Mπορεις να ανεβασεις φωτο απο τον παλιο και τον καινουργιο?Το πλυντηριο τι βλαβη παρουσιαζει και καταληξε ο τεχνικος οτι εχει βλαβη ο πιεζοστατης?
Mπορεις να ανεβασεις φωτο απο τον παλιο και τον καινουργιο?Το πλυντηριο τι βλαβη παρουσιαζει και καταληξε ο τεχνικος οτι εχει βλαβη ο πιεζοστατης?
Σάκη σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Το πρόβλημα που παρουσίαζε το πλυντήριο ήταν ότι δεν έκοβε το εισερχόμενο νερό. Σε μια επικοινωνία που είχα σχετικά με κάποιον άλλον τεχνικό μου είπε ότι μεγαλύτερες πιθανότητες είναι να είναι τρύπιο το σωληνάκι ή η βεντούζα να έχει κάποιο σκουπιδάκι και να μη φταίει ο πρεσσοστάτης. Ο παλαιός πρεσσοστάτης είναι αυτός που σου στέλνω . Τον καινούριο τον έχει ο τεχνίτης .Θα τον πάρω αν τον έχει ακόμα και θα σου στείλω τη φωτογραφία του.
ß®ú©¶©´·´û™ 1.jpgß®ú©¶©´·´û™ 2.jpg
Ενας κοινος πιεζοστατης με δυο σκαλες και επαφη υπερχηλησης ειναι και ειναι ευκολο για ενα εμπειρο τεχνικο να καταλαβει αν εχει προβλημα.
Μπορείς να κάνεις τα εξής τεστ. (με τον παλιό πιεσσοστάτη)Το πρόβλημα που παρουσίαζε το πλυντήριο ήταν ότι δεν έκοβε το εισερχόμενο νερό. Σε μια επικοινωνία που είχα σχετικά με κάποιον άλλον τεχνικό μου είπε ότι μεγαλύτερες πιθανότητες είναι να είναι τρύπιο το σωληνάκι ή η βεντούζα να έχει κάποιο σκουπιδάκι και να μη φταίει ο πρεσσοστάτης.
1) Να μην κόβει η σχετική βαλβίδα (δεν ξέρω αν έχει και άλλες βαλβίδες π.χ. διπλή τριπλή κτλ).
Ακόμη και με μη τροφοδοσία της βαλβίδας με ρεύμα π.χ. κόλλημα της βαλβίδας (οπότε αυτό τεστάρεται με πολύμετρο και βλέποντας ότι πράγματι δεν τροφοδοτείται και πάραυτα συνεχίζει να παίρνει νερό. Και συμπεραίνεις σε αυτήν την περίπτωση βλάβη βαλβίδας στην μη επαναφορά για κλείσιμο της.
2) Βρίσκεις ένα μακρύ σιλικονούχο σωληνάκι παρόμοιο αυτού που μπαίνει στον πιεσσοστάτη . (βάζεις προσωρινά αυτό , και το δικό του σωληνάκι το κρεμάς στην άκρη και το δένεις κάπου ψηλά για να μην τρέξουν νερά κατά την λειτουργία).
Για αρχή φυσάς απαλά για να ακούσεις το διαδοχικό διπλό "κλικ" (εφόσον πρόκειται για 6 επαφών πιεσσοστάτη) αντί 3 επαφών που είναι ο μονός και κάνει μόνο 1 "κλικ".
Στην συνέχεια με την συσκευή σε ενεργεία , ξαναδοκιμάζεις να δεις αν με τα επόμενα διαδοχικά κλικ που θα δημιουργήσεις αν θα σταματήσει η βαλβίδα ή όχι .
Αν σταματήσει , τότε έχει πρόβλημα στο δικό του σωληνάκι μέχρι την υδατοπαγίδα.
Αν δεν σταματήσει τότε έχει πρόβλημα ο πιεσσοστάτης ή το 1) παραπάνω.