Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 12

Θέμα: le40c530f1wxxh

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS

Προεπιλογή

ΦίλεΤάσο,
    τα video που προβάλεις δεν μπορούν να ΄ναι άκρωςαποκαλυπτικά γιατί δεν φαίνονται οι ζωγραφισμένες θέσεις με τις ανάλογες τιμέςτάσεων πάνω στο PCB και δίπλα στον
    κονέκτορα που στ΄ άκρα του ακουμπάς κάθε φορά τοκόκκινο καλώδιο του πολυμέτρου σου.
    Όμως αν διαβάζεις στο post μου σου έχω γράψειτις τιμές των τάσεων που πρέπει να βρίσκεις στα pins του κονέκτορα που ακουμπάςτο + του πολυμέτρου σου και που εμπειρικά
    μου φαίνονται και μένα σωστές αν και παρατηρώότι δεν μετράς όλα τα pins του κονέκτορα είναι 2Χ9 pins κι εσύ νομίζω μετράςμόνο την επάνω σειρά.
    Όσον αφορά το backlight το μαύρο καλώδιο τουπολυμέτρου σου δεν θα το βάλεις στη γείωση του PCB αλλά έχοντας συνδέσει και τηMain Board για τη δοκιμή και βάλει το πολύ-
    μετρο στην ένδειξη των 1000V D.C.θα τοποθετήσεις αυτό στη θέση του κονέκτορα που γράφει -V LED (ή N DIM{Negative Dimming}) και το κόκκινοκαλώδιο του πολυμέτρου στη
    θέση του κονέκτορα που γράφει +V LED (ή PDIM{Positive Dimming}) κι αν πάρειςστιγμιαία έστω +180V περίπου σημαίνει ότι ο inverter στέλνει στις εν σειρά 5λεντοταινίες που
    βρίσκονται μέσα στο panel τη σωστή τάση για ν΄ ανάψουν
    Οπότε αν συμβαίνει κι αυτό και συνεχίζει ναφλασάρει το μπροστινό LED της συσκευής κι αυτή δεν ανάβει σημαίνει ότι μάλλονπρέπει να ψάξεις να βρεις του ίδιου ακριβώς τύπου
    Main Board για να την αντικαταστήσεις με τηνδικιά σου και πιθανόν να χρειαστεί να παραμετροποιήσεις το panel από το ServiceMenu ακόμα και να περάσεις νέο (αλλά το δικό
    της) firmware στην SPI NAND MEMORY, πράγμα πουαπεύχομαι.
    Μπορεί να σταθείς τυχερός και μ΄ άμεσηαντικατ/ση της Main Board (εφόσον αυτό χρειάζεται να γίνει και βρεις στην αγοράμία ακριβώς ίδιου τύπου και version) να δεις την
    πολυπόθητη σωστή εικόνα στη τηλεόρασή σου και να΄χεις κι ήχο κι όλες τις λειτουργίες από το R.C.
    Φιλικά.
    ΔημήτρηςΚαρούσης

Μέλος
    Όνομα
    Τάσος
    Περιοχή
    Αμαλιάδα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Di*Ca_Electronic Εμφάνιση μηνυμάτων
    ΦίλεΤάσο,
    τα video που προβάλεις δεν μπορούν να ΄ναι άκρωςαποκαλυπτικά γιατί δεν φαίνονται οι ζωγραφισμένες θέσεις με τις ανάλογες τιμέςτάσεων πάνω στο PCB και δίπλα στον
    κονέκτορα που στ΄ άκρα του ακουμπάς κάθε φορά τοκόκκινο καλώδιο του πολυμέτρου σου.
    Όμως αν διαβάζεις στο post μου σου έχω γράψειτις τιμές των τάσεων που πρέπει να βρίσκεις στα pins του κονέκτορα που ακουμπάςτο + του πολυμέτρου σου και που εμπειρικά
    μου φαίνονται και μένα σωστές αν και παρατηρώότι δεν μετράς όλα τα pins του κονέκτορα είναι 2Χ9 pins κι εσύ νομίζω μετράςμόνο την επάνω σειρά.
    Όσον αφορά το backlight το μαύρο καλώδιο τουπολυμέτρου σου δεν θα το βάλεις στη γείωση του PCB αλλά έχοντας συνδέσει και τηMain Board για τη δοκιμή και βάλει το πολύ-
    μετρο στην ένδειξη των 1000V D.C.θα τοποθετήσεις αυτό στη θέση του κονέκτορα που γράφει -V LED (ή N DIM{Negative Dimming}) και το κόκκινοκαλώδιο του πολυμέτρου στη
    θέση του κονέκτορα που γράφει +V LED (ή PDIM{Positive Dimming}) κι αν πάρειςστιγμιαία έστω +180V περίπου σημαίνει ότι ο inverter στέλνει στις εν σειρά 5λεντοταινίες που
    βρίσκονται μέσα στο panel τη σωστή τάση για ν΄ ανάψουν
    Οπότε αν συμβαίνει κι αυτό και συνεχίζει ναφλασάρει το μπροστινό LED της συσκευής κι αυτή δεν ανάβει σημαίνει ότι μάλλονπρέπει να ψάξεις να βρεις του ίδιου ακριβώς τύπου
    Main Board για να την αντικαταστήσεις με τηνδικιά σου και πιθανόν να χρειαστεί να παραμετροποιήσεις το panel από το ServiceMenu ακόμα και να περάσεις νέο (αλλά το δικό
    της) firmware στην SPI NAND MEMORY, πράγμα πουαπεύχομαι.
    Μπορεί να σταθείς τυχερός και μ΄ άμεσηαντικατ/ση της Main Board (εφόσον αυτό χρειάζεται να γίνει και βρεις στην αγοράμία ακριβώς ίδιου τύπου και version) να δεις την
    πολυπόθητη σωστή εικόνα στη τηλεόρασή σου και να΄χεις κι ήχο κι όλες τις λειτουργίες από το R.C.
    Φιλικά.
    ΔημήτρηςΚαρούσης

