Γειά σας η γιαγιά μου έχει ένα πλυντήριο ρούχων Indesit
ανω φόρτωσης με μέγιστη χωρητικότητα 6 κιλα
Τόσα χρόνια έπλενε τις φλοκατες τις στη μπανιέρα
Φέτος λόγω ενος προβλήματος υγείας ανέλαβα να τις πλύνω εγώ
Είδα οτι η μεγαλύτερη που είχε χωρούσε άνετα μέσα και ξεκίνησα την πλύση
Σε γενικές γραμμές δεν το άκουσα να ζορίζεται άκουσα και το πλαφ πλαφ που έσκαγε η φλοκατη στον κάδο και λεω ολα κυλουν ρολόι
Τι το ηθελα, μετα απο 3 ξεβγαλματα ξεκινησε το στυψιμο επειδή όμως είναι παλιό μοντέλο με μηχανικό διακόπτη δεν κάνει ισορροπηση του φορτίου και μετα την άντληση γυρνάει το κουμπί και στυβει
Μόλις άρχισε να στυβει χτυπιοταν σαν τρελό το εσβησα και ξαναεβαλα στυψιμο ε την 2η φορα ισορροπησε πιο σωστά το φορτίο και εστυβε ακίνητα. Μόλις γκαζωσε στις 400 στρ./λ τότε άρχισε ενας θόρυβος σαν να κατρακυλαει μεταλλική μπάλα μέσα.
Ρώτησα τη γιαγιά μου για τον εξής ήχο και μου είπε ότι έχει καιρό που τον κάνει όποτε λέω λόγω παλαιότητας του πλυντηρίου θα έγινε πιο θορυβώδες.
Συνέχισα σε μια μερα επλυνα αλλες 5 φλοκατες ιδιου μεγέθους και μολις τελείωσε η τελευταία η έκτη έκανε ενα εκκωφαντικό τρίξιμο το πλυντήριο και έβγαζε καπνούς απο κατω.
Ανοιξα την πόρτα και είδα οτι ο κάδος μπλόκαρε και δεν γυρνάει με τίποτα και επίσης έμεινε με τις μεσα πορτουλες στο πλάι και την φλοκατη μεσα
Θέλω λοιπόν τη βοήθεια σας να μου πείτε τι πρόβλημα υπάρχει και πώς μπορώ να φέρω τον κάδο να ανοίξουν οι πορτουλες οι μεσα?