1ον ανέφερε μοντέλο λαπτοπ
2ον μοντέλο κάρτας γραφικών
3ον κανένας τεχνικός δεν θα αναλάμβανε μια τέτοια κάρτα με τέτοιο ιστορικό.
1ον ανέφερε μοντέλο λαπτοπ
2ον μοντέλο κάρτας γραφικών
3ον κανένας τεχνικός δεν θα αναλάμβανε μια τέτοια κάρτα με τέτοιο ιστορικό.
xani (17-04-19)
διπλο ποστ
Οτι να ναι... οπως τοτε που ζητησα βοηθεια για ενα ταμπλετακι και ΚΑΠΟΙΟΙ "επαγγελματιες" (σκιτζηδες) αρχισαν οτι ...κανεις δε το αναλαμβανει αφου ανοιχτηκε Λολ... (Λες κι ανοιχτηκε απο καποιον υδραυλικο με γαλικο κλειδι, η στην τελικη λες και τους ρωτησα, αλλα γνωριζω πολυ καλα τι εννωουσαν τελικα: "αφου τ ανοιξε αυτος και δε το φτιαξε δε θα μπορεσω ουτε εγω" -σιγα μην πηγαινε το μυαλο τους οτι ισως ειχα χαλασει ενα cord ! δεν πειραζει, αυτοι χασαν το πενηνταρικακι η οτι θα χρεωναν. βεβαια φανταζομαι το μεγαλο τους προβλημα ειναι οτι σε μενα δε θα μπορουσαν να μου πουν "καμμενη πλακετα" οπως λενε στους πελατες τους γιατι απλα θα τους εδινα βαζελινη να την βαλουν υποθετο- (φυσικα το φτιαξα και εκ των υστερων αρκετοι ανθρωποι προταθηκαν να βοηθησουν. Δεν ειναι ολος ο χωρος γεματος "ντιβες" που αρνουνται να ασχοληθουν με χαλασμενα πραγματα)
Αν η καρτα ειχε ξεπερασει τη θερμοκρασια τηξεως θα ειχαν πεσει ολα τα smd στο πατωμα. Τη στιγμη που εφυγε το τσιπακι ειναι απλα ποπ κορν (το ξερουν ολοι εκτος απ αυτους που θελουν συσκευες χωρις ιστορικο για να αλλαζουν μια ασφαλεια και να χρεωνουν ολες τις πλακετες που εχει το οικοδομικο τετραγωνο κι αν γινεται οχι μονο τις πλακστες αλλα και τα πλαστικα )
Εφη επικοινωμησε με τους LAB EXPERTS (ναι ετσι λεγεται το μαγαζι μολις ειδα τα τιμολογια, και πολλοι τεχνικοι απο Αθηνα εκει τα στελνουν για reballing) και στειλτο να στο φτιαξουν. Το πολυ πολυ αν οντως εχει καταστραφει η καρτα να σου προτεινουν αλλη
Λυπαμαι αν ακουστηκα επιθετικος αλλα αυτη ειναι η αποψη μου για "τεχνικους" που βγαζουν συμπερασματα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΥΝ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ και μαλιστα υποθετουν αυθαιρετα οτι αυτη ειναι και η καθολικη αποψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ του πλανητη.
(Πολυ περισσοτερο σε θεματα που δεν εχουν ιδεα, αφου οι μισες καρτες γραφικων που πανε γοα reballing εχουν ηδη αποτυχει σε ψησιμο στο φουρνο στους 240 κι οχι στους 150 )
μετα αναρωτιωμαστε γιατι ο κοσμος φοβαται τους τεχνικους και τις επισκευες και προτιμαει οτι χαλασει απλα να το πεταει.
Στάλθηκε από το SM-T585 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nick1974 : 18-04-19 στις 13:37
mikemtb73 (17-04-19)
φιλε μου
σιγουρα δεν εχεις αδικο σε αυτα που λες
μην τα βαζεις ομως ολα σε ενα καζανι
εδω μεσα υπαρχουν ατομα που κανουν ανετα reball σε cpu απο iphone και το reball σε μια nvidia με τοσο ανετο pcb τους φαινεται γελοιο
εδω μεσα υπαρχουν τεχνικοι που επισκευαζουν ιατρικα που στοιχιζουν χιλιαδες ευρο και οχι ταμπλετακια τον 60 και λαπτοπ τον 200.
