Παράθεση Αρχικό μήνυμα από andyferraristi Εμφάνιση μηνυμάτων
Να πας . Η αλήθεια είναι ότι είδα κάτι σωλήνες να φεύγουν προς το δωματιάκι του καυστήρα ...
Το διάβασμα του καφέ τον χρεώνω 15 ευρώ την ώρα (προσφορά και μόνο για λίγες μέρες).

χωρίς όμως να γνωρίζω (γιατί δεν τους ακολούθησα μέχρι τέλους, αλλά νομίζω ότι συνδέονται) αν συνδέονται.
Ούτε εγώ γνωρίζω από υδραυλικά , αλλά στην περίπτωση που όντως υπάρχει και στον καυστήρα μπόιλερ και συνδέθηκε ο ηλιακός εκεί (έχω την εντύπωση ότι τα συνδέουν παράλληλα? ) .
Απλός όταν δεν λειτουργεί ο καυστήρας κλείνεις την παροχή (είσοδος κρύου νερού του μπόιλερ καυστήρα ) και ανοίγεις το μπόιλερ του ηλιακού (είσοδος παροχής κρύου νερού του μπόιλερ ηλιακού).
Αν κατά λάθος έχεις και τα 2 ανοικτά (μποίλερ καυστήρα + μπόιλερ ηλιακού) γινόταν ανάμιξη εξόδου νερού των 2 μπόιλερ (λιγότερη απόδοση ζεστού επειδή ανακατεύονταν/ανάμιξη το ζεστό νερό π.χ. του ηλιακού με το κρύο νερό του καυστήρα ). Έπρεπε να τρέχει η βρύση για περισσότερο χρόνο μέχρι να εμφανιστεί μια δόση μέτριου ζεστού νερού , εξαιτίας της ανάμιξης . Ενώ όταν έχεις ανοικτό μόνο το σωστό μπόιλερ (ανάλογα αν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι και από που θέλεις και από ποιο μπόιλερ να έχεις ζεστό νερό , το νερό τότε έρχεται άμεσα ζεστό , επειδή δεν γίνεται ανάμιξη με το κρύο του άλλου μπόιλερ .
Αν και πραγματικό συμβάν δεν γνωρίζω αν από τεχνικής πλευράς αυτός ο τρόπος σύνδεσης είναι λάθος ή εφικτός και ασφαλές .