Παράθεση Αρχικό μήνυμα από niklop Εμφάνιση μηνυμάτων
Φυσικά και τα νερά δε θα πρέπει να βγαίνουν μόνα τους και εξηγούμαι και εγώ από την πλευρά μου. Το manual αναφέρει επιγραμματικά, και φαντάζομαι την ίδια φιλοσοφία ακολουθούν όλα τα πλυντήρια, ότι το ακροφυσίο του σπιράλ της αποχέτευσης, θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση περί τα 60-90 cm από το εδαφος. Αυτό δικαιολογείται βάσιμα από τη θεωρία των ρευστών όπου δυο ρευστά μέσα σε κοίλο σωλήνα προσπαθούν να εξισορροπήσουν στις δυο πλευρες τους. Για αυτό λοιπόν τοποθετείται το άκρο της αποχέτευσης σε τέτοιο υψόμετρο για να μη μπορούν τα νερά να τρέχουν αβίαστα χωρίς την εκκίνηση της αντλίας. Εννοείται ότι αν βγάλω το σπιράλ από τη θέση του (είναι τοποθετημένο σε pvc σωλήνα σε ύψος περίπου 70cm) και το αφήσω κάτω, τα νερα από τον κάδο θα αρχίσουν να τρέχουν, αλλά αυτό δεν είναι ούτε φυσιολογικό ούτε επιθυμητό. Τα νερά πρέπει να βγαίνουν όταν το ζητάει το προγράμμα, φυσικά μεσω της αντλίας της οποίας τροφοδοτεί όταν χρειάζεται.
Παμε τώρα και στην αντλία και γιατί έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν φταίει αυτή.
Όπως έχω αναφέρει στα προηγούμενα πόστ, η μια αντλία, κάθε φορά πριν την έναρξη κάποιου προγράμματος, βγάζει όλα τα νερά που έχουν απομείνει από προηγούμενη πλύση. Είτε ο κάδος ειναι γεμάτος κατά το 1/10, είτε 1/4 είτε ακόμα και ο μισός που είναι αρκετά λίτρα προφανώς, η αντλία ξεκινάει να αποστραγγίζει και δε σταματάει μέχρι να τα βγάλει όλα. Μπορεί να χρειαστεί 10 δευτερα, μπορεί και ένα λεπτό ανάλογα με τα κυβικά νερού που έχει ο κάδος. Φαντάζομαι αυτό επιτυγχάνεται με κάποιο αισθητήρα στάθμης ή όπως ανέφερες με τον πιεσοστατη. Συνεπώς η αντλία είναι λειτουργική και κάποιο βούλωμα δεν υπάρχει.
Οσον αφορά το μπέρδεμα με την δεύτερη αντλία, νομίζω ξεκαθάρισε κάπως το τοπίο, από την ώρα που ο Μάριος ανέφερε την πιθανή ύπαρξη της δεύτερης αντλίας για την δημιουργία ανακυκλφοριας των νερών κατά την πλύση. Το βρίσκω λογικό και βάσιμο, και δικαιολογεί και την ύπαρξη σωλήνα που ανέφερα στο προηγούμενο ποστ, το οποίο ξεκινάει από την κάτω μεριά του κάδου και καταλήγει στην επάνω. Συνεπώς λύθηκε και αυτή η εκδοχή.
Καταλήγοντας λοιπόν, αντιλαμβανόμαστε ότι η αντλία που κάνει την αποστράγγιση είναι η πρωτη, και από τη στιγμή που καταφέρνει να βγάλει τα νερά στη έναρξη, θα έπρεπε να το κάνει και κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος, έαν και εφόσον η πλακέτα έδινε εντολή....

Σε πρόβλημα πλακέτας επίσης έρχεται να υποστηρίξει το γεγονός ότι σε άλλο προγραμμα ( αυτό που έβαλε σήμερα η κοπέλια) προφανώς άνοιξε η ηλεκτροβαλβιδα εισόδου του νερού, και δεν έκλεισε ποτέ. Γέμισε λοιπόν ο κάδος και έβγαλε σφάλμα, όπου και σε αυτή την περίπτωση το πλυντήριο αμέσως μετά μπήκε σε λειτουργία αποστραγγισης και έβγαλε ότι είχε βάλει.
Το γιατί δεν έκλεισε η βαλβίδα είναι ένα ερώτημα. Επειδή υπάρχουν δυο βαλβίδες που ελέγχουν την ροη για το δοχείο απορρυπαντικού ( προφανώς η μια πάει στη θέση που μπαίνει το απορρυπαντικό και η άλλη στο μαλακτικο), έκανα τράμπα τις φύσες των βαλβίδων ώστε να βάζει νερό από το άλλο σωληνάκι ( δε με πείραζε ούτως η άλλος και τα δυο καταλήγουν στο δοχείο απορρυπαντικού όπως είπα, απλά τα νερά τρεχαν στον κάδο από άλλη θέση), ξανάεβαλα το ίδιο προγραμμα και έκανε τα ίδια.
Εικαζω βάση πιθανοτήτων ότι δεν έχουν χαλάσει και οι δυο ηλετροβαλβιδες αλλά η πλακέτα δεν δίνει εντολή να κλείσει η βαλβίδα και συνεπώς καταλήγει να γεμίζει ο κάδος ανεξέλεγκτα.
Βεβαια το γιατί δεν δίνει εντολή είναι άλλο θέμα. Έχει χρόνοδιακοπτη που λέει θα ριξεις π.χ. 30 sec νερό και θα κλείσεις μετά τη βαλβίδα για να συνεχίσεις, όποτε λόγο διςλειτουργίας της πλακέτας δεν το κάνει ποτέ? Κοιτάει αισθητήρα στάθμης ο οποίος δε δουλεύει σωστά?
Αυτο θα μας το πει μάλλον ο τεχνικός της Samsung έν τελη
Το πότε θα κλείσει και πότε θα ανοίξει η ηλεκτροβαλβιδα το αυτοματοποιεί ο πιεσοστατης τσεκαρε το σωληνάκι αν είναι τρύπιο η βουλωμένο ,καθάρισε με ένα σύρμα το σημείο που κουμπωνει το σωληνάκι με τον κάδο , φύσηξε τον πιεσοστατη , ακούγεται να οπλίζει;

Στάλθηκε από το HTC 10 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk