Βλέπουμε από 4 λεπτό και μετά σχετικά με καλές μονώσεις
http://gr.rodamientorodillo.com/vacu...anels-vip.html
Πόσο πάει το "μαλλί " άραγε?
Βλέπουμε από 4 λεπτό και μετά σχετικά με καλές μονώσεις
http://gr.rodamientorodillo.com/vacu...anels-vip.html
Πόσο πάει το "μαλλί " άραγε?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 16-07-18 στις 23:21
Papas00zas (18-07-18)
Για την μονωση μεγαλο θεμα που χωραει συζητηση.Αν και αμφιβαλλω γιατι πλεον στους εντοιχιζομενους φουρνους που ειναι γυρω σε ξυλινο κουτι ειναι αρκετα καλα μονωμενοι.
Για τις αντιστασεις ,η αποδοση τους ειναι 1:1.Οποτε δεν υπαρχει καλυτερη ή χειροτερη.Επισης αναφορικα για την ταση,ισχυει ο νομος του ωμ.
Άποψη μου είναι ότι και αυτές είναι μια από τα ίδια με τις άλλες κουζίνες , επειδή έχουν βάλει την νέα μόδα με εξωτερικούς ανεμιστήρες για να ψύχουν εξωτερικά τον χώρο για προστασία υπερθέρμανσης .
Να μην πω ότι τις έχουν κάνει ακόμη χειρότερες από απόψεως κατανάλωσης?
Από ότι έχω καταλάβει , έχουν κάνει τους φούρνους ακόμη πιο ισχυρούς με ισχυρότερες αντιστάσεις (για να δείξουν προς τα έξω στο καταναλωτικό κοινό πόσο "γρήγορες" είναι σε απόδοση ) . Αλλά αυτό είναι άλλο τόσο λάθος , γιατί έτσι πολλαπλασιάζεις τις θερμικές απώλειες έστω και με προσθήκη εξωτερικών ανεμιστήρων.
Θα συμφωνήσω ότι έτσι πρέπει να είναι . Αν κάποιος την πατήσει , θα την πατήσει αν δεν έχει αντιληφθεί ότι η "κοινή" αντίσταση που χρησιμοποιεί δεν είναι ικανή να ξεπεράσει κάποια θερμοκρασιακά όρια . (σύμφωνα με το παράδειγμα που είπα παραπάνω για τις αντιστάσεις που το σύρμα τους 1) πυρακτώνεται ή 2) όχι ..... που στην περίπτωση 2) μπορεί να πέσει στην παγίδα ότι δήθεν η αντίσταση του δεν "ανεβάζει " άλλο ή περισσότερο θερμοκρασία , ακριβώς επειδή δεν πυρακτώνεται .... αρκεί αυτή να μην έχει ξεπεράσει τα κατώτερα όρια των θερμοκρασιών που μας ενδιαφέρει να πετύχουμε .Για τις αντιστασεις ,η αποδοση τους ειναι 1:1.Οποτε δεν υπαρχει καλυτερη ή χειροτερη.
Ή αλλιώς για να το καταλάβουμε καλύτερα , αυτή η κοινή αντίσταση (που δεν πυρακτώνεται ) μπορεί να μην είναι ικανή να διορθώνει τις τρέχουσες θερμοκρασιακές εξωτερικές απώλειες της κουζίνας .
Εδώ δροσούλα με χύμα απευθείας ρεύμα μην το παραλείψουμε και αυτό.
https://www.youtube.com/watch?v=o0GtBT3DPkk
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 17-07-18 στις 21:17
Σημείωση : Τα όσα έγραψα στο μήνυμα #18 να αγνοηθούν (περί κατασκευής αυτοσχέδιου φούρνου με πορομπετόν ytong ) .
Το δοκίμασα και δεν είδα καλύτερη απόδοση από απόψεως μόνωσης , ναι μεν δεν φαίνονται κατά την λειτουργία να έχει σοβαρές απώλειες με τα πορομπετόν , αλλά οι θερμοκρασίες κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα με το να άφηνα τα δικά του εργοστασιακά μεταλλικά καπάκια ως έχουν .
Συγκεκριμένα έβγαλα τα εξωτερικά μεταλλικά καπάκια , και πήρα μόνο τον φούρνο μαζί με την μόνωση του υαλοβάμβακα και όλο αυτό το τοποθέτησα με αντικατάσταση του πορομπετόν αντί για τα μεταλλικά καπάκια . Δυστυχώς τα αποτελέσματα ήταν ίδια με το να είχε τα μεταλλικά καπάκια .
Σκεφτομουν τα πειραματα σου.Κανε μια δοκιμη με ρυθμιστη φορτισης MPPT αν εχεις .Δεν βρισκω τον λογο να μην μπορει να λειτουργησει χωρις inverter.
Δεν έχω τέτοιο ρυθμιστή. Έστω και συμφωνούμε ότι λειτουργεί , τι παραπάνω θα κερδίσω σε απόδοση ? (δηλαδή μόνο επιπλέον έξοδα για αγορά ρυθμιστή?). Το γινόμενο ισχύος δεν θα είναι το ίδιο?
Δηλαδή όλο αυτό για ένα 16% επιπλέον όπως αναφέρει και το κείμενο παρακάτω?
https://www.eshops.gr/battery-charge...t-charger.html
Αν είχα 1000W πάνελ θα έψηνε τώρα πέτρες , το θέμα είναι με τα 300W να το καταφέρουμε αλλιώς είναι αποτρεπτικό σε κόστος.