Σακη, ειναι λαθος δηλαδη να το βγαζουμε εκτος λειτουργιας το χειμωνα στο εξοχικο; ανεξαρτητως τυπου;
Σακη, ειναι λαθος δηλαδη να το βγαζουμε εκτος λειτουργιας το χειμωνα στο εξοχικο; ανεξαρτητως τυπου;
Φιλε Νικο ειναι ρισκο το να αφησεις ενα ψυγειο στο ρευμα ενα ολοκληρο χειμωνα χωρις να ειναι καποιος να το προσεχει για διαφορους λογους οπως για παραδειγμα η περιπτωση βραχυκηκλωματος με συνεπεια τη φωτια,μικρη πιθανοτητα βεβαια αλλα οχι αδυνατη.Προσωπικα το ρισκαρω και δεν μου εβαλε παρομοια βλαβη εδω και 10 χρονια.Ολοι οι αλλοι στην γειτονια εχουν αλαξει τουλαχιστον απο ενα ψυγειο λογο οτι το βγαζουν απο το ρευμα και μολις ανοιξουν τα σπιτια το καλοκαιρι βρισκονται προ εκπληξεων.
Ευχαριστω Σακη
Υπαρχει καποια εξηγηση για τις βλαβες λογω παρατεταμενης μη λειτουργιας;
Δεν μπορω να εξηγησω το λογο παντως αυτο που εχω παρατηρησει ειναι οτι σαπιζουν οι σωληνες ανεξαρτητα απο τι μεταλο ειναι.
Τις σωλήνες αυτές παρόλο που είναι αλουμίνιο τις καλύπτουν με κάτι (βαφή?) ακόμα και αυτές που έχουν το χρώμα του αλουμινίου ή του ανοξείδωτου. Γιατί?
Για να γίνει οξείδωση αυτή θα γίνει με υγρασία σε συνδυασμό με οξυγόνο .
Και αυτά τα σαπίσματα συμφωνείς ότι είναι από τα έξω της σωλήνας προς τα μέσα ? αντί από μέσα προς τα έξω?αυτο που εχω παρατηρησει ειναι οτι σαπιζουν οι σωληνες ανεξαρτητα απο τι μεταλο ειναι.(βλέπε παλιά ψυγεία Πίτσος μονόπορτα που πάντα το σάπισμα δεν το έβλεπες μέσα στην κατάψυξη ποτέ , αλλά το έβλεπες μετά από το κάτω μέρος της πόρτας και στην επαφή με νερά + οξυγόνο και πριν οδεύσει η σωλήνα προς μοτέρ ) . Σε αυτά τα σημεία έβαζαν και σελοτέιπ πάνω από την βαφή !!!
![]()
Aγαπητοί φίλοι καλημέρα και καλή εβδομάδα
σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας . Θα καλέσω ψυκτικό και θα ενημερώσω για ότι μου πει για τον εμπλουτισμο των εμπειριών μας και πιθανόν να βοηθηθούν και άλλοι που θα έχουν παρόμοια προβλήματα !
Η αρχική περιγραφή του προβληματος όσο και οι προτεινόμενες λύσεις μου μοιάζουν 99% με τη δική μου περίπτωση.
Η αντιπροσωπεία εδώ στο Ηράκλειο Κρήτης τα άλλαξε όλα, βεβαιοι κάθε φορά για την επίλυση του πρόβλήματος με εμάς να πληρώνουμε 100αριες κάθε φορά για να έλθει το αναταλακτίκό. το οποιο έπερναν πίσω για να φέρουν το επόμενο κτλ το μόνο που δεν πήγε το μυαλό ήταν ο ανεμιστήρας και μη σας φανεί παράξενο όσοι τεχνικοί τον έιδαν εβγαλαν συμπέρασμα ότι λειτουργεί κανονικά
Τελικά ΗΤΑΝ Ο ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ που ανεβάζει την ψύξη από την κατάψηξη στην συντήρηση. Ενω φαινοταν να δουλέυει κανονικά μετά από λίγο εχανε στροφές λόγο τζόγου στα κουζινέτα του μετά από τόσα χρόνια χρήσης, με αποτέλεσμα να περιστέφεται τόσο αργά ώστε να μην έχει αποτέλεσμα. Ο ανεμιστήρας ξεκινά όταν κλείσει η πόρτα του ψυγείου και σταματα όταν ανοίξει, έχει και κάτι περσίδες που ανοιγοκλέινουν. Δε ! ρίχνεται μια ματιά σε αυτό το απλό σημείο ?