Σελίδα 3 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 30 από 34

Θέμα: Reflow

Μέλος
    Όνομα
    Αδάμ
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ioannis_83 Εμφάνιση μηνυμάτων
    pad se multilayer πλακετα επισκευαζεται???πολυ θα θελα να μαθω τον τροπο...
    Όπως σου είπε και ο Αντώνης επισκευάζονται με τον ίδιο τρόπο που επισκευάζονται και οι γραμμές στα boards (ψιλό σύρμα, ψιλή μύτη στο κολλητήρι, μικροσκόπιο και καλά νεύρα). Τις περισσότερες φορές τα pads που ξεκολλάνε είναι not connected και δεν χρειάζεται να ασχοληθείς.

και απο προσωπικη εμπειρια,2 μηχανηματα πηγα σε 2 διαφορετικα μαγαζια απειραχτα,ο ενας υπερυθρες,ο αλλος rework station αερα,επειδη οπως λετε δεν τα πειραξα ο ιδιος με τον ταπεινο κινεζικο αερα μου,κανενα δεν εφτασε το 6μηνο.με reball το ενα,αλλαγμενο chip το αλλο
    Ολους τους πελάτες μου τους προετοιμάζω για αλλαγή chipset. Τώρα το πόσο αξιόπιστο θα είναι το καινούργιο chipset είναι σχετικό. Παίζει πολύ λοβιτούρα με τους Κινέζους στα ανταλλακτικά. Όλα τα scrap των ανεπτυγμένων χωρών καταλήγουν στην Κίνα όπου ολόκληρα χωριά ασχολούνται με την διάλυσή τους και την διαλογή τους. Προσωπικά πιστεύω ότι τα περισσότερα είναι από scrap, reballed και μπανιαρισμένα σε υπερήχους και πολλές φορές γιαλισμένα και με ξαναχτυπημένα νούμερα, ημερομηνίες κλπ. Εάν δεις τα περισσότερα dies σε μικροσκόπιο, θα έχουν ψιλές χαρακιές και σπασμένες γωνίες, ακόμα και διαφορετικό logo (καλή δικαιολογία για να το γυρίσεις για refund στον Κινέζο) και πολλά από αυτά που πουλάνε σαν καινούργια είναι πιο μαυρισμένα από εμένα στα μέσα Αυγούστου. θέλει πολύ προσοχή στην επιλογή του προμηθευτή και του chipset που θα προμηθευτής.
    Παρόλα αυτά η αλλαγή του chipset είναι μονόδρομος εάν το μηχάνημα επιστρέψει με το ίδιο πρόβλημα μετά από reball (συνήθως την δεύτερη φορά που επιστρέφει από reball το chipset είναι βραχυκυκλωμένο - dead, ή εάν το κάνεις reball ξανά να σου βραχυκυκλώσει τότε).

Μέλος
    Όνομα
    Πάνος
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Παιδιά επειδή και γω προκοπή με reflow και reball δεν έχω δεί θέλω να ρωτησω:

Τα νέα(δεν ξέρω αν είναι νέα) τσιπάκια από Κίνα ή αλλού που έχουν στο ebay είναι με solder balls sn/pb ή lead free; Είναι καλύτερο να είναι με μόλυβδο;

Και ακόμα μια ερώτηση.Η διαδικασία να περάσεις solder balls σε τσιπάκι μου φαίνεται βουνό επειδή συνέχεια μου φέυγουν από τη θέση τους.Έχω δει ότι υπάρχει κάποια πάστα που τη περνάς πάνω στο direct heat stencil και με τη θέρμανση κολλάει στο τσιπάκι και σχηματίζει τα μπαλάκια.Την έχει χρησιμοποιήσει αυτή κάνεις;

Μέλος
    Όνομα
    Αδάμ
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Κανένα chipset από όλους τους κατασκευαστές δεν βγαίνει από την γραμμή παραγωγής με leaded balls. Όλα είναι lead free. Όταν το κολλάς είναι καλύτερα να έχει leaded balls για την αποφυγή έκθεσής τους σε υψηλές θερμοκρασίες - ζόρισμα. Για αυτό τον λόγο τα κάνω όλα reball με leaded balls.
    Και το reball με solder paste δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται στα βίντεο. Πρέπει τα balls που θα δημιουργηθούν να είναι του ίδιου μεγέθους και παίζουν πολλοί παράγοντες στην επίτευξή του.

Το avatar του χρήστη ioannis_83
    Μέλος
    Όνομα
    ΙΩΑΝΝΗΣ
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από atsio Εμφάνιση μηνυμάτων
    Όπως σου είπε και ο Αντώνης επισκευάζονται με τον ίδιο τρόπο που επισκευάζονται και οι γραμμές στα boards (ψιλό σύρμα, ψιλή μύτη στο κολλητήρι, μικροσκόπιο και καλά νεύρα). Τις περισσότερες φορές τα pads που ξεκολλάνε είναι not connected και δεν χρειάζεται να ασχοληθείς.

Ολους τους πελάτες μου τους προετοιμάζω για αλλαγή chipset. Τώρα το πόσο αξιόπιστο θα είναι το καινούργιο chipset είναι σχετικό. Παίζει πολύ λοβιτούρα με τους Κινέζους στα ανταλλακτικά. Όλα τα scrap των ανεπτυγμένων χωρών καταλήγουν στην Κίνα όπου ολόκληρα χωριά ασχολούνται με την διάλυσή τους και την διαλογή τους. Προσωπικά πιστεύω ότι τα περισσότερα είναι από scrap, reballed και μπανιαρισμένα σε υπερήχους και πολλές φορές γιαλισμένα και με ξαναχτυπημένα νούμερα, ημερομηνίες κλπ. Εάν δεις τα περισσότερα dies σε μικροσκόπιο, θα έχουν ψιλές χαρακιές και σπασμένες γωνίες, ακόμα και διαφορετικό logo (καλή δικαιολογία για να το γυρίσεις για refund στον Κινέζο) και πολλά από αυτά που πουλάνε σαν καινούργια είναι πιο μαυρισμένα από εμένα στα μέσα Αυγούστου. θέλει πολύ προσοχή στην επιλογή του προμηθευτή και του chipset που θα προμηθευτής.
    Παρόλα αυτά η αλλαγή του chipset είναι μονόδρομος εάν το μηχάνημα επιστρέψει με το ίδιο πρόβλημα μετά από reball (συνήθως την δεύτερη φορά που επιστρέφει από reball το chipset είναι βραχυκυκλωμένο - dead, ή εάν το κάνεις reball ξανά να σου βραχυκυκλώσει τότε).
    η δικη μου εμπειρια,το dv9500 στους 5 μηνες χτυπησε,με αλλαγμενο gpu με leaded balls απ οτι μ ειπε ο τεχνικος.επειδη σκοτωθηκαμε με το τσακαλι(δεν αναγνωριζε),το ανοιξα,καταφερα να περασω τις μπιλιες αλλα οταν πηγα να το κολλησω καθισε στραβα(κινεζικο αερα εχω χωρις preheater),οχι στο alignment αλλα απο τη μια μερια ελιωσε πιο νωρις.το παρατησα κ ειναι ακομα ετσι.το dell,ενα inspiron 5010,σε αλλο μαγαζι 3 φορες reball στο ιδιο chip,1 μηνα διαρκεια καθε φορα.τελευταια φορα αλλαγη chip(επειτα απο δικη μ επιμονη κ προσπαθεια να τους πεισω οτι το προβλημα ειναι το ιδιο το chip),το παραλαμβανω και δε φορτιζει η μπαταρια.ξανα πισω,ξανακανουν reball,βαζουν το παλιο και φορτιζει αλλα δε δειχνει τιποτα,ξαναβαζουν το καινουριο και καπου εδω τελειωνει η μητρικη.μου δινουν τα λεφτα πισω (με φασαρια)και εχω χασει κανα 6μηνο πανε ελα.οποτε η μεχρι τωρα εμπειρια μου με το reball ειναι οχι κακη,αλλα χειρηστη.στην αρχη ολα καλα,μολις αρχισουν οι μλκιες ομως βγαζουν την ουρα τους απ εξω.

Μέλος
    Όνομα
    Αδάμ
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Ποιά GPU και τι χρονολογίας έβαλε στο 9500; Στο 5010 όταν λές "ξαναβαζουν το καινουριο και καπου εδω τελειωνει η μητρικη", τι εννοείς;

Μέλος
    Όνομα
    ΙΩΑΝΝΗΣ
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Ποιά GPU και τι χρονολογίας έβαλε στο 9500; Στο 5010 όταν λές "ξαναβαζουν το καινουριο και καπου εδω τελειωνει η μητρικη", τι εννοείς;
    στο 9500 εβαλε τον ιδιο κωδικο,νομιζω g86770,ενω του χα προτεινα να βαλει 2ης γενιας g86771,αλλα αρνηθηκε.οσο για το dell,εννοω οτι τελευταια φορα που καναν reball κ βαλαν το καινουριο chip(για 2η φορα),απ οτι μ ειπαν δεν ειχε εικονα.συνολο εγιναν 5 reball.ε,καποια στιγμη δε παιρνει αλλο...κοιτα,ειναι δυσκολο το κομματι reball,δεν αντιλεγω απλα η δικη μ εμπειρια αλλα κ φιλων λεει οτι τελικα δεν αξιζε,η πηγαμε στα λαθος μερη για επισκευη.και ρωταω,με κοστος 80-100ε στο μηχανημα,εχουμε την πολυτελεια να αναζητησουμε τον σωστο τεχνικο?

