Σελίδα 3 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 29 από 29
    Το avatar του χρήστη pourpou
    Μέλος
    Όνομα
    θανασης
    Περιοχή
    λαμια

Προεπιλογή

μηπως εχεις πατησει καποιο απ τα πληκτρα soaking ή rinse hold και κανει τετοια κολπα;

Μέλος
    Όνομα
    Ζάχος
    Περιοχή
    Λαμία

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από pourpou Εμφάνιση μηνυμάτων
    μηπως εχεις πατησει καποιο απ τα πληκτρα soaking ή rinse hold και κανει τετοια κολπα;
    Οχι. Το εχω ελέγξει αυτό.

Το avatar του χρήστη tipos
    Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από zevage Εμφάνιση μηνυμάτων
    Την πλακετα που να την εχει άραγε?
    Δυστηχως ειναι λιγο παλιο και δεν βρηκα φοτο.
    Η πλακετα αν ειναι το μοντελο που φανταζομαι ειναι ενσωματομενη με τον εγκεφαλο και βρισκεται πισω απο το κουμπι του προγραμματος.Ανοιξε το πανω καπακι και δωσε μας φοτο για σηγουρια.Η γνωμη μου ειναι οτι η βλαβη βρισκεται σε δυο πιθανα εξαρτηματα.
    1-στον πηκνωτη που ανεφερα πιο πανω
    2-στην αντλια εξαγωγης.Σε πολλες περιπτωσεις η αντλια δουλευει οποτε θελει,το συνανταμε σε πολλα πλυντηρια.Αν κρινω και απο την παλαιοτητα του πλυντηριου ειναι πολυ πιθανο να εχει φθορα και να κολαει.Βγαζοντας το φιλτρο στο βαθος εχει μια φτερωτη.Αν μπορεις να τη φτασεις κουνα την δεξια και αριστερα μηπως εχει τζογο.

Μέλος
    Όνομα
    Ζάχος
    Περιοχή
    Λαμία

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από tipos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η πλακετα αν ειναι το μοντελο που φανταζομαι ειναι ενσωματομενη με τον εγκεφαλο και βρισκεται πισω απο το κουμπι του προγραμματος.Ανοιξε το πανω καπακι και δωσε μας φοτο για σηγουρια.Η γνωμη μου ειναι οτι η βλαβη βρισκεται σε δυο πιθανα εξαρτηματα.
    2-στην αντλια εξαγωγης.Σε πολλες περιπτωσεις η αντλια δουλευει οποτε θελει,το συνανταμε σε πολλα πλυντηρια.Αν κρινω και απο την παλαιοτητα του πλυντηριου ειναι πολυ πιθανο να εχει φθορα και να κολαει.Βγαζοντας το φιλτρο στο βαθος εχει μια φτερωτη.Αν μπορεις να τη φτασεις κουνα την δεξια και αριστερα μηπως εχει τζογο.
    Οσον αφορά φωτο προσεχώς, διότι ειναι μεσα σε ντουλάπι και πάνω έχει ενα στεγνωτήριο και δεν τα εχω αποσυναρμολογήσει λόγω έλειψης χρόνου και λόγω στενότητας χώρου.
    Τωρα πίσω απο το φίλτρο δεν υπάρχει φτερωτή ορατή.

Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από zevage Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τωρα πίσω απο το φίλτρο δεν υπάρχει φτερωτή ορατή.
    Αμα δεν φαινεται τοτε δυστηχως ο μονος τροπος για να δεις αυτο που αναφερω για τζογο ειναι να την βγαλεις απο το πλυντηριο.

