Ισως στο ανοιγμα για καθαρισμα να τραβήχτηκε καποιος αισθητηρας θερμοκρασιας (εσωτερικου χωρου ή ψυκτικου υγρου) και να μην πατα καλα στην πλακετα. Εξ αποστασεως δεν γινεται να σου πει κανενας αν ειναι πλακετα ή οχι
Ισως στο ανοιγμα για καθαρισμα να τραβήχτηκε καποιος αισθητηρας θερμοκρασιας (εσωτερικου χωρου ή ψυκτικου υγρου) και να μην πατα καλα στην πλακετα. Εξ αποστασεως δεν γινεται να σου πει κανενας αν ειναι πλακετα ή οχι
Έχω μιλήσει με άλλο ψυκτικό και περιμένω να έρθει να το δει. Απλα μου φαίνεται παράξενο να λειτουργεί σχεδον ολο το καλοκαίρι κανονικά το κλιματιστικό και απο την επόμενη φορα που το λειτούργησα μετά το καθάρισμα που κάνανε, να μην λειτουργεί σωστά. Εν το μεταξύ τους πήρα τηλέφωνο αυτους που κανανε τη συντήρηση και νευριάσανε κι ολας γιατι είχανε δουλειές και τους απασχολούσα. Κατευθείαν μου είπε ο υπέυθυνος ,χωρις να έρθει να το δει, ότι είναι πλακέτα και το κλιματιστικό ειναι παλιό και κάτι άλλες ιστορίες. Δηλαδή χωρίς να το δει μου έλεγε πως δεν φτιάχνει, παρόλο που το πρόβλημα ξεκίνησε μετά τη συντήρηση που μου κάνανε ( δεν λέω ότι το χάλασαν αυτοί, αλλά τουλάχιστον ας το βλέπανε πρώτα πριν βγάλουν διάγνωση).
Στην ουσία προξένησες κάποια δόνηση που το έκανε να δουλέψει , δοκίμασες μερικά χτυπήματα κοντά στην πλακέτα μπας και γίνει κανένα θαύμα? τίποτα βύσματα λάσκα?Κάποια στιγμή ανέβηκα και άνοιξα το μπροστινό καπάκι που είναι τα φιλτρα του κλιματιστικού απλά για να δω τι γίνεται και μόλις το έκλεισα άρχισε να βγάζει κρύο αέρα και για τις επόμενες 3-4 ημέρες λειτουργούσε κανονικά.
η εσωτερική μονάδα δουλεύει αλλά βγάζει απλό αέρα σαν τον κλασικό ανεμιστήρα.
Η εξωτερική τι κάνει δουλεύει?
Δοκίμασα να χτυπήσω σε μερικά σημεία αλλά δεν έγινε κάτι, γι αυτό περιμένω τον τεχνικό να έρθει να το δει. Η εξωτερική μονάδα λειτουργεί αλλά μετά από κάποια ώρα σταματάει για λίγο και μετά πάλι συνεχίζει .
Τελικά ήρθε ο τεχνικός και το είδε, στην αρχη που το δοκίμασε έβγαλε για λιγα λεπτα κρύο αέρα αλλά μετά σταματούσε η εξωτερική μονάδα οπότε σταματούσε και ο κρύος αέρας. Άλλαξε στην εξωτερική μονάδα δύο πυκνωτές και προς το παρον λειτουργεί κανονικά το κλιματιστικό , 2 φορές που το λειτούργησα για λίγη ώρα. Θα φανεί στην πορεία πως θα παει. Τον ένα από τους δύο πυκνωτές που τον μέτρησα με πολύμετρο, από 30μF που ήταν οι προδιαγραφές του το πολύμετρο τον έβγαζε κοντά στα 3 μF. Ο άλλος πυκνωτής ήταν 2 μF και το πολύμετρο τον έβγαζε λίγο πάνω από 1,9 μF αλλα η εξωτερική του επιφάνεια κολλούσε σαν να είχε λιώσει κάτι.
mikemtb73 (05-09-19)