Αυτό το έχω σε απορία, (δεν γνωρίζω ακόμη) για να μπορούσα να συγκρίνω την απόδοση της σχεδιασμένης αντίστασης που λες με της κοινής .
Όσο αφορά τις αντιστάσεις θα ήθελα να σημειώσω τα εξής .
Π.χ. στον βραστήρα νερού (γυάλα που δοκίμασα με αντιστάσεις πλυντηρίου ρούχων ) , ή που δοκίμασα σε θερμάστρα (σόμπα) με λάμπες χαλαζία , ή που δοκίμασα όποιες άλλες αντιστάσεις από διάφορες συσκευές .
Θα πρέπει να δώσουμε σημασία στο αν π.χ. τα πάνελ συνδεδεμένα σε σειρά μας δίνουν 120V (ανοικτό κύκλωμα).
Βάζοντας την αντίσταση θα μετρήσεις μια τάση (υπό φορτίο) , αυτή η τάση υπό φορτίο θα σου δείξει π.χ. σε μία αντίσταση 30 - 40 - 50 V ανάλογα την αντίσταση .
Εγώ απλά προτιμώ την αντίσταση που θα μου δώσει και περισσότερη τάση υπό φορτίο . Δηλαδή η αντίσταση που θα μου δείξει 50V , έναντι άλλης αντίστασης που θα μου δείξει 30V , θα προτιμήσω για καλύτερη την 1ή με τα 50V .
Άρα πολύ πιθανόν σε αυτό που λες να έχεις και δίκιο .
Όμως και οι κοινές αντιστάσεις δεν είναι εντελώς άχρηστες (δεν είμαι γνώστης σε αυτό περί αντιστάσεων ) αλλά πιστεύω αυτή η αντίσταση που σχεδιάστηκε για 120V θα πυρακτώνεται οριακά το σύρμα τους (κοκκινίζει) και ίσως καταστραφεί νωρίτερα , ενώ οι κοινές λόγω και μεγαλύτερης ισχύος της αντίστασης σε σχέση με την ισχύ τροφοδοσίας από τα πάνελ , στις κοινές αντιστάσεις το σύρμα δεν πυρακτώνεται (αυτό το επιβεβαίωσα από τις λάμπες χαλαζία ) . Και άρα θα αντέξουν εις μακρόν ζωής .
Η απορία μένει αν με αυτό που κάνω καταδικάζω την απόδοση με το να βάζω και κοινές αντιστάσεις (γιατί πιστεύω ότι η απόδοση θα είναι και πάλι η ίδια σύμφωνα με την απόδοση των πάνελ .... κάτι σαν ροοστάτη κτλ , δηλαδή στην ουσία δεν χάνω κάτι σε απόδοση ). Ίσως να χάνω σε ταχύτητα απόδοσης αλλά όχι κάτι "καταστροφικό " ως προς την απόδοση. Μπορεί να είμαι και λάθος .
Κοιτάξτε εκεί που κόλλησα τελευταία είναι ότι για την περίπτωση μας , σπουδαιότερο ρόλο θα παίξει η τέχνη της μόνωσης
Σε απλές κουζίνες που λειτουργούν με Δεη , μου κάνει εντύπωση η αδιαφορία των κατασκευαστών με αρπακόλα μονώσεις όταν βλέπεις την κουζίνα ολόκληρη να ζεματάει εξωτερικά (μεγάλες θερμικές απώλειες εξωτερικές ) , στα τέτοια τους η Δεη για το πόσο παραπάνω ρεύμα θα κάψεις από αυτές τις απώλειες , στα τέτοια τους και από τους κατασκευαστές στο θέμα μονώσεων (σάμπως αυτοί θα πληρώσουν την διαφορά των απωλειών?) .
Στην περίπτωση μας αυτό πρέπει να αλλάξει , ειδικά σε αυτούς που χρησιμοποιούν ινβερτερ και μπαταρίες γιατί είναι ντροπή να αδιαφορείς κιόλας για τις μπαταρίες που "πονάνε" και μετά βίας τα καταφέρνουν . Το θεωρείται έστω "ηθικά" σωστό να ξεσκίζονται οι μπαταρίες από αυτές τις θερμικές απώλειες ? . Άρα 1ος στόχος η καλύτερη μόνωση για το καλύτερο αποτέλεσμα .