https://www.ebay.com/itm/MAIN-BOARD-...EAAOSwD7dbJ9-4

BN41-01536B αναγραφει και η δικη μου, αλλα ο πωλητης μου λεει πως δεν κανει.
    ισχυει??
    πρεπει να ειναι για τις ιδιες ιντσες;

Banned
    Όνομα
    Κώστantinos
    Περιοχή
    ΕΛΛΑΔΑ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από tmagafas Εμφάνιση μηνυμάτων
    https://www.ebay.com/itm/MAIN-BOARD-...EAAOSwD7dbJ9-4

BN41-01536B αναγραφει και η δικη μου, αλλα ο πωλητης μου λεει πως δεν κανει.
    ισχυει??
    πρεπει να ειναι για τις ιδιες ιντσες;

κανει αλλα το σοφτ θα το περασεις εσυ?
    το πανελ και την τ-κον θα την δηλωσεις εσυ στην μαιν?
    αν ναι,,,τοτε παρτην
    σιγουρα ειναι μαιν το προβλημα σου?

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS

Προεπιλογή

Φίλε Τάσο,
    δώσε βάση και στο παραπάνω post που σου γράφει ο συνάδελφος Κώστας.
    Έχεις κάνει όλους τους ελέγχους κι έχει καταλήξει πράγματι σε βλάβη της Main Board;
    Για παράδειγμα αποσύνδεσες τις 4 φίσες από τον inverter με τα καλώδια που οδηγούν στις λάμπες οπισθίου φωτισμού (CCFL);
    Μπορεί αυτές να ΄ναι χαλασμένες και να μπαίνει σε προστασία η τηλεόραση.
    Όπως σου γράφει ο Κώστας αν καταλήξεις σ΄ αλλαγή Main Board τη BN41-01536B τη φοράει η LE32C450E1W αλλά επειδή κι αυτή η τηλεόραση είναι Chassis N82A όπως κι η δική σου
    μπορεί ν΄ αντικαταστήσεις τη δική σου Main Board μ΄αυτή με μόνη τη διαφορά ότι πρέπει (συμβαίνει στις περισσότερες των περιπτώσεων) ν΄επαναπρογραμματίσεις με programmer
    (DDC MANAGER MTI2510) την spi flash memory της νέας Main Board που θ΄αγοράσεις για να δηλωθεί το δικό σου T-Con Board και το panel.
    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS

Προεπιλογή

Τάσο,
    θα ΄θελα να προβώ σε μία αναγκαία διευκρίνιση όσον αφορά τα γραφόμενά μου στο post 8 που όχι μόνο έρχονται σ΄ αντίθεση μ΄ αυτά που γράφω στο post 11 (σ΄ αυτό μάλλον
    είναι σωστό ότι το Backlight της SAMSUNG LE40C530F1WXXH είναι με λάμπες CCFL) αλλά κυρίως για τα σημεία δοκιμών στους κονέκτορες πάνω στην Inverter Board όπου όποια
    τηλεόραση έχει Backlight με μπάρες LED κι ανάλογα με το μέγεθος της οθόνης της θα πρέπει να μετράς μία τάση από 90V έως και 180V.
    Εκεί λοιπόν αναφέρω ότι το +VLED είναι τ΄ίδιο με το P_DIM πράγμα εντελώς διαφορετικό που σημαίνει PWM_DIM δηλαδή Pulse Windth Modulation Dimming που σ΄απλά Ελληνικά έχει σχέση με τη σίγαση της διαμόρφωσης πλάτους παλμών που φεύγουν από την T-Con πηγαίνουν στο panel και καθορίζουν την φωτεινότητα της οθόνης για να δημιουργηθούν δε αυτά τα σήματα LVDS παίρνει μέρος κι η Main Board.
    Βέβαια οι τάσεις από 90V έως 180V γι΄ όποια συσκευή έχει Backlight με λεντοταινίες μετρώνται σ΄ άλλο κονέκτορα του εξωτερικού Inverter (DC-to-DC) που δεν γράφει κατ΄ ανάγκη +VLED αλλά σ΄ αυτό το σημείο του καταλήγει το θετικό άκρο του καλωδίου από τις λεντοταινίες που βρίσκονται στ΄ εσωτερικό του panel.
    Αισθάνθηκα την ανάγκη να κάνω τη διευκρίνιση γιατί το forum το διαβάζουν πολλοί κι οι μεν τεχνικοί με βαθύ θεωρητικό υπόβαθρο καταλαβαίνουν αλλά κι οι μη έχοντες τόσο εξειδικευμένες γνώσεις δεν θα πρέπει να παίρνουν λάθος πληροφορίες.
    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

6. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Di*Ca_Electronic για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

pipilas (05-07-18)

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία