Εχθές το έσβησα κανονικά χωρίς πρόβλημα αλλά σήμερα αφού το ενεργοποιήσω μετά από κάνα δίλεπτο προετοιμασίας βγάζει Ε0 και δεν λειτουργεί.Λογικά το πρόβλημα είναι στην εξωτερική μονάδα αν ξέρει κάποιος περισσότερα ας μου πει.
Εχθές το έσβησα κανονικά χωρίς πρόβλημα αλλά σήμερα αφού το ενεργοποιήσω μετά από κάνα δίλεπτο προετοιμασίας βγάζει Ε0 και δεν λειτουργεί.Λογικά το πρόβλημα είναι στην εξωτερική μονάδα αν ξέρει κάποιος περισσότερα ας μου πει.
Ατάκα 1η.......Οχι ...Οχι .....Απλά το άνοιξα μήπως έφυγε κανένα καλωδιάκι.
Ατάκα 2η....... Οχι ... Οχι ....Απλά το άνοιξα μήπως είχε καεί κάποια ασφάλεια.
δες αν παει να ξεκινησει η μοναδα εξω !μαρκα?
Το μηχάνημα είναι Inverter Morris DCOD-1810 η εξωτερική μονάδα και DCOD-1812 η εσωτερική.Ενεργοποιώ από το τηλεχειριστήριο ανάβει η οθόνη και εμφανίζει στο Display την επιθυμητή θερμοκρασία ο ανεμιστήρας στην εσωτερική μονάδα λειτουργεί κανονικά και στην εξωτερική μονάδα γυρίζει σχετικά αργά και μόλις περάσει κάνα λεπτό ή ίσως και λίγο παραπάνω ακούγεται στην εσωτερική μονάδα ένα τακ σαν να οπλίζει ρελέ και αμέσως μετά εμφανίζει η οθόνη Ε0 ,αυτή η ένδειξη αναβοσβήνει. Εγινε μετά από παρατεταμένη χρήση αλλά όχι εν ώρα λειτουργίας. Το μηχάνημα δούλεψε 4 ημέρες ασταμάτητα 24/24ωρο το έσβησα και σήμερα που πήγα να το επαναλειτουργήσω έβγαλε την βλάβη.Προσωπικά θεωρώ ότι η βλάβη θα είναι στη μονάδα Inverter αλλά αν ξέρει κάποιος τίποτα σχετικό ας μου πει.....
Τελικά τσουρουφλισμένη η μονάδα Inverter . Είμαστε όμως τελείως ξεφτίλα δεν έχω να πω τίποτε άλλο. Οταν είχα πρωτοαγοράσει το κλιματιστικό μετά από ένα γερό κρασ τεστ 3 ημερών συνεχόμενης λειτουργίας είχε βγάλει την ίδια βλάβη. Λόγω εγγύησης φώναξα εξουσιοδοτημένο Service της Morris και ήρθανε και αντικατέστησαν αυτή τη μονάδα. Τώρα που πήγα να το ξεβιδώσω και να ασχοληθώ μόνος μου παρατηρώ ότι ούτε θερμοαπαγωγική σιλικόνη είχαν βάλει κάτω από το Modul Inverter και από τις τέσσερις βίδες που έχει είχαν τοποθετήσει μόνο τις τρεις. Πολύ ξεφτίλα δεν έχω να πω τίποτε άλλο.Τώρα θα δω που να βρω τέτοια μονάδα γιατί βλέπω πολύ εκτεταμένη βλάβη....
Morris αγορι μου... ποιος ξερεις τι κολοφασον ειναι το μηχανημα..
φανατικος αντιαεικινηστης....
δεν επιτρεπω την εξελιξη γιατι εχω πετρελαια...
Καλα ρε φιλε Morris ειναι τι περιμενεις...και πολυ αντεξε
Sent from my SM-T335 using Tapatalk