Χαχα, βρηκα ενα site με τα τραγικα που συνανταει ενας επαγγελματιας Αυστραλος στη δουλεια. Υπαρχουν και χειροτερα τελικα!
http://airfridge.com.au/How%20Not%20...onditioner.htm
Χαχα, βρηκα ενα site με τα τραγικα που συνανταει ενας επαγγελματιας Αυστραλος στη δουλεια. Υπαρχουν και χειροτερα τελικα!
http://airfridge.com.au/How%20Not%20...onditioner.htm
Τα σημειώνωπαραγγειλα σωληνες μονωμενες στα 17 ευρα με τα μεταφορικα.
1) 17 ευρώπουλα οι σωλήνες
2) 17 Ε Η αντίκα αντλία κενού
3) 17 Ε οι φραπέδες που θα πιείς μέχρι να ολοκληρώσεις το έργο .
Έχουμε 51 Ε μέχρι στιγμής
4) Σφραγιστικό σωλήνων?
5) Εκχειλωτικό ?
Σου απομένει 1 ευρώ για περιθώριο λάθους . Καλύτερα ανάμεσα στα τόσα χρήματα που έδωσες για την αγορά κλιματιστικού , να μην σκέφτεσαι το κόστος εγκατάστασης και αυτό να γίνεται μόνο από όσους έχουν τα μέσα / αλλά και τεχνικούς που δεν έχουν αποκτήσει κακές κριτικές σαν αυτούς που αναφέρεις με διαρροή την ίδια μέρα .
Ε απο καπου επρεπε να ξεκινησω ομως.
Τις σωληνες ετσι κ αλλιως θα τις χρεωνε ο τεχνικος, οποτε θα τις πληρωνα.
Εκχειλωτικο και κοφτη σωληνων εχω ηδη, οποτε οταν ερθουν θα κανω τις δοκιμες μου να δω αν θα καταφερω να βγαλω σωστη εκχειλωση. Αν οχι, τοτε δεν προχωραω παρακατω, αν ναι, τοτε θα παμε για τους φραπεδες.![]()
Ωωω, κοιτα τι βρηκα! Κεφαλες για δυναμοκλειδο καστανιας, που παιρνει καρυδακια δηλαδη.
Κ αλλη μια λυση..
![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Giannisppos : 23-07-19 στις 21:39
Καλη μαγκια αυτοι οι ανταπτορες για οποιον εχει συμβατικο δυναμοκλειδο.
Με αυτον τον υπολογιστη μετα, ξερεις ποσο να σφιξεις ακριβως.
http://www.cncexpo.com/TorqueAdapter.aspx
Καλημέρα.
Προς αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, FREON είναι η εμπορική ονομασία, των ψυκτικών μέσων Rxxx, της εταιρίας DUPONT.
Τα παλιότερα χρόνια που με τα ψυκτικά μέσα ασχολιόταν σχεδον κατά αποκλειστικότητα η DUPONT επικράτησε και η ονομασία FREON.
Το σωστό όμως είναι Rxxx ή ψυκτικό μέσο xxxx.
Πρέπει να του δώσουμε ένα "όνομα " και ποιο είναι αυτό ?
Λογικά το R xxxx σημαίνει R - gas = Refrigerant (gas αριθμητικός αριθμός του gas π.χ. 410α κτλ )
Αυτό στα Ελληνικά μεταφράζεται ως "ψυκτικό 410α" ή "ψυκτικό 134α"
"Ψυκτικό" νοείται που λέει ο λόγος και το παραφλού στα ψυγεία αυτοκινήτων / "ψυκτικό" στους ηλιακούς θερμοσίφωνες κτλ .
Για να καταλάβει ο άλλος καλύτερα πως θα το πεις ? To R xxx είναι αριθμός κλάσης του ψυκτικού . Π.χ. "ψυκτικό μέσο 32 ". (δεν προσδιορίζει αν είναι παραφλού / αντιψυκτικό ηλιακού κτλ )
Ενώ ο όρος Freon ξεκαθαρίζει μια και έξω.
