Σήμερα το απόγευμα έλυσα το πλυντήριο. Αποσύνδεσα νερά, αφαίρεσα το σωληνάκι που πηγαίνει στην είσοδο της τριπλής βαλβίδας και τι βλέπω; Μεταξύ του ρακόρ του σωλήνα και της εισόδου της τριπλής βαλβίδας είχε κομματάκια κρυστάλλων, προφανώς υπολείμματα από το φίλτρο αλάτων του οποίου το περιεχόμενο (κρυστάλλους χαλαζία) είχα πρόσφατα αλλάξει, όπως ανέφερα σε προηγούμενο ποστ μου. Τα κομματάκια αυτά ήταν σαν θραύσματα γυαλιού (δεν είχαν λιώσει). Βέβαια στο κέλυφος της εισόδου της τριπλής βαλβίδας υπάρχει κι ένα μικρό πλαστικό φιλτράκι το οποίο είχε κάτι λίγες βρωμιές, ωστόσο πιθανολογώ ότι μικρά κρυσταλλάκια χαλαζία πέρασαν από μέσα του, προχώρησαν στη βαλβίδα, και κάπου φράκαραν, εμποδίζοντας περιστασιακά την κίνηση του πηνίου/πείρου της βαλβίδας. Έριξα λίγο WD40 και ξύδι, ξανασύνδεσα, έβαλα κι ένα δοκιμαστικό πλυντήριο το οποίο ξεκίνησε κι ολοκληρώθηκε κανονικά, κι ελπίζω να μην έχω άλλα θέματα. Βέβαια, καλού κακού θα έχω το νου μου στη βαλβίδα κι αν είναι να απουσιάσω για μέρες απ' το σπίτι θα κλείνω παροχή βρύσης πλυντηρίου.
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας φίλοι μου.

Απάντηση με παράθεση