Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 8 από 8

Μέλος
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή BOSE Acoustimass 10 Series iii...Πρόβλημα...

Γειά σας
    Εχω ένα πρόβλημα με τον ενισχυτη του τίτλου....ενώ έπαιζε κανονικά κάποια στιγμή έβγαλε καπνό και το έβγαλα απο την πρίζα....Ανοίγωντάς το είδα οτι ο μετ/ης που απεικονίζεται παρακάτω μυρίζει....Ξέρει κάποιος αν μπορώ να βρώ καπου γιατί απο μια έρευνα που έκανα δεν βρήκα κάτι...Ευχαριστώ

image-0-02-05-7bd0ba272d5f53c38b7692db0e16b6338b2f6813b73c8be3cdb4f52fa3c62948-V.jpgimage-0-02-05-783de235d8e741ee3fc487338bee0aae2aafa279870dde9a7518b34da81c06b7-V.jpgimage-0-02-05-a7824949fab46960d0af3d3a83b10064024035e81b359ed1200b86c6afa7f832-V.jpg

Το avatar του χρήστη νεκταριοος
    Μέλος
    Όνομα
    Νεκταριος
    Περιοχή
    ΑΙΓΙΝΑ

Προεπιλογή

καλησπερα το θεμα ειναι τι το προκαλεσε ολο αυτο , πολυωρη λειτουργεια/ζορισμα/η ετσι καηκε επειδη πχ βραχυκυκλωσε μια γεφυρα ? δες στον γιατρα μηπος σου φτιαξει τον ιδιο η παρομειο με λιγα Α παραπανω.

Μέλος
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Επανέρχομαι στο θέμα...λοιπόν βασικά το πρώτο μου μύνημα ηταν οι ενεργειες που έκανε ο ιδιοκτήτης - φίλος μου του home cinema και οι φωτογραφίες που μου έστειλε ωστε να ανοίξω το θέμα....Σήμερα πήρα στα χέρια μου τον ενισχυτή και βρήκα κάτω απο την πλακέτα της εικόνας ενα καμενο τρανζίστορ...Εχω κάποιες ερωτήσεις πριν προχωρήσω στην αντικατάσταση του....
    ανάμεσα στην ψύκτρα και τα τρανζίστορ - γέφυρες - σταθεροποιητές υπάρχει μια ταινία πράσινη απο οτι καταλαβαίνω για τη μόνωση των εξαρτημάτων και ταυτόχρονα για την θερμοαπαγωγή τους...πώς μπορώ να βρω κατι αντίστοιχο? Μίκα σιλικόνης λέγεται αυτό?
    κάποια διάφανα πλαστικά φίλμ που χρησημοποιούνται ειναι το ίδιο? Γιατί ρώτησα σε κάποιο μαγαζί και μου είπε δεν εχει διαθέσιμη ταινια και οτι πάει με το μέτρο και θα πρεπει να την φέρει απο εξω....και θα έχει αρκετό κόστος...
    Γενικότερα τι λύσεις εχω σε αυτη την περίπτωση?
    Απο κατασκευής βλέπω οτι δεν ειχε μπει καθόλου θερμοαγώγιμη πάστα αναμεσα στο φιλμ και τα εξαρτήματα....αυτο είναι σωστό η θα ηταν καλύτερα αν βαλω και πάστα αναμεσα ?εννοειται χωρις να ερχεται σε επαφη η πανω με την κάτω πλευρα παρα μονο οσο ειναι το φιλμ....για να μην χαλάσω τη μόνωση

Τελος ο συλλογισμός μου οτι μπορεί να ζεστάθηκε αρκετα το τρανζίστορ την ωρα της χρήσης και να ελιωσε η μικα οπότε εκανε βραχυκύκλωμα με την ψύκτρα στέκει?

