Παράθεση Αρχικό μήνυμα από angel_grig Εμφάνιση μηνυμάτων
Θα μπορούσες να αλλάξεις τις αντιστάσεις με σχεδιασμένες για 120 βόλτ και να έχεις έτσι καλύτερο αποτέλεσμα
Αυτό το έχω σε απορία, (δεν γνωρίζω ακόμη) για να μπορούσα να συγκρίνω την απόδοση της σχεδιασμένης αντίστασης που λες με της κοινής .
Όσο αφορά τις αντιστάσεις θα ήθελα να σημειώσω τα εξής .

Π.χ. στον βραστήρα νερού (γυάλα που δοκίμασα με αντιστάσεις πλυντηρίου ρούχων ) , ή που δοκίμασα σε θερμάστρα (σόμπα) με λάμπες χαλαζία , ή που δοκίμασα όποιες άλλες αντιστάσεις από διάφορες συσκευές .

Θα πρέπει να δώσουμε σημασία στο αν π.χ. τα πάνελ συνδεδεμένα σε σειρά μας δίνουν 120V (ανοικτό κύκλωμα).
Βάζοντας την αντίσταση θα μετρήσεις μια τάση (υπό φορτίο) , αυτή η τάση υπό φορτίο θα σου δείξει π.χ. σε μία αντίσταση 30 - 40 - 50 V ανάλογα την αντίσταση .
Εγώ απλά προτιμώ την αντίσταση που θα μου δώσει και περισσότερη τάση υπό φορτίο . Δηλαδή η αντίσταση που θα μου δείξει 50V , έναντι άλλης αντίστασης που θα μου δείξει 30V , θα προτιμήσω για καλύτερη την 1ή με τα 50V .

Άρα πολύ πιθανόν σε αυτό που λες να έχεις και δίκιο .

Όμως και οι κοινές αντιστάσεις δεν είναι εντελώς άχρηστες (δεν είμαι γνώστης σε αυτό περί αντιστάσεων ) αλλά πιστεύω αυτή η αντίσταση που σχεδιάστηκε για 120V θα πυρακτώνεται οριακά το σύρμα τους (κοκκινίζει) και ίσως καταστραφεί νωρίτερα , ενώ οι κοινές λόγω και μεγαλύτερης ισχύος της αντίστασης σε σχέση με την ισχύ τροφοδοσίας από τα πάνελ , στις κοινές αντιστάσεις το σύρμα δεν πυρακτώνεται (αυτό το επιβεβαίωσα από τις λάμπες χαλαζία ) . Και άρα θα αντέξουν εις μακρόν ζωής .

Η απορία μένει αν με αυτό που κάνω καταδικάζω την απόδοση με το να βάζω και κοινές αντιστάσεις (γιατί πιστεύω ότι η απόδοση θα είναι και πάλι η ίδια σύμφωνα με την απόδοση των πάνελ .... κάτι σαν ροοστάτη κτλ , δηλαδή στην ουσία δεν χάνω κάτι σε απόδοση ). Ίσως να χάνω σε ταχύτητα απόδοσης αλλά όχι κάτι "καταστροφικό " ως προς την απόδοση. Μπορεί να είμαι και λάθος .

Κοιτάξτε εκεί που κόλλησα τελευταία είναι ότι για την περίπτωση μας , σπουδαιότερο ρόλο θα παίξει η τέχνη της μόνωσης
Σε απλές κουζίνες που λειτουργούν με Δεη , μου κάνει εντύπωση η αδιαφορία των κατασκευαστών με αρπακόλα μονώσεις όταν βλέπεις την κουζίνα ολόκληρη να ζεματάει εξωτερικά (μεγάλες θερμικές απώλειες εξωτερικές ) , στα τέτοια τους η Δεη για το πόσο παραπάνω ρεύμα θα κάψεις από αυτές τις απώλειες , στα τέτοια τους και από τους κατασκευαστές στο θέμα μονώσεων (σάμπως αυτοί θα πληρώσουν την διαφορά των απωλειών?) .

Στην περίπτωση μας αυτό πρέπει να αλλάξει , ειδικά σε αυτούς που χρησιμοποιούν ινβερτερ και μπαταρίες γιατί είναι ντροπή να αδιαφορείς κιόλας για τις μπαταρίες που "πονάνε" και μετά βίας τα καταφέρνουν . Το θεωρείται έστω "ηθικά" σωστό να ξεσκίζονται οι μπαταρίες από αυτές τις θερμικές απώλειες ? . Άρα 1ος στόχος η καλύτερη μόνωση για το καλύτερο αποτέλεσμα .