Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 26

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Χρηστος
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή Προβλημα με Ψυγειο Pitsos, δεν σταματαει ποτε

καλησπέρα παιδια και καλώς σας βρήκα! ομολογώ οτι δεν γνώριζα οτι υπάρχει ενα τόσο ωραίο και χρήσιμο site για το ελληνικό κοίνο! Συγχαρητήρια!

έχω το εξής πρόβλημα εαν θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει.

έχω να ψυγείο Pitsos P1KCR4300V με 2 μοτερ 1 συντηρησης και ενα καταψυκτη.

Πριν μερικού μήνες είχε καέι το μοτέρ του καταψύκτη και είχα φωνάξει έναν "τεχνικό" να το αλλάξει το οποίο και έκανε χωρίς να παρατηρήσω κάποιο πρόβλημα. Πρίν κανα μήνα κάηκε και το μοτέρ της συντήρησης το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενα του "τεχνικου" κάηκε γιατί είχε κολήσει ο θερμοστάτης, βαραγε υπερωρίες και επομένως άλλαξε και το μοτέρ της συντήρησης λέγοντας μου πώς κάποια στιγμή θα χρειαστεί να αλλάξω θερμοστάτη αν κάνει κανά περιέργο και ξανακολύσει.

Το πρόβλημα που υπάρχει τώρα είναι το εξής, απο την ημέρα που το "έφτιαξε" το ψυγείο το έχω στο 1 (χαμηλότερη ρύθμιση) με μεγιστο το 5 και πολλές φορές μου παγώνουν μέσα τα πράγματα καθώς και πίανει πάγο η πλάτη του ψυγέιο(εσωτερική πλάτη όχι απο πίσω η σερπαντίνα) και πίσω απο το ψυγείο στο σωληνάκη το οποίο φεύεγει απο το μοτέρ για να πάει προς την ψύξη τελος πάντων πίανει πάρα πολυ πάγο με αποτέλεσμα να λιμνίαζει απο πίσω το ψυγείο με νερα (οταν λίωνει ο πάγος απο το σωληνάκι καθώς και τα νερά που φέυγουν μετά μέσα απο το ψυγείο στο ταψάκι που έχει απο πίσω γιατι ξεχυλίζει).

επίσης το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι το μοτέρ της καταψυξής συνέχεια ζεματάει δεν μπορείς να το ακουμπήσεις με γυμνό χέρι δηλαδή ενώ το μοτέρ της συντήρης απο την μέση και πάνω ειναι παγωμένω ενω απο την μέση και κάτω ζεστο.
    η απάντηση του " έχει θερμίκο και κόβει μην σε νοίαζει αν ζεματάει" , δεν υπάρχει όμως φόβος θερμικής γύρανσης του μοτέρ? (δεν ξέρω αν ίσχυει κάτι τέτοιο στα μοτέρ αλλα δεν μου κάθετε καλά κάτι να δουλέυει τόσο καυτό).

πήρα ξανά τηλέφωνο το τεχνικό 3η φορά γιατι έιχε ξανα έρθει 2η φορα για να αφαιρέσει freon που πάγωνε το ψυγείο και μου λέει δεν μπορώ να ερθω για 2 βδομάδες αλλα έιναι ο θερμοστάτης "αλλαξε θερμοστάτη αν μπορείς και θα φτιάξει". δυστηχώς ο θερμοστάτης για το ψυγείο μου είχε καταργηθέι οπότε τον αντικατάστησα με έναν universal που έλεγε το site ενως καταστηματος οτι ήταν αντικατάσταση του κανονικού, συγκεκριμένα πήρα τον Ranco K59L1145.
    (να σημειώσω οτι ο παλίος θερμοστάτης μια στο τόσο ακουγόταν σαν να έκλεινε το μοτερ της συντήρησης (χωρις να ειμαι 100% σιγουρος) αλλά o τεχνικός μου είπε "μπορει να κλείνει αλλα στο 5 και οχι στο 1 αν έχει χαλάσει δεν ξέρεις που κόβει".)

