Νίκο μπροστά από το τύλιγμα υψηλής τάσης υπάρχουν εμφανή χάλκινα κομμάτια της γραμμής των λαμπτήρων, μέτρησε έκει με τη Γή. Βεβαιώσου ότι το πολύμετρό σου μπορεί να μετρήσει υψηλή τάση άνω των 400Vac.
Νίκο μπροστά από το τύλιγμα υψηλής τάσης υπάρχουν εμφανή χάλκινα κομμάτια της γραμμής των λαμπτήρων, μέτρησε έκει με τη Γή. Βεβαιώσου ότι το πολύμετρό σου μπορεί να μετρήσει υψηλή τάση άνω των 400Vac.
Επειδή δε κατάλαβα που ακριβώς εννοείς στο έβγαλα μια φώτο ,δες αν μπορείς και μάρκαρε / κύκλωσε αν γίνεται.
ευχαριστώIMG_20200220_185835.jpg
Δε μετράμε με πολύμετρο την υψηλή τάση του inverter.
Γειά σου Johnny ευχαριστώ για την παρατήρησή σου. Αυτό που ανέφερα το έχω δοκιμάσει σε TV LCD SAMSUNG και η τιμή που έλαβα με τη Γή ήταν 340Vac, οι λάμπες βέβαια είχαν ανάψει. Το tester που διαθέτω για τις λάμπες μετρούμενο με το πολύμετρο, τροφοδοτεί τις λάμπες με 850Vac, δε λέω πολύ ηψηλή τάση αλλά μετρούμενη. Το πολύμετρό μου (FLUKE) το θεωρώ αξιόπιστο, είναι βέβαια τάσεις που χρειάζονται πολύ προσοχή.
Νικόλαε τα διάβασες αυτά που γράφω οπότε σκέψου το καλά προτού το επιχειρήσεις.
Φιλικά και ειλικρινά Νικηφόρος.
Νομίζω πως διάβασα ότι αν το πάνελ έχει το πρόβλημα δεν επιτρέπει και στο inverter να ανάψει ,υπάρχει τέτοια περίπτωση ?
Φιλε μου κοιτα για ψυχρες κολλησεις και πατησε παλι τις κολλησεις και στην πλακετα τροφοδοτικου και στο inverter επισης αλλαξε και τους πυκνωτες εξοδου