα του και ευθύνη του είναι , πιστεύω πως χρησιμεύει περισσότερο σε ειδικές περιπτώσεις για προστασία πυρκαγιάς ,σε απομακρυσμένες μονάδες ,ψυκτικές αποθήκες συντήρησης τροφίμων κ.λ.π. , στο δικό μου σπίτι ΔΕΝ θα ήθελα τέτοιο ποτέ
    (υπάρχουν 3 τουλάχιστον επώνυμοι κατασκευαστές).Πιστεύω έγινα κατανοητός θέλω αν βρεθώ σε κίνδυνο εγώ ή κάποιος από την οικογένεια μου να ανοίξει ο διακόπτης και να μην ξανά οπλίσει ποτέ αν δεν του πω εγώ

Το avatar του χρήστη apavlidis
    Μέλος
    Όνομα
    Ανδρέας Παυλίδης
    Περιοχή
    Καβάλα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από xsterg Εμφάνιση μηνυμάτων
    και αφου ολα ειναι καλα κατα τα λεγομενα σου τοτε γιατι δεν πεφτει το ρελε? αν πιασεις την φαση παντως το ρευμα θα ειναι μεγαλυτερο απο 30 mA οποτε και πρεπει να ενεργοποιηθει το ρελε.
    Γιατί πιθανώς θα είναι κανένα προβληματικό της ΑΒΒ που τη μισώ σαν μάρκα. (και μην σχολιάσετε που απαντάω μετά από 6 χρονια)

Στάλθηκε από το 5047U μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    -Αγόρασε Philips, είναι καλή.
    -Είσαι μαλ@κας;

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12

Παρόμοια Θέματα

1. [Liebherr] CNesf 4003 - Διαρροή
    από vandervagos στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-08-13, 13:43
  2. [Κινητό Τηλέφωνο] Κινητό με εσωτερική διαρροή;
    από Hary Dee στο forum Τηλέφωνα & GPS
    Απαντήσεις: 4