τοποθέτησα λοιπόν τον θερμοστάτη αλλά δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα, ακόμα όλα παγωμένα ακόμα νερα ακόμα τα ίδια.
    με την διαφορά οτι το μοτέρ τώρα δεν κόβει ποτέ.

στην αρχή υπέθεσα οτι έκανα λάθος συνδεσμολογία αλλά τα νουμεράκια 3 4 6 που υπάρχουν και στους δύο θερμοστάτες τα έβαλα το ίδιο απο το παλιο 3 στο καινουργιο 3 και το παλιο 4 στο καινοργιο 4 (πηνιο 6 δεν υπηρχε στο παλιο) επίσης σας παραθέτω μια εικόνα συνδεσμολογίας που βρήκα για τον εν λόγο θερμοστάτη να μου πείτε αν ξέρετε μήπως έκανα εγώ κάτι λάθος.

Σας ζητώ συγγνώμη για το μεγάλο Post αλλά ήθελα να εξηγήσω καλά τι σηνέβη μήπως βρεθέι κάποια λύση καθώς τα οικονομικά μου δεν το σηκώνουν να φέρνω καινούργιο τεχνικό για επίσκεψη

και ευχαριστώ εκ τον προτέρων για την οποία βοήθεια σας

Υ.Γ επίσης να σημειώσω ότι όταν είχε έρθει να κάνει την εγκατάσταση για το μοτερ συντήρησης έιχε μπερδευτεί και με τις καλωδίωσης και έπαιρνε τηλέφωνο να εξακριβώσει πώς πάνε, και φοβάμαι μην έχει κάνει καμια βλακέια στην συνδεσμολογία των μοτερ και εν συνέπεια επηρεάζει και πάνω την καλωδίωση του θερμοστάτη και για αυτό δεν δουλεύει σωστά.
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη chriskorombos : 22-06-18 στις 15:19

Το avatar του χρήστη tipos
    Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Καταρχην περαστικα εμπλεξες με ασχετο για να μην πω κατι χειροτερο.
    Το πρωτο και πιο σοβαρο ειναι οτι εχει βαλει πολλα υγρα πραγμα που εσυ δεν μπορεις να διορθωσεις.Τα υγρα μπαινουν με ζυγαρια ή με ογκομετρητη,πραγμα που ο τεχνικος που ηρθε ειμαι σηγουρος δεν ειχε και τα εβαλε στην τυχη.
    Τωρα για την συνδεσμολογια στα μοτερ και στον θερμοστατη δεν μπορω να πω αν εχει γινει λαθος γιατι δεν το βλεπω.
    Τα μοτερ τωρα εφοσον δουλευουν συνεχεια σηγουρα δεν τα σωζει το θερμικο που εχουν απο την προωρη φθορα.
    Για αρχη αν θελεις ανεβασε καθαρες φωτο απο τις συνδεσμολογιες και των δυο μοτερ και επισης απο τους θερμοστατες ωστε να δουμε βαση των χρωματων που εχουν τα καλοωδια αν μπηκαν σωστα.
    Καλο κουραγιο.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Χρηστος
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

Φιλέ Σάκη καταρχάς να σε ευχαριστήσω για την απάντηση σου και να ζητήσω συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση μου (λόγο δουλείας ούτε τον υπολογιστή δεν προλάβαινα να ανοίξω)

θα προσπαθήσω με την πρώτη ευκαιρεία να βγάλω φωτογραφίες γιατί πίσω στα μοτέρ έχει κάτι καπάκια τα οποία δεν φαίνεται να μπαινοβγαίνουν ιδιαίτερα εύκολα για να το κάνω τέτοια ώρα.
    ωστόσο όταν αντικατέστησα τον θερμοστάτη είχα κάνει ένα διάγραμμα με την καλωδίωση που είχε το ψυγείο στο πάνω μέρος με τους θερμοστάτες (μήπως καταλάβω κάτι..αλλα δε...)το οποίο θα σου παραθέσω μήπως από αυτό και μόνο μπορείς να καταλάβεις κάτι αλλιώς θα ανεβάσω και τις φωτογραφίες απο τα μοτερ με την πρώτη ευκαιρία για να έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα.

