Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 6 από 6

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Χρόνης
    Περιοχή
    Λειβαδιά

Προεπιλογή Στόχος: επισκευή Target SD-2500

Καλημέρα σε όλους. Βρήκα κάποια (πολύ) παλιά μέλη του παλιού στερεοφωνικού του πατέρα μου. Ξ όψεως μόνο λίγη σκόνη. Τον ενισχυτή δεν τον άνοιξα ακόμα…
    Γενικά, δεν έχω ιδέα τι μπορεί να χρειαστεί να κάνω για επισκευή (εκτός από το να τα πάω σε έναν καλό μάστορα) την οποία θεωρώ και δεδομένη. Σε πρώτη φάση, αυτό που θέλω από όποιον γνωρίζει, είναι να μου πει τι καλώδια να ζητήσω από αντίστοιχο κατάστημα για να συνδέσω ενισχυτή και ηχεία. Στις φωτό βλέπετε τα σημεία σύνδεσης ηχείων και ενισχυτή (και τα δύο πρώτη φορά τα βλέπω). Επίσης τα ηχεία να πω ότι εξωτερικά δεν γράφουν πουθενά ούτε μάρκα ούτε κάτι άλλο κι έτσι αναγκάστηκα να τα ανοίξω προκειμένου κάποιος γνώστης να αναγνωρίσει το κάτι παραπάνω.

Πρώτα ο ενισχυτής που στους παλιούς μόνο άγνωστος δεν πρέπει να είναι. Target SD-2500
    target front.jpg
    Και το πίσω μέρος του που στην προκειμένη ενδιαφέρει περισσότερο
    target back.jpg

Και εδώ τα ηχεία. Πρώτα η εσωτερική φωτό
    inside.jpg
    Και τα «βύσματα»
    back.jpg

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Περισσότερα για τον ενισχυτή σου, εδώ - εγώ δεν το είχα σε υπόληψη, αλλά η τεκμηριωμένη γνώμη του ειδικού μετράει πολύ περισσότερο.
    Τα βύσματα ηχείων είναι τα πολύ διαδεδομένα κάποτε DIN ή τελεία-παύλα (ήδη ψιλο-παρωχημένα την εποχή του συγκεκριμένου ενισχυτή).
    Τα ηχεία, απ' όσο βλέπω, δυστυχώς είναι για τα πανηγύρια.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Χρόνης
    Περιοχή
    Λειβαδιά

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nyannaco Εμφάνιση μηνυμάτων
    Περισσότερα για τον ενισχυτή σου, εδώ - εγώ δεν το είχα σε υπόληψη, αλλά η τεκμηριωμένη γνώμη του ειδικού μετράει πολύ περισσότερο.
    Τα βύσματα ηχείων είναι τα πολύ διαδεδομένα κάποτε DIN ή τελεία-παύλα (ήδη ψιλο-παρωχημένα την εποχή του συγκεκριμένου ενισχυτή).
    Τα ηχεία, απ' όσο βλέπω, δυστυχώς είναι για τα πανηγύρια.
    Πιο πολύ με ενδιαφέρει να δουλέψει κι ας είναι η ποιότητα ήχου χάλια, να σου πω την αλήθεια. Γι'αυτό και η πρώτη μου ερώτηση αφορά τον τύπο καλωδίων.Αν αρχίσουν τα παράσιτα προφανώς και θα αποπηραθώ για την επισκευή του.

Ευχαριστώ για την πληροφορίες!
    Το σίγουρο είναι πως αν έχω θέματα (που στάνταρ θα έχω), θα απευθυνθώ στον συγκεκριμένο μάστορα κι ας μένω επαρχία

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Η ποιότητα του ήχου δεν θα είναι χάλια με ευθύνη του ενισχυτή, αν αυτός είναι σε καλή κατάσταση ή επισκευαστεί σωστά, αν χρειάζεται επισκευή.
    Οσο για κακλώδια για τα ηχεία, που ρωτάς, υπάρχουν ειδικά καλώδια γι'αυτή τη χρήση, από προσιτά μέχρι εξωτικά. Να θυμόμαστε όμως ότι η τελική ποιότητα του ήχου εξαρτάται από όλη την αλυσίδα από την πηγή μέχρι τα ηχεία, και η αλυσίδα είναι τόσο δυνατή όσο ο πιο αδύναμος κρίκος της. Χωρίς καν να ξέρω τί πηγή θα χρησιμοποιήσεις, θα ρισκάριζα να προβλέψω ότι στη δική σου περίπτωση αυτός είναι τα ηχεία, απ'ότι είδα στις φωτογραφίες. Προσωπικά με αυτά τα ηχεία θα χρησιμοποιούσα φτηνό διπολικό πλακέ καλώδιο από αυτό που χρησιμοποιείται στα πορτατίφ (ενδεικτικά, κάτι τέτοιο), και θα στοιχημάτιζα ότι δεν θα έκανε καμία διαφορά αντιληπτή στο αυτί με αυτά τα ηχεία.

5. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον nyannaco για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

mikemtb73 (25-04-19)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Χρόνης
    Περιοχή
    Λειβαδιά

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nyannaco Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η ποιότητα του ήχου δεν θα είναι χάλια με ευθύνη του ενισχυτή, αν αυτός είναι σε καλή κατάσταση ή επισκευαστεί σωστά, αν χρειάζεται επισκευή.
    Οσο για κακλώδια για τα ηχεία, που ρωτάς, υπάρχουν ειδικά καλώδια γι'αυτή τη χρήση, από προσιτά μέχρι εξωτικά. Να θυμόμαστε όμως ότι η τελική ποιότητα του ήχου εξαρτάται από όλη την αλυσίδα από την πηγή μέχρι τα ηχεία, και η αλυσίδα είναι τόσο δυνατή όσο ο πιο αδύναμος κρίκος της. Χωρίς καν να ξέρω τί πηγή θα χρησιμοποιήσεις, θα ρισκάριζα να προβλέψω ότι στη δική σου περίπτωση αυτός είναι τα ηχεία, απ'ότι είδα στις φωτογραφίες. Προσωπικά με αυτά τα ηχεία θα χρησιμοποιούσα φτηνό διπολικό πλακέ καλώδιο από αυτό που χρησιμοποιείται στα πορτατίφ (ενδεικτικά, κάτι τέτοιο), και θα στοιχημάτιζα ότι δεν θα έκανε καμία διαφορά αντιληπτή στο αυτί με αυτά τα ηχεία.
    Έλεγα να πάρω κάποιο από αυτά. Όσο για τις διαφορές που θα παρουσιαστούν και το αν θα είναι αντιληπτές, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα τις καταλάβω, κι αν τις καταλάβω, δεν είναι αυτό το θέμα μου

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από touristakos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έλεγα να πάρω κάποιο από αυτά. Όσο για τις διαφορές που θα παρουσιαστούν και το αν θα είναι αντιληπτές, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα τις καταλάβω, κι αν τις καταλάβω, δεν είναι αυτό το θέμα μου
    Μια χαρά είναι.

8. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον nyannaco για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

mikemtb73 (27-04-19)

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία