Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 15

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Μήπως υπάρχουν 2 μποιλερ ? π.χ. 1 του ηλιακού και 1 του λέβητα? (με κάποια τελευταία παρέμβαση τεχνικού που να σας είπε π.χ. τον τάδε λέβητα τον χειμώνα να τον έχετε ανοικτό και του ηλιακού κλειστό και το αντίστροφο για καλοκαίρι?) (από συμβάν ντοκουμέντο σε μια οικία με τα ίδια συμπτώματα)

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Πέτρο, αν συμβαίνει αυτό, θα έρθω να μου πεις τον καφέ!

Το avatar του χρήστη andyferraristi
    Μέλος
    Όνομα
    Ανδρέας
    Περιοχή
    Καλλιθέα - Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από xsterg Εμφάνιση μηνυμάτων
    απο τα λεγομενα σου βλεπω οτι δεν γνωριζεις πολλα απο υδραυλικα. μημπως να καλουσες καποιον ειδικο και με καποια μικρη χρεωση να αποκαθιστουσε το προβλημα?
    Για την ακρίβεια δεν έχω ιδέα. Πάντως ούτω ή άλλως θα κληθεί τεχνικός γι αυτό, απλά ρώτησα μήπως ήταν κάτι στάνταρ, και μου λυνόταν η εύλογη (θεωρώ) απορία.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nyannaco Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτό για να το αξιολογήσουμε πρέπει να διευκρινίσουμε το "ζεστή" (μπορούσες να την κρατήσεις ή σε έκαιγε; ), τη θερμοκρασία του νερού στο καζάνι εκείνη την ώρα (λογικά χαμηλή), τί ώρα ήταν (πόσες ώρες ηλιοφάνεια είχαν προηγηθεί)... σε κάθε περίπτωση, δύσκολο να βγει άκρη χωρίς αυτοψία και με ελλειπή δεδομένα. Αν θέλεις να συνεχίσεις μόνος σου (αν και προσωπικά συμφωνώ με τη συμβουλή του Χρήστου παραπάνω), το επόμενο βήμα είναι να ελέγξεις τη στάθμη του υγρού στο κλειστό κύκλωμα (νωρίς το πρωί για να είναι σίγουρα κρύο, μην πάθεις κανένα ατύχημα).
    Καταιγιστικός. Με το "ζεστή" εννοώ ότι μπορούσα άνετα να την κρατήσω. Θερμοκρασία καζανιού άγνωστη (δεν έπιασα εκεί). Ώρα, απογευματινή (ήλιος προς τη δύση του). Κατά τα άλλα, ναι θα ακολουθηθεί η συμβουλή σου (όσο και του Χρήστου παραπάνω).

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μήπως υπάρχουν 2 μποιλερ ? π.χ. 1 του ηλιακού και 1 του λέβητα? (με κάποια τελευταία παρέμβαση τεχνικού που να σας είπε π.χ. τον τάδε λέβητα τον χειμώνα να τον έχετε ανοικτό και του ηλιακού κλειστό και το αντίστροφο για καλοκαίρι?) (από συμβάν ντοκουμέντο σε μια οικία με τα ίδια συμπτώματα)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nyannaco Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πέτρο, αν συμβαίνει αυτό, θα έρθω να μου πεις τον καφέ!
    Να πας . Η αλήθεια είναι ότι είδα κάτι σωλήνες να φεύγουν προς το δωματιάκι του καυστήρα (βρίσκεται κι αυτό στην ταράτσα), χωρίς όμως να γνωρίζω (γιατί δεν τους ακολούθησα μέχρι τέλους, αλλά νομίζω ότι συνδέονται) αν συνδέονται. Επειδή γίνεται όμως πολύ πολύπλοκο (ειδικά εάν σταθώ στα λόγια του Πέτρου), λέω να μην ασχοληθώ άλλο (έστω από περιέργεια - διαστροφή), και να περιμένω τα νέα των δικών μου μετά την επίσκεψη του τεχνικού. Πάντως σας ευχαριστώ όλους όσοι ασχοληθήκατε να μοηυ γράψετε τις απόψεις σας ...

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από andyferraristi Εμφάνιση μηνυμάτων
    Να πας . Η αλήθεια είναι ότι είδα κάτι σωλήνες να φεύγουν προς το δωματιάκι του καυστήρα ...
    Το διάβασμα του καφέ τον χρεώνω 15 ευρώ την ώρα (προσφορά και μόνο για λίγες μέρες).

χωρίς όμως να γνωρίζω (γιατί δεν τους ακολούθησα μέχρι τέλους, αλλά νομίζω ότι συνδέονται) αν συνδέονται.
    Ούτε εγώ γνωρίζω από υδραυλικά , αλλά στην περίπτωση που όντως υπάρχει και στον καυστήρα μπόιλερ και συνδέθηκε ο ηλιακός εκεί (έχω την εντύπωση ότι τα συνδέουν παράλληλα? ) .
    Απλός όταν δεν λειτουργεί ο καυστήρας κλείνεις την παροχή (είσοδος κρύου νερού του μπόιλερ καυστήρα ) και ανοίγεις το μπόιλερ του ηλιακού (είσοδος παροχής κρύου νερού του μπόιλερ ηλιακού).
    Αν κατά λάθος έχεις και τα 2 ανοικτά (μποίλερ καυστήρα + μπόιλερ ηλιακού) γινόταν ανάμιξη εξόδου νερού των 2 μπόιλερ (λιγότερη απόδοση ζεστού επειδή ανακατεύονταν/ανάμιξη το ζεστό νερό π.χ. του ηλιακού με το κρύο νερό του καυστήρα ). Έπρεπε να τρέχει η βρύση για περισσότερο χρόνο μέχρι να εμφανιστεί μια δόση μέτριου ζεστού νερού , εξαιτίας της ανάμιξης . Ενώ όταν έχεις ανοικτό μόνο το σωστό μπόιλερ (ανάλογα αν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι και από που θέλεις και από ποιο μπόιλερ να έχεις ζεστό νερό , το νερό τότε έρχεται άμεσα ζεστό , επειδή δεν γίνεται ανάμιξη με το κρύο του άλλου μπόιλερ .
    Αν και πραγματικό συμβάν δεν γνωρίζω αν από τεχνικής πλευράς αυτός ο τρόπος σύνδεσης είναι λάθος ή εφικτός και ασφαλές .

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-02-17, 21:22
  2. [Άλλη] Kelvinator impression series 350 δεν κατεβάζει ψύξη
    από Panoss στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-05-16, 14:37
  3. [Κλιματιστικό LG] Δεν βγάζει ζεστό αέρα
    από chrisliako στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-12-15, 08:59
  4. Απαντήσεις: 5