Μέλος
    Όνομα
    Αδάμ
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Για το 9500 είχες απόλυτο δίκιο. Ο μονόδρομος είναι το 771 και μάλιστα του 2010 (εκεί στάματησε και η παραγωγή του, άλλα οι κινέζοι πουλάνε και του 12 κλπ. Που τα βρίσκουνε !!!!!). Σου ξαναέβαλε ένα προβληματικό 770.
    Τώρα για το Dell !!!! το δεν έχει εικόνα είναι σχετικό. Ξεκινούσε και έκλεινε ή έμενε ανοιχτό; Ξεκινούσε και είχε παράξενους χαρακτήρες στην οθόνη;

Μέλος
    Όνομα
    ΙΩΑΝΝΗΣ
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Για το 9500 είχες απόλυτο δίκιο. Ο μονόδρομος είναι το 771 και μάλιστα του 2010 (εκεί στάματησε και η παραγωγή του, άλλα οι κινέζοι πουλάνε και του 12 κλπ. Που τα βρίσκουνε !!!!!). Σου ξαναέβαλε ένα προβληματικό 770.
    Τώρα για το Dell !!!! το δεν έχει εικόνα είναι σχετικό. Ξεκινούσε και έκλεινε ή έμενε ανοιχτό; Ξεκινούσε και είχε παράξενους χαρακτήρες στην οθόνη;
    εγω δε το ειδα,η πολιτικη της εταιριας ειναι οτι πει ο τεχνικος.μου ειπανε ακριβως οτι δε δειχνει πλεον τιποτα η οθονη και δε παιρνει επισκευη.και αυτο και με το παλιο αλλα και το καινουριο τσιπ.απλα κατι δε μου κολλαει...η ιστορια οπως προειπα ειναι οτι με το παλιο τσιπ γραφικων φορτιζε,αλλα χαλουσε στον μηνα,ενω η οθονη εδειχνε στο γκρι σαν κοκους,χιονια απ την πρωτη μερα που το επαιρνα.τους επεμενα οτι εχει προβλημα το ιδιο το τσιπ αλλα αυτοι τα χαβα τους...οτι κρινει ο τεχνικος.με τα πολλα,παραγγελνουν αλλο τσιπ(1 μηνα αναμονη)δε ξερω απο που,το βαζουν και δεν αναγνωριζει το φορτιστη ουτε στο bios,γι αυτο κ δε φορτιζει και η μπαταρια.(προφανως θα ξερεις,τα dell εχουν μια add only
    DALLAS 2501 μνημη,που συνδεεται στο κεντρικο πιν και αναγνωριζει σαν γνησιο το φορτιστη).αυτοι πατανε στο γεγονος οτι εγω ειχα ενα φορτιστη απο αλλο λαπτοπ,που ομως ειχα ενσωματωσει τη μνημη αυτη(την πηρα απο το καμμενο γνησιο) και φορτιζε κανονικα,το αναγνωριζε στο bios και ολα μια χαρα.με τα πολλα τους επεισα μετα απο καβγαδες με το αστερι τεχνικο,που επεμενε οτι τα dell διαβαζουν αντισταση στο φορτιστη οπως τα hp.ακομα δε μπορω να εξηγησω τι κανανε,ξερω οτι δεν εχει σχεση το gpu με τη φορτιση,μαλλον καπου στη διαδικασια εγινε μλκια και πηγαν να το μπαλωσουν ετσι...τι λες κ εσυ?