Ο όρος "freon" είναι ένας κοινός περιγραφέας ή ιδιόκτητο επώνυμο (παρόμοιο με ένα κοινό εμπορικό σήμα ) όπως το " xerox " ή το " kleenex ".Χρησιμοποιείται συνήθως όταν γίνεται αναφορά σε ψυκτικά μέσα φθοράνθρακα.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 25-07-19 στις 10:19
Χωρίς παρεξήγηση θα μιλησω σαν ψυκτικός. Ενας συνάδελφος θα σ έβαζε το μηχάνημα με 60ε αντε 70ε μεχρι 3 μέτρα σωλήνα τα χρηματα που θα δώσεις για ολα αυτα που χρειάζεται να αγοράσεις ή να κατασκευάσεις δεν αξίζει τον κόπο. Στα λεω επιφυλακτικά γτ το R32 ειναι εύφλεκτο μπορει απο το πουθενά να δημιουργήσεις προβλημα στο ιδιο το κλιματιατικό η κάποια διαρροή που θα πληρώσεις τα χρηματα επι 2. Επισης δεν μπορεί να συγκριθεί η αντλία κενου με ενα απλο μοτερ ψυγείου. Αν ηταν ολοι οι ψυκτικοί θα περναμε μοτερ ψυγείου πιο φθηνα θα μας εβγαινε. Καλη επιτυχία
xsterg (26-07-19)
Στην περίπτωση εδώ μιλάμε για κενό στο κομμάτι μόνο της εσωτερικής μονάδας (κομμάτι σε διαστάσεις παρόμοιο με ψυγείου) και εξήγησε το "ασύμφερο " του δεν "συγκρίνεται" . (χωρίς παρεξήγηση επίσης ) .
Εξήγησε επίσης εάν εσύ ο ίδιος του κάνεις την δουλειά με 60 ευρώ / και ουδείς τέλειος από υπαιτιότητα σου ξαναχάνει υγρά (π.χ. μετά από 1 χρόνο ή κάθε χρόνο = συνήθεις βαριάντα από πλευράς συναδέλφων σας ) ποια θα είναι η στάση σας από οικονομικής πλευράς προς τον πελάτης σας ? (αναφορές πελατών για "εγγύηση " 2-3 μήνες για τα υγρά / απαντήσεις των συναδέλφων σας "νίπτω τας χείρας μου " .....αλλά το 60 αράκι στην τσεπούλα ) .
Ποια η συμπεριφορά συναδέλφων σας σε οικιακά ψυγεία που αναφέρετε αληθώς στον πελάτη για διαρροή (αλλά από αδυναμία του πελάτη στο κόστος για να αγοράσει νέο ψυγείο ) επίσης καταδέχεστε να "συμπληρώνετε " υγρά ? .
Δεν τσουβαλιάζω τους πάντες ..... αλλά οι αναφορές πελατών έχουν φτάσει ταβάνι .
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 25-07-19 στις 23:00
sotron1 (26-07-19)
Τα γνωρίζω ολα αυτα γιατί τα βρίσκω μπροστά μου καθε μέρα δεν θα το παίξω τέλειος μάστορας αλλα είναι πολύ μεγάλη συζήτηση αυτή. Εγω προσωπικά είμαι της άποψης "ο καθενας στην δουλειά του". Δεν μιλάμε για κάτι απλό κατα την αποψη μου. Έχω δει κόσμο που πέρασε μόνος του κλιματιστικό ( και το πληρωσε χρυσό) επισης να ξηλώνει κλιματιστικό και να πλήρωνει πάλι τα υγρα χρυσό. ( αν γνωρίζεται απο τιμές ψυκτικών υγρών εχουν φτασει στον θεό) μιλάω πάντα φιλικά και αν παρεξηγήθηκα σε κάτι με συγχωρείτε.