Καλησπερίζω την παρέα. Πρώτο μου post και πέφτω κατευθείαν στα βαθιά. Έχω ένα πλυντήριο Samsung, μοντέλο όπως αναγράφεται στον τίτλο, το πλυντήριο είναι καινούργιο σχετικά (1,5-2 χρονών) και έχω το εξής πρόβλημα.
Το πρόβλημα εστιάζεται στα νερά που μένουν στον κάδο κατα το τελείωμα του προγράμματος και δεν τα στραγγίζει. Σε περίπτωση που βάλω εκ νέου πρόγραμμα απο την αρχή, εκεί βγάζει τα παλιά νερά που έχουν μείνει και ξεκινάει το πρόγραμμα κανονικά. Βάζει τα πρώτα νερά, πλένει τα ρούχα γυρνώντας τον κάδο, και όταν έρχεται η ώρα (εν μέσω προγράμματος) να τραβήξει τα βρώμικα νερά, ώστε να βάλει νέα και να συνεχίσει την πλύση, δεν το κάνει, παρότι η αντλία ακούγεται να δουλεύει (τη μέτρησα κιόλας εκείνη την ώρα και δέχεται 220V κανονικά).
Να σημειώσω τα εξής. Υπάρχουν δύο αντλίες αποστράγγισης και όχι μια. Επειδή το τσέκαρα, η μία δουλεύει για να βγάλει τα νερά εν μέσω προγράμματος (εκεί που εστιάζεται το πρόβλημα δηλαδή) και η άλλη για να βγάλει τα εναπομείναντα νερά που έχουν μείνει απο προηγούμενη πλύση, πριν ξεκινήσει νέο πρόγραμμα.
Επειδή είμαι μηχανικός/τεχνικός και κατέχω γενικά έχω κάνει τα εξής. Η πλακέτα έχει ελεγχθεί και δεν παρουσιάζει πρόβλημα. Οι αντλίες δουλεύουν κανονικά όταν παίρνουν εντολή (τις μέτρησα με πολύμετρο). Μάλιστα έχω βγάλει τις αντλίες εκτός και τις δοκίμασα και δούλευαν κανονικά και οι δύο. Επίσης τις τσέκαρα και πάνω στο πλυντήριο εν μέσω προγράμματος, καθώς άνοιξα το φίλτρο την ώρα που δούλευε το πλυντήριο και είδα οτι γυρνάν. Και η μία και η άλλη αντίστοιχα όταν έπρεπε. Απο ότι είδα είναι ασύγχρονα εναλλασόμενα μοτεράκια. Δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιο θέμα με αυτές, γιατί τις έκανα τράμπα καθώς είναι σχεδόν ίδιες, και πάλι μου παρουσιαζόταν το ίδιο πρόβλημα (Δηλαδή η "ύποπτη" αντλία δούλευε κανονικά και έβγαζε τα νερά πριν την έναρξη ενός προγράμματος, ενώ η "καλή" δεν μπορούσε να στραγγίξει τα νερά εν μέσω λειτουργίας). Φυσικά τις ξανα άλλαξα όπως ήταν.
Δεν υπάρχει κάποιο βούλωμα στα κολλάρα και γενικά στις τρύπες διαφυγής του νερού. Άλλωστε το δικαιολογεί και το γεγονός οτι οπως είπα πριν την έναρξη νέου προγράμματος όλα τα νερά που έχουν μείνει απο το προηγούμενο, αποστραγγίζονται κανονικά...ΑΝ υπήρχε βούλωμα δεν θα μπορούσε να βγάλει ούτε αυτά.
Μια παρατήρηση που μου έκανε εντύπωση είναι η εξής. Όταν έβγαλα τις αντλίες να τις δοκιμάσω, διαπίστωσα οτι η "ύποπτη" ίσως να γυρίζει ανάποδα. Το δοκίμασα κόβοντας ένα πολύ μικρό χαρτάκι χαρτοπετσέτα, και αφήνοντάς το μπροστά απο την έξοδο που υποτίθεται οτι απο εκεί έπρεπε να βγαίνουν τα νερά, μου το ρούφιξε μέσα. Αντίστοιχα έβαλα ένα κομμάτι στην είσοδο, δηλαδή απο εκεί που πρέπει να ρουφάει για να πετάξει τα νερά προς την αποχέτευση και μου το φύσηξε προς τα έξω
.
Βέβαια όλα αυτά καταρίπτονται, καθώς όταν κάνοντας τράμπα τις αντλίες όπως προείπα δούλεψε κανονικά. Είναι εναλλασόμενα μοτερ συνεπώς είναι πολύ δύσκολο να έχει αλλάξει πολικότητα εκτός κι αν έχει γίνει κάποιο βραχυκύκλωμα στον πυκνωτή του βοηθητικού και την ξεκινάει ανάποδα. Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση και εφόσον υπήρχε υποψία για διακοπή στο βοηθητικό τύλιγμα, κανονικά η αντλία δεν θα έπρεπε να γυρνάει καθόλου αλλά να μουγγρίζει.
Τέλος δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποια χαλασμένη ηλεκτροβαλβίδα κάπου και δημιουργεί τάπωμα. Ελέγχοντας όμως είδα οτι οι μόνες ηλεκτροβαλβίδες που υπάρχουν είναι στην παροχή που κατευθύνουν το νερό στις αντίστοιχες θέσεις μαλλακτικό, απορυπαντικό κτλπ. Στην έξοδο δεν υπάρχει καμιά βαλβίδα.
Ελπίζω να καταφέρω να βγάλω άκρη γιατί με έχει φρικάρει τόσες μέρες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.