Παράθεση Αρχικό μήνυμα από tmagafas Εμφάνιση μηνυμάτων
καλησπερα ξανα! θα μπορουσα να ελεγξω τα εξαρτηματα στη πλακετα??
εχω κολλητηρι και πολυμετρο, αρκουν?
αλλα δεν ξερω τι ειναι το καθενα και πως ελεγχεται.
ευχαριστω μονο και μονο που διαβαζετε το θεμα μου
Είναι θέμα αρχής , γιαυτό και η ερώτηση #13 που πρέπει να απαντηθεί . Το ότι θεωρητικά βγάλαμε την αντίσταση "οκ" και επειδή δεν ζεσταίνει κατά την δική σου άποψη , αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάμε κατευθείαν στα άλλα εξαρτήματα της πλακέτας για ελέγχους .

Η συγκεκριμένη πλακέτα λειτουργεί ως εξής (και εξηγεί γιατί δεν έχει ρελέ αλλά triac για οδήγηση της αντίστασης ) .
Έστω και επέλεξες μια θερμοκρασία στους 37,7 βαθμούς
Και ενεργοποιήσεις την πλακέτα (με θερμοκρασία περιβάλλοντος π.χ. 25 C ).
Θα ανάβει το κόκκινο led που υποδεικνύει ότι τροφοδοτεί την αντίσταση.
Μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία σχεδόν κοντά στους 35C (από τους 37,7 C που είναι η επιθυμητή τελική θερμοκρασία ) . Το led και η τροφοδοσία της αντίστασης θα είναι συνεχόμενη.
Από τους 35 και προς τους 36 - 37 - 37,7 το led θα αρχίσει να αναβοσβήνει πιο συχνά (πιο συχνά on-off για τροφοδοσία της αντίστασης ) .

Και αυτό το κάνει για να προλάβει πριν να φτάσει ο θάλαμος την θερμοκρασία των 37,7 για διατήρηση και πιο σταθερή θερμοκρασία όταν θα φτάσει στους 37,7 C. (Εάν ήταν κατευθείαν μιας φοράς on-off στους 37,7 C επειδή παίζονται και τα δέκατα της θερμοκρασίας αλλά και της θερμοκρασίας που θα έχουν διατηρηθεί στα τοιχώματα του θαλάμου , αυτό δεν θα μπορούσε να ελεγχθεί με ακρίβεια ) .
Γιαυτό τον λόγο γίνονται από τους 35C προς τους 37,7C της τελικής επιθυμητής θερμοκρασίες αναλογικά πιο συχνές παύσεις ενάρξεις . Φτάνουν σε σημείο αυτές οι παύσεις / ενάρξεις να έχουν διάστημα μερικών δευτερολέπτων .
Γιαυτό και η απουσία ρελέ .