Σε ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια και τον ενδιαφέρων σου!

επειδή δεν είχα σωστά χρώματα το κίτρινο(χρώμα) είναι άσπρο(καλώδιο) και το ρόζ(χρώμα) είναι γκρί(καλώδιο)

επίσης ο παλίος θερμοστάτης(της συντήρησης) δεν είχε πηνίο νούμερο 6 μονο 3 και 4

επίσης σύμφωνα με το διάγραμμα του θερμοστάτη που είχα παραθέση στο πρώτο ποστ με το κιτρινο(χρώμα) γκρι(καλώδιο) στο 3 και το κόκκινο στο 6 οταν γύρναγα τον διακόπτη το μοτέρ έκλεινε..βέβαία φανταζομαι ότι έιναι λογικό γιατί έχει on off διακόπτη. απλά είπα να το αναφέρω.
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Στον θερμοστάτη της συντήρησης επειδή έχει 2 καλώδια θα τα βάλεις στις επαφές 6-4. Από την επαφή 4 φεύγει η εντολή για πάρει μπρος το μοτέρ. Επειδή ανέφερες ότι δεν ήξερε ο τεχνικός την συνδεσμολογία του μοτέρ θέλω να δω τι έκανε μήπως και έκανε κάποιο λάθος.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Πρίν κανα μήνα κάηκε και το μοτέρ της συντήρησης το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενα του "τεχνικου" κάηκε γιατί είχε κολήσει ο θερμοστάτης,
    Έχει ενδιαφέρον να αναφέρεις τα συμπτώματα πριν την βλάβη (δηλαδή τις δικές σου παρατηρήσεις όσο αφορά θερμοκρασίες θαλάμων είτε συντήρησης είτε κατάψυξης ) . Ερωτώ για την συντήρηση τι παρατήρησες ως προς θερμοκρασίες . (πριν το ξεκοιλιάσει ο χασάπης ). Καθόλου? πολύ ψύξη? τι?

Το avatar του χρήστη νεκταριοος
    Μέλος
    Όνομα
    Νεκταριος
    Περιοχή
    ΑΙΓΙΝΑ

Προεπιλογή

[QUOTE= (πριν το ξεκοιλιάσει ο χασάπης ). κλεω

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Χρηστος
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

Έχει ενδιαφέρον να αναφέρεις τα συμπτώματα πριν την βλάβη (δηλαδή τις δικές σου παρατηρήσεις όσο αφορά θερμοκρασίες θαλάμων είτε συντήρησης είτε κατάψυξης ) . Ερωτώ για την συντήρηση τι παρατήρησες ως προς θερμοκρασίες . (πριν το ξεκοιλιάσει ο χασάπης ). Καθόλου? πολύ ψύξη? τι?
    ξεκίνησε να μαζεύει πάγο η πλάτη και μετά απο κάμποσες μέρες καπουτ.

Στον θερμοστάτη της συντήρησης επειδή έχει 2 καλώδια θα τα βάλεις στις επαφές 6-4. Από την επαφή 4 φεύγει η εντολή για πάρει μπρος το μοτέρ. Επειδή ανέφερες ότι δεν ήξερε ο τεχνικός την συνδεσμολογία του μοτέρ θέλω να δω τι έκανε μήπως και έκανε κάποιο λάθος.
    φιλε Σακη έκανα αυτό το οποίο μου είπες αλλά δουλεύει μόνο σαν διακοπτης δηλαδή προς στο 0 κάνει ενα μηχανικό κλικ και κλείνει, και απο την αλλή μερια οντας κλειστός κάνει μηχανικό κλίκ και παιρνει μπρος.. και πάλι όμως δεν κόβει ποτέ το μοτερ καθως Screenshot_1.pngτο 4-6 αφορα τον auxiliary switch που φαντάζομαι ειναι αυτος ο "μηχανικος διακοπτης" που έχει ο θερμοστάτης.

σας παραθέτω τώρα τις φωτογραφίες απο τα μοτέρ για την συντήρηση σε αυτό το μήνημα και για την καταψυξη στο επόμενο γιατι δεν με αφήνει ολες σε ένα.