στη περιπτωση ομως εδω εχουμε μια κακοποιηση συσκευης που αλλαζει τα παντα ,ενα ρεμπαλ δεν εινε τοσο ευκολο οσο φενεται στο youtube
και σιγουρα δεν εχει παντα επιτυχια εαν δεν αντικατασταθη το bga για 100% επιτυχια.στην περιπτωση μας εχουμε ενα ταλαιπωρημενο main
απο κακη χρηση (προσπαθεια reflow απο ηλεκτρικη κουζινα).οποτε ο φιλος @blomed εχει ενα δικιο.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη xani : 18-04-19 στις 17:48
Η επιθεση (αν θεωρηθει τετοια) εννωειται δεν ηταν προσωπικη, ουτε τον γνωριζω τον ανθρωπο (η μπορει και να τον γνωριζω και να μην το ξερω, ασχετο) αλλα στην ΗΛΙΘΙΑ νοοτροπια μερικων εγχωριων τεχνικων που χωρις να δουν κατι αν υποψιαστουν πως δεν ειναι καμμενη ασφαλεια η ενα reset (που εκει τα καταφερνουν) αρχιζουν τις δικαιολογιες του γιατι δεν το ποιανουν λες και καποιος τους ρωτησε.
Το αντικειμενο δεν εχει να κανει με τη νοοτροπια, και προσωπικα η δικη μου δουλεια εχει να κανει με πολυ ακριβοτερα μηχανηματα απ τα ιατρικα που ανεφερες και κατα καποιο τροπο πολυ σοβαροτερα (ενα ιατρικο μηχανημα στην τελικη στη χειροτερη τι να κανει? Να σκοτωσει ΕΝΑΝ ανθρωπο? Δε νομιζω αλλα αντε μεχρι εκει. Ουτε μαζικη κατασττροφη μπορει να προκαλεσει ουτε να προκαλεσει διεθνη ρυπανση) και σε αυτο το χωρο οι Ελληνες τεχνικοι εχουμε διεθνως ΑΡΙΣΤΟ ονομα και αρκετοι μας θεωρουν ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ παγκοσμια, (οι Κινεζοι μας εχουν κατι σαν ημιθεους) κι αυτο γιατι δεν εχουμε προβλημα να παρουμε συστηματα που εχουν περασει ολα τα χερια του πλανητη να τα κανουμε λειτουργικα, η ακομα και να τα αναβαθμισουμε. (ολοκληρωμενα συστηματα εννοω, οχι μια πλακετουλα) Καπου λοιπον με ξεπερναει το γεγονος οτι σε καποια πολυ σοβαρα κομματια των ηλεκτρονικων θεωρουμαστε κορυφαιοι, και σε κλαδους consumer που υποτειθεται ειναι οτι πιο light, να εχουμε τεχνικους που με υφος 142 καρδιναλιων λες και ανακαλυψαν το φαρμακο του καρκινου και τους προτειναν για νομπελ ειρηνης να καθονται να λενε "α αυτο εγω δε το ποιανω γιατι εχει δαχτυλιες" (το απιστευτα γελοιο ειναι πως το ζησα και δε πιστευα στα ματια μου με τις βλακειες που διαβαζα)
Δεν ξερω αν η συγκεκριμενη περιπτωση ηταν τετοια η οχι αλλα εμενα αυτο ακριβως μου θυμισε (Και αυτα γινονται μονο στον consumer χωρο, δηλαδη ακριβως εκει που δε θα επρεπε γιατι ο πελατης ειναι ενας κοινος θνητος)
Οσον αφορα τις καρτες που πανε για reballing ΟΛΕΣ ανεξαιρετως εχουν αποτυχει σε καποιο φουρνο, αυτο δεν ειναι κατι καινουργιο.
Στάλθηκε από το SM-T585 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nick1974 : 19-04-19 στις 04:19
xani (19-04-19)