Έφτασαν ενισχύσεις με επιπλέον 6Χ50W πάνελ , και τώρα η ηλιακή ισχύς μου βρίσκεται στα 600W ονομαστική ισχύς .
11.jpg
Προς το παρόν τα στήσαμε στο δάπεδο μέχρι να δούμε τι ψάρια πιάνουμε .
Το θύμα για δοκιμές αυτήν την φορά είναι ένα φουρνάκι με εσωτερικές διαστάσεις φούρνου 40cm πλάτος Χ 30cm βάθος Χ 23 cm ύψος ωφέλιμου χώρου θαλάμου.
12.jpg
Από κατασκευής το συγκεκριμένο φουρνάκι αναφέρει 3100W ισχύ κτλ . Μου φάνηκε στενάχωρο αυτό διότι λέω , τι να κάνω εγώ τώρα με τα 600W πάνελ μπροστά στα 3100W που απαιτούνται .....
Αν δεν δοκιμάσεις δεν θα μάθεις ποτέ .
Είπα να το δοκιμάσω ως έχει με την μόνη μετατροπή να χωρίσω τις αντιστάσεις φούρνου (άνω και κάτω αντίσταση ) και στην κάθε αντίσταση να υποστηρίζεται από τα 6 πάνελ . Και στην άλλη αντίσταση από τα άλλα 6 πάνελ .
Η κουζίνα έχει μόνωση υαλοβάμβακα 2cm και διπλά τζάμια στην πόρτα έμπροσθεν . Είπα να το δοκιμάσω ως έχει χωρίς να κάνω καμιά άλλη μετατροπή με έξτρα μονώσεις κτλ αλλά ούτε και να κλείσω την τεράστια τρύπα που έχει πίσω για την έξοδο των ατμών.
13.jpg15.jpg
Η θερμοκρασία έφτασε στους 120c . Και από ότι φαίνεται από το προφίλ πίνακα της κουζίνας , είναι θερμοκρασία για ψήσιμο γλυκών.
14.jpg
Παραγουρουνότριχα για 5 βαθμούς με αδίκησε το αποτέλεσμα !!.
Ας είναι , έχω ακούσει ότι τα πάντα ψήνονται και στους 90c απλά απαιτούν περισσότερες ώρες . Στο κάτω κάτω όχι ότι δεν παλεύεται με καλύτερες μονώσεις .
Το κακό με την κουζίνα αυτή είναι ότι ενώ καταφέρνει να μου δώσει 120C , και παρόλο τις εργοστασιακές μονώσεις , έχει πολλές εξωτερικές θερμοκρασιακές απώλειες αφού αν σταθείς πάνω από το φουρνάκι νομίζεις ότι βρίσκεσαι πάνω από μια ξυλόσομπα !.
Δοκιμάστηκε και στην τοστιέρα (με μοίρασμα των 2 αντιστάσεων ) στα 6Χ6 πάνελ και το αποτέλεσμα να φτάσει στους 160C από 1 ώρα που έκανε πριν , σε 23 λεπτά μετά την ενίσχυση . Η τοστιέρα μπορεί να αποδώσει περισσότερους βαθμούς αλλά τερματίζει στους 160C από τον θερμοστάτη του στην μία από τις 2 αντιστάσεις .
17.jpg