Επανέρχομαι στο θέμα...λοιπόν βασικά το πρώτο μου μύνημα ηταν οι ενεργειες που έκανε ο ιδιοκτήτης - φίλος μου του home cinema και οι φωτογραφίες που μου έστειλε ωστε να ανοίξω το θέμα....Σήμερα πήρα στα χέρια μου τον ενισχυτή και βρήκα κάτω απο την πλακέτα της εικόνας ενα καμενο τρανζίστορ...Εχω κάποιες ερωτήσεις πριν προχωρήσω στην αντικατάσταση του....
ανάμεσα στην ψύκτρα και τα τρανζίστορ - γέφυρες - σταθεροποιητές υπάρχει μια ταινία πράσινη απο οτι καταλαβαίνω για τη μόνωση των εξαρτημάτων και ταυτόχρονα για την θερμοαπαγωγή τους...πώς μπορώ να βρω κατι αντίστοιχο? Μίκα σιλικόνης λέγεται αυτό?
κάποια διάφανα πλαστικά φίλμ που χρησημοποιούνται ειναι το ίδιο? Γιατί ρώτησα σε κάποιο μαγαζί και μου είπε δεν εχει διαθέσιμη ταινια και οτι πάει με το μέτρο και θα πρεπει να την φέρει απο εξω....και θα έχει αρκετό κόστος...
Γενικότερα τι λύσεις εχω σε αυτη την περίπτωση?
Απο κατασκευής βλέπω οτι δεν ειχε μπει καθόλου θερμοαγώγιμη πάστα αναμεσα στο φιλμ και τα εξαρτήματα....αυτο είναι σωστό η θα ηταν καλύτερα αν βαλω και πάστα αναμεσα ?εννοειται χωρις να ερχεται σε επαφη η πανω με την κάτω πλευρα παρα μονο οσο ειναι το φιλμ....για να μην χαλάσω τη μόνωση
Τελος ο συλλογισμός μου οτι μπορεί να ζεστάθηκε αρκετα το τρανζίστορ την ωρα της χρήσης και να ελιωσε η μικα οπότε εκανε βραχυκύκλωμα με την ψύκτρα στέκει?
Αυτά ευχαριστώ

Απάντηση με παράθεση