Μέλος
    Όνομα
    Ζάχος
    Περιοχή
    Λαμία

Προεπιλογή

Τελευταια (ελπιζω και τελικά) νεα απο το θεμα. Τα αναφερω για να προσφέρω δωρεάν αυτό για το οποίο εγω πλήρωσα 60 ευρώ (η γνώση κοστίζει αλλά αξίζει). Το πρόβλημα ήταν η αντλία (θελω να πιστεύω, διότι δεν βάλαμε κανονική πλύση ακόμη). Κάλεσα το service της AEG και μας εξυπηρέτησαν την επόμενη δύο πολύ ευγενικοί νεαροί. Μόλις ήλθαν το πλυντήριο δούλεψε κανονικά (εννοείται ειχα κανει απο την προηγούμενη προεργασία ξηλώματος ντουλαπιού κλπ) χωρίς καν να το αγγιξουν, σαν να τους είδε και φοβήθηκε. Αφου το δοκίμασαν μερικές φορές δεν ειχαν κατι να κάνουν οι άνθρωποι και αποχώρησαν, χρεώνοντάς με 15 ευρώ (πολύ λογικό) και σε περίπτωση που ειχαμε πάλι θέμα (ήταν σίγουροι απο εμπειρία οτι το πρόβλημα θα ήταν η αντλία) δεν θα χρέωναν περισσότερα απο οτι προβλέπει ο τιμοκατάλογος του service, δηλαδή 60 ευρώ σύνολο (απ' οτι κατάλαβα 35 η αντλία και 25 η επίσκεψη, περιλαμβανομένων των 15 που είχα ήδη πληρώσει). Λογικά κόστη δεδομένου οτι δεν θα χρειαζόταν να μεταφέρω τη συσκευή στο εργαστήριο. Επισημαίνω οτι ο τεχνικός της "γειτονιάς" ζητησε, για να το κοιτάξει, τη μεταφορά του στο μαγαζί του (φανταστείτε τι φασαρία!!). Επίσης μου συνέστησαν να μην αλλάξω το συγκεκριμένο πλυντήριο επειδή είναι «σκυλί». Μετά απο τρεις χρήσεις το πλυντήριο σταμάτησε πάλι με τα ίδια συμπτώματα. Τo service της AEG ξαναήλθε και αυτή τη φορά το πλυντήριο δεν λειτούργησε. Τελικά αλλάξαμε την αντλία και το δοκιμάσαμε δυο τρεις φορές (χωρίς ρούχα) και έδειξε οτι όλα είναι ΟΚ. Σημειώνω οτι η αλλαγή της αντλίας ήταν ζόρικη, διότι την έχει κάτω δεξιά, δίπλα απο το φίλτρο (χωρίς να είναι ορατή απο το φίλτρο) και ξεβιδωσανε το καπάκι, την κάτω μετώπη και το μπροστινό τμήμα με την πόρτα. Ακολούθως έπρεπε να ανασηκώσουμε τη συσκευή προς τα πίσω (λόγω του ντουλαπιού) για να ξεβιδώσουν την αντλία. Μεγάλη φασαρία!!! Εγω πιστεύω οτι δεν θα τα κατάφερνα ή δεν θα γλίτωνα το σπάσιμο διαφόρων κλιπς των πλαστικών. Ετσι εγινε το πράγμα και τέλος. Περίπου δηλαδή διότι, όπως εχει πεί και η Αντζελα, ουδείς «άσφαλτος»!!! Και εξηγώ τι εννοώ. Επειδή εγώ (φαντάζομαι όλοι στο forum) όταν βλέπω βίδες, κλιπς κλπ, κάτι παθαίνω, μια μανία να τα λύσω. Ρωτησα τους τεχνικούς αν μπορεί να επισκευασθεί η παλιά αντλία. Με διαβεβαίωσαν οτι οχι επειδή είναι κολλημένη. Αυτό κι αν ήταν "χτύπημα" δεδομένου οτι με μια πρώτη ματιά και όσο μπορούσα να δώ δεν υπήρχαν ιχνη καψίματος, λαμπερή περιέλιξη (όση φαινόταν) κλπ. Καλά είπα, θα την κρατήσω για να παίξω. Μόλις έφυγαν την ξεκούμπωσα με ενα κλικ (πολύ πιο εύκολα απ’ ότι φανταζόμουν) και διαπίστωσα οτι πράγματι ήταν κολλημένη απο λάσπη λίγδας και απορρυπαντικού. Την καθάρισα πανεύκολα και αφού έκανα μια πρόχειρη συνδεσμολογία (δύο βυσματάκια είχε, L και Ν) την έβαλα στην μπρίζα και φυσικά δούλεψε αψογα. Είναι τελείως απλή με κλασικό περιμετρικό πηνείο και μαγνήτη (συγχωρέστε μου την ημιμάθεια, δεν θυμάμαι πώς τις λένε αυτές τις αντλίες) στον άξονα της φτερωτής σύν ένα o-ring που στεγανώνει. Δηλαδή τσάμπα πήγαν τα 35 ευρώ για καινούργια αντλία, αν και εγώ είμαι οπαδός του κάθε εμπόδιο για καλό.
    Ευχαριστώ όλους για τη συνδρομή και συγνώμη για την πολυλογία.

Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Δεν νομιζω να εδωσες τζαμπα τα λεφτα γιατι με δεδομενο την ηλικια του πλυντηριου τοτε η αντλια εχει σηγουρα τζογο οποτε οσο και να την καθαρισεις ο τζογος παραμενει.Η τιμη παντως της επισκευης ειναι πολυ λογικη.

Μέλος
    Όνομα
    Ζάχος
    Περιοχή
    Λαμία

Προεπιλογή

Δεν νομιζω να εδωσες τζαμπα τα λεφτα γιατι με δεδομενο την ηλικια του πλυντηριου τοτε η αντλια εχει σηγουρα τζογο οποτε οσο και να την καθαρισεις ο τζογος παραμενει.Η τιμη παντως της επισκευης ειναι πολυ λογικη.
    Συμφωνώ απολύτως για την τιμή.
    Οσον αφορά το τζόγο της αντλίας δεν το καταλαβαίνω κυρίως λόγω του είδους της. Επειδή θεωρώ οτι εχω μια σχετική εμπειρία απο αντλίες (DC και όχι AC), εξαιτίας ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους που έχω, παρόμοιες αντλίες (κατά τον τρόπο λειτουργίας) δεν εχουν απόλυτα σταθερή φτερωτή. Αυτές βασίζονται και στη θέση τοποθέτησης όσον αφορά τη σταθερότητα της φτερωτής. Αλλωστε το πρόβλημα της δικής μας ήταν οτι δεν γύριζε καθόλου η φτερωτή επειδή είχε μπλοκάρει απο λασπη. Οταν πήγαινε να πάρει μπροστά ακουγόταν ο χαρακτηριστικός ήχος του μοτερ που ενώ έχει ισχύ δεν μπορεί να γυρίσει τον άξονα. Αν είχε θεμα στεγανότητας (τζογο) απλά θα ειχε μειωμένη ροή ή ακόμη και καθόλου ροή αλλά θα γύρναγε.

Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Οταν εχουμε τζογο μειωνεται η αποσταση μεταξυ ροτορα και στατη με αποτελεσμα να ακουμπαει ο ροτορας πανω στο στατη και να φρακαρει.Οι αντλιες σαν τη δικια σου ειναι μολις 30watt και δεν εχουν καθολου δυναμη γιαυτο και κολανε ευκολα.

10. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον tipos για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

diony (04-04-17)

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 62
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-03-25, 19:10
  2. Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-04-16, 10:19
  3. Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-04-15, 14:30
  4. [Bosch] πλυντηριο πιατων bosch nr-skt5002/02 δεν αδειαζει νερα!
    από yanni42 στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-10-13, 14:16
  5. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-01-12, 18:22

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία