Αυτό συμβαίνει και σε σωστά λειτουργικά ψυγεία , κανένα ψυγείο δεν διατηρεί μετά την παύση του μοτέρ τους 4 βαθμούς . Βάλε και τις ζέστες που έχουμε αυτές τις ημέρες ε θα ανεβεί η θερμοκρασία και με κλειστές πόρτες .Πρίν μια ώρα έδειχνε 4 βαθμούς και τώρα χωρίς να ανοιχτει η πόρτα δείχνει 8 βαθμούς.
Πιο αληθής θερμοκρασία θα είναι αυτή που υποδεικνύει το ψυγείο και όχι αυτή που ελέγχουμε εμείς με δικό μας θερμόμετρο .
Ένα παράδειγμα .
Έβαλες από στάση (θερμοκρασία περιβάλλοντος να ξεκινήσει μόλις το ψυγείο ) και περνάνε μερικές ώρες , η θερμοκρασίες με το δικό σου θερμόμετρο θα έχουν αποκλείσεις όπως περιγράφεις παραπάνω .
Αλλά όχι αν το ψυγείο δουλέψει για 2 - 3 μέρες , τότε και το δικό σου θερμόμετρο θα συμβαδίζει ολοένα και περισσότερο με το θερμόμετρο του ψυγείου.
Ή ας το πάρουμε αλλιώς , έβαλες μια κανάτα ζεστό νερό στο ψυγείο , το ψυγείο θα σου δείξει π.χ. 4 βαθμούς και είναι η αληθής θερμοκρασία .
Όχι όμως και στο περιεχόμενο νερού της κανάτας που αυτή θα δείξει παραπάνω , αλλά μετά ξαναμέτρα το περιεχόμενο της κανάτας και βλέπουμε .