Ακολούθησε τα εξής . Σε ότι ενέργειες κάνεις (με ρυθμίσεις κλαπέτου και θερμοστάτη) .
Έστω αποδεχόμαστε να θέσεις τον θερμοστάτη όπως λες παραπάνω στο 1 από 9 ..... και ......
Τότε επειδή είδες τους 2 βαθμούς στην συντήρηση .... έπρεπε να επικεντρωθείς σε αυτό (ότι είναι υπερβολική η θερμοκρασία 2 βαθμούς στην συντήρηση ) .με το κλαπετο ολανοικτο και ενω το θερμόμετρο (στη συντήρηση) δείχνει γύρω στους δυο βαθμούς δεν κλεινει ο θερμοστάτης.
Και απλά μειώνεις το κλαπέτο (κλείνεις περισσότερο από το πλήρως ανοικτό που είχες επιλέξει ) ...... συνεχίζεις να ρυθμίζεις μέχρι να βλέπεις πάντα την θερμοκρασία της συντήρησης στα ανεκτά όρια (5 - 7 βαθμούς ) . Κατά προτίμηση χωρίς να ανοίγεις πόρτες (γιατί έτσι θα έχεις και λάθος ενδείξεις θερμοκρασίες ) .
Αυτό όπως καταλαβαίνεις θα ενισχύσει την θερμοκρασία της κατάψυξης (που προς το παρόν λες φτάνει στους -15 ) αλλά επειδή θα έχεις μειώσει το κλαπέτο ..... τότε θα πάει η κατάψυξη π.χ από -15 σε -16 -17 κτλ . Αυτή η ενίσχυση ίσως καταφέρει να κόψει το ψυγείο ευκολότερα .
Με λίγα λόγια σου λέω τα εξής . Βάζεις παρωπίδες και δεν ασχολείσαι καθόλου με την ρύθμιση του θερμοστάτη (το αφήνεις όπως έχει πάντα στο 1 από 9 ) .
Κάνεις τις δοκιμές σου πάντα με το κλαπέτο με στόχο να έχεις σταθερά 5 - 7 βαθμούς .




Απάντηση με παράθεση