IMG_20180625_201520.jpgIMG_20180625_201535.jpgIMG_20180625_202728.jpgIMG_20180625_202721.jpgIMG_20180625_202716.jpg

(παρακαλώ μην ποστάρετε πριν δείτε επόμενο δικό μου πόστ ακριβώς απο κάτω για να υπάρξει μια σύνεχεια στο ποστ)
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη chriskorombos : 25-06-18 στις 21:34

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Χρηστος
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

συνεχίζω με τις φωτογραφίες απο το μοτερ τις κατάψυξης

IMG_20180625_202644.jpgIMG_20180625_202618.jpgIMG_20180625_202553.jpgIMG_20180625_202516.jpg

και το διαγραμματάκι μου άλλη μια φορά

Screenshot_3.jpgScreenshot_4.jpg

τα καλώδια με τις βούλες έρχονται απο τα μοτερ

και σαν μια επανάληψη του προβλήματος

Βασικο: ο θερμοστάτης της συντήρησης δεν κόβει ποτε!
    η πλάτη του ψυγείου γεμίζει πάγο
    το σωληνακι απο το μοτερ πίανει συνέχεια πάγο

Δευτερευον: το μοτερ της καταψυξης συνέχεια ζεματάει.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη chriskorombos : 25-06-18 στις 21:39

Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Αν και πολυ τσαπατσουλικα τα καλωδια ειναι στις σωστες θεσεις.Πιστευω οτι το προβλημα ειναι ψυκτικο και στους δυο θαλαμους.Στην καταψυξη ισως να εβαλε λιγοτερο υγρο με αποτελεσμα να ζοριζεται να κατεβασει ψυξη με επακολουθο το πολυ ζεστο μοτερ και στη συντηρηση εχει βαλει πολυ υγρο.Το πολυ υγρο δεν σημαινει οτι θα δουλεψει καλυτερα το ψυγειο,δεν ειναι χαζος ο κατασκευαστης οταν λεει οτι θελει για παραδειγμα 60 γραμαρια και οχι 80 ή 100.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Χρηστος
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από tipos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν και πολυ τσαπατσουλικα τα καλωδια ειναι στις σωστες θεσεις.Πιστευω οτι το προβλημα ειναι ψυκτικο και στους δυο θαλαμους.Στην καταψυξη ισως να εβαλε λιγοτερο υγρο με αποτελεσμα να ζοριζεται να κατεβασει ψυξη με επακολουθο το πολυ ζεστο μοτερ και στη συντηρηση εχει βαλει πολυ υγρο.Το πολυ υγρο δεν σημαινει οτι θα δουλεψει καλυτερα το ψυγειο,δεν ειναι χαζος ο κατασκευαστης οταν λεει οτι θελει για παραδειγμα 60 γραμαρια και οχι 80 ή 100.
    ναι αλλα γίνεται να μην κόβει ο θερμοστάτης επειδή έχει πολύ ψυκτικό υγρό το μοτερ?

(γενικά αυτος έλεγε "δεν υπάρχει στανταρ μπορει ο κατασκευαστης να λεει χ και να βαλεις χ και να μην δουλευει ενω με χ+1 η χ-1 να δουλεψει" λογια δικα του...)

επισης μίλησα πάλι μαζί του στο τηλέφωνο αποψε και ήταν αισχρότατος.. "δεν μπορω να έρθω έχω κανονίσει άλλες δουλείες...", λες και έγω δεν τον πλήρωσα πόσα λεφτα για να μου κάνει "δουλεια" αντε μην αρχίσω να τον διασύρω ονομαστικά δημοσίως...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη chriskorombos : 25-06-18 στις 22:12

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Whirlpool] προβλημα δεν σταματαει να στιβει
    από electricalgian στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 39
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-10-15, 19:36
  2. [Pitsos] Προβλημα σε ψυγειο No-Frost Pitsos
    από kris14 στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-11-14, 16:07
  3. [Pitsos] Ψυγειο Pitsos no-frost προβλημα στη συντηρηση