Αυτά ευχαριστώ

Το avatar του χρήστη chipakos-original
    Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Γαλατσι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από giorgos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κακή ή καθόλου θερμοαπαγωγή. Θέλουν όλα τα εξαρτήματα καλό καθάρισμα και λίγη πάστα θερμοαπαγωγική. Βάλε μίκα και πάστα αν δεν βρεις μονωτική σιλικόνη με το μέτρο..
    Ατάκα 1η.......Οχι ...Οχι .....Απλά το άνοιξα μήπως έφυγε κανένα καλωδιάκι.
    Ατάκα 2η....... Οχι ... Οχι ....Απλά το άνοιξα μήπως είχε καεί κάποια ασφάλεια.

Το avatar του χρήστη klik
    Μέλος
    Όνομα
    N/A
    Περιοχή
    Θεσσαλλλονίκη

Προεπιλογή

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει σιλικόνη με το μέτρο στον Μαργαρίτη

Μέλος
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Ωραία οπότε αυτό λογικά μου κάνει σωστά...?

http://www.ebay.com/itm/30MM-x-300MM...YAAOSwLVZVxJAH

Το να βαλω σε αυτό και παστα απο πανω και απο κατω ωφελει?
    Αυτα γενικά δεν ειναι αυτοκόλητα σωστα? τουλαχιστον το παλιο που εβγαλα δεν φάνηκε να ηταν κολλημενο...απλα η ψυκτρα που ειχε απο πανω (δεν φαίνεται στην φωτο) κούμπωνε στην κάτω ψυκτρα και πίεζε τα εξαρτηματα προς τα κατω

Απο μια ερευνα που εκανα γενικότερα βλέπω οτι υπάρχουν
    τα thermal silicone pads
    και τα thermal adhesive tape

http://www.thermoelectronic.com/pro-80.html

Στο παραπανω σαιτ εχει κατι σχετικα οπότε στην περιπτωση μου ποιο θα ηταν καλλυτερο
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη giorgos : 28-01-17 στις 11:43

Μέλος
    Όνομα
    Αδάμ
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Ναι αυτό από το ebay κάνει. Η απαιτήσεις του τρανζίστορ σε θερμότητα δεν είναι μεγάλες. Δεν βάλανε πάστα και βάλανε αυτοκόλλητο γιατί δεν το βίδωσαν. Απλός έλεγξε εάν το 1mm πάχος σου κάνει (δες το διπλανό). Πάστα δεν χρειάζεται να βάλεις, είναι άχρηστη από την στιγμή που βάζεις αυτό και μάλιστα δεν θα κάνεις και δουλειά γιατί δεν θα κολλήση. Αυτό στο ebay αντέχει τουλάχιστον 150 βαθμούς κελσίου, αλλά από θερμοαπαγωγή της πλάκας γιατί είναι φθηνιάρικο. Αλλά συνήθως και οι πάστες που βάζουν σε αυτές τις περιπτώσεις οι κατασκευαστές είναι φθηνιάρικες. To Mica χρησιμοποιήτε για θερμομόνωση και διαλύεται σε πολύ μεγαλύτερες θερμοκρασίες (πάνω από τους 700).
    Ο συλλογισμός σου για το ότι βραχυκύκλωσε γιατί έλιωσε το pad δεν στέκει. Θα έψαχνα για βραχυκυκλώματα προτού τον βάλω μπροστά
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη atsio : 29-01-17 στις 05:33

Παρόμοια Θέματα

1. [Κλιματιστικό Daikin] DAIKIN VRV III error code E5
    από petroglis στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-07-16, 00:39
  2. [Κινητό Τηλέφωνο] Samsung Galaxy S III mini usb port προβλημα
    από billtech στο forum Τηλέφωνα & GPS
    Απαντήσεις: 32
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-10-14, 21:52
  3. [Τηλεόραση Toshiba] Πρόβλημα εικόνας σε REGZA Z SERIES 47''
    από geoek4 στο forum Τηλεόραση