Μέλος
    Όνομα
    Αδάμ
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

εγω δε το ειδα,η πολιτικη της εταιριας ειναι οτι πει ο τεχνικος.μου ειπανε ακριβως οτι δε δειχνει πλεον τιποτα η οθονη και δε παιρνει επισκευη.και αυτο και με το παλιο αλλα και το καινουριο τσιπ.απλα κατι δε μου κολλαει...η ιστορια οπως προειπα ειναι οτι με το παλιο τσιπ γραφικων φορτιζε,αλλα χαλουσε στον μηνα,ενω η οθονη εδειχνε στο γκρι σαν κοκους,χιονια απ την πρωτη μερα που το επαιρνα.τους επεμενα οτι εχει προβλημα το ιδιο το τσιπ αλλα αυτοι τα χαβα τους...οτι κρινει ο τεχνικος.
    Φοβάμαι ότι το πρόβλημά σου ήταν στην VRAM και όχι στην GPU, σε 5010 είναι η μία από τις δύο περιπτώσεις που είδα πρόβλημα σε VRAM, η άλλη ήταν σε ένα DV5 το οποίο ήρθε από άλλο service όπου ανακάλυψα ότι (πιθανώς από αδεξιότητα) κατα το reball κούνησαν τη μία από τις μνήμες και βραχυκύκλωσαν τα balls της , και μάλιστα οι περισσότεροι στο εξωτερικό προσπαθώντας να επισκευάσουν το πρόβλημα στα 5010 προσπαθούν να απενεργοποιήσουν την GPU και να δουλεύει με την Intel γιατί πιθανώς δεν μπορούν να το διορθώσουν.

με τα πολλα,παραγγελνουν αλλο τσιπ(1 μηνα αναμονη)δε ξερω απο που,το βαζουν και δεν αναγνωριζει το φορτιστη ουτε στο bios,γι αυτο κ δε φορτιζει και η μπαταρια.(προφανως θα ξερεις,τα dell εχουν μια add only
    DALLAS 2501 μνημη,που συνδεεται στο κεντρικο πιν και αναγνωριζει σαν γνησιο το φορτιστη).αυτοι πατανε στο γεγονος οτι εγω ειχα ενα φορτιστη απο αλλο λαπτοπ,που ομως ειχα ενσωματωσει τη μνημη αυτη(την πηρα απο το καμμενο γνησιο) και φορτιζε κανονικα,το αναγνωριζε στο bios και ολα μια χαρα.με τα πολλα τους επεισα μετα απο καβγαδες με το αστερι τεχνικο,που επεμενε οτι τα dell διαβαζουν αντισταση στο φορτιστη οπως τα hp.
    Ενας μήνας αναμονή από Κίνα είναι φυσολογικό. Μονο που σου είπε ότι και τα Dell είναι με αντίσταση όπως τα HP έπρεπε να καταλάβεις με ποιούς είχες να κάνεις. Εάν δεν εμφάνιζε το μήνυμα κατά το post ότι ο φορτιστής δεν είναι Dell, σημαίνει ότι τον αναγνώριζε σαν συμβατό.

ακομα δε μπορω να εξηγησω τι κανανε,ξερω οτι δεν εχει σχεση το gpu με τη φορτιση,μαλλον καπου στη διαδικασια εγινε μλκια και πηγαν να το μπαλωσουν ετσι...τι λες κ εσυ?
    Η gpu δεν έχει να κάνει τίποτα με την φόρτιση. Για την φόρτιση η άμεσα εμπλεκόμενοι είναι ο EC και ο CHARGER. Αυτό που με μπερδεύει στα γραφόμενά σου είναι ότι αναφέρεις ότι ξαναβάλανε την παλιά GPU και φόρτιζε !!!!!!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη atsio : 28-01-17 στις 01:01

Μέλος
    Όνομα
    ΙΩΑΝΝΗΣ
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

το μυνημα το εβγαζε κατα την εκκινηση,οτι δεν αναγνωριζει το φορτιστη.οπως κ στο βιος,εβγαζε νομιζω unbranded unknown,ενω πριν εβγαζε 65 watt.οσο για τη gpu,ουτε εμενα με πειθει αυτο π ειπαν οτι φορτιζε με την παλια,το πιο πιθανο ειναι να μην εκαναν τιποτα και απλα να σκεφτηκαν αυτη τη μλκια.εγω πιστευω οτι κατι εγινε κατα το reball,και το καλυψαν με αυτο το ψεμα.οσο για τη vram π λες,δε ξερω αλλα καθε φορα μετα το reball δουλευε για περιπου ενα μηνα και μετα ξαφνικα μαυριζε η οθονη και ξεκινουσαν τα beep.(εκτος αν απο τη ζεστη τοπικα εφτιαχνε και η vram)οταν καταλαβα με ποιους εχω να κανω ηταν αργα γιατι ειχα ηδη πληρωσει και με καλυπτε η εγγυηση(τρομαρα τους..)

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Μπορώ να κάνω διάγνωση με πρόχειρο reflow;
    από Hary Dee στο forum Ερωτήσεις & Συμβουλές
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-05-14, 22:03
  2. [Φορητός Η/Υ] ACER APPIRE 1690 REFLOW
    από fm355 στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-12-13, 16:07
  3. [Φορητός Η/Υ] reflow ανάγκης
    από mtzag στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά