Και ένα update στο θέμα...αντί 5VSB (standby) παίρνω 7,7Volts τα οποία παραμένουν ακόμα κι όταν οι υπόλοιπες τάσεις σβήνουν όπως είπα παραπάνω. Τα standby volts δηλαδή όσο το PS είναι ΟΝ παραμένουν σε κάθε περίπτωση απλά αντί 5V είναι 7,7Volts.
Και ένα update στο θέμα...αντί 5VSB (standby) παίρνω 7,7Volts τα οποία παραμένουν ακόμα κι όταν οι υπόλοιπες τάσεις σβήνουν όπως είπα παραπάνω. Τα standby volts δηλαδή όσο το PS είναι ΟΝ παραμένουν σε κάθε περίπτωση απλά αντί 5V είναι 7,7Volts.
Πρέπει οι πυκνώτες που δεν αλλαξες να ειναι πανω στο ic που βγαζει τα +5vsb (τουλαχιστον ο ενας) αλλαξε τους και πρέπει να σου στρωσει και η vsb... εγω παντα αλλαζω αυτους τους μικρους γιατι ειναι και οι μονοι που δουλευουν 24/7...
φανατικος αντιαεικινηστης....
δεν επιτρεπω την εξελιξη γιατι εχω πετρελαια...
Kαλησπέρα. Update για το θέμα. Άλλαξα τα δύο πυκνωτάκια που ανέφερα μαζί με ένα ακόμα 1μF/50V που μου είχε ξεφύγει και το τροφοδοτικό έπαιξε κανονικά!Όλα ΟΚ και η τάση 5VSB σταθεροποιήθηκε. Ευχαριστώ για την απάντηση.
![]()
Πιθανότατα να ήθελε άλλαγμα μόνο αυτός των 50V είναι ο πρώτος που κοιτάω όταν δεν έχει εμφανώς φουσκωμένους.
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
Δε διαφωνώ Γιώργο, ίσως έχεις δίκιο απλά αν έβλεπες και τους άλλους, ειδικά αυτοί των 2200μF και των 3300μF θα καταλάβαινες. Ήταν τόσο φουσκωμένοι που και να δούλευαν ήταν θέμα χρόνου να τα τινάξουν οπότε έκανα ολικό recap..δεν άξιζε το κόπο να τους αφήσω αφού το άνοιξα για φτιάξιμο..
Συμφωνω αφου το ανοιξες και τους ειδες οτι αρπαξαν δεν υπαρχει λογος να μην τους αλλαξεις..
Απλως απο το αρχικο σου ποστ καταλαβα οτι αλλαξες πυκνωτες που δεν φαινονταν φουσκωμενοι.
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε