Νίκο σε καμιά περίπτωση δεν υπερασπίστηκα τους αδειούχους αλλά το αντίθετο έκανα..
ίσα ίσα που αν η αρχική πρόταση του Βασίλη είναι καθαρά δικό του συμπέρασμα τότε θα τον εμπιστευόμουν περισσότερο από αυτόν που έφτιαξε αρχικά τον πίνακα.
τώρα το θέμα που μου έκανε κάπως και ας πούμε μου άναψαν τα ενδεικτικά μου είναι όταν πολλές φορές βλέπω πρόταση σε κάποιον και μέσα βάζουμε το κάντο έτσι και το επιβάλει ο κανονισμός όταν ΔΕΝ είναι έτσι και θα μπορούσε να γίνει και με άλλους τρόπους.
θέλεις να κάνεις την πρότασή σου? οκ λες εγώ προτείνω ..κάνε το τάδε....κλπ.
και το λέω γιατί το παλικάρι ξεκίνησε με σκέψη που θα μπορούσα να πω ότι προσωπικά θα του τα πρότεινα και εγώ.
πχ προτιμώ να βάλει τις L+N ασφάλεια από το να βάλει διπολικό διακόπτη και μετά ασφάλεια.
και στην κουζίνα και στον θερμοσίφωνα.
να βάλει αυτόματες ασφάλειες και στις γενικές και παντού.
επίσης η πρόταση του Γιώργου είναι σωστή για να μην τρέχει έξω και θα το επέκτεινα να βάλει και στους άλλους δύο πίνακες ΔΔΕ.
φυσικά θα είναι για τις τοπικές καταναλώσεις το κάθε ένα, άρα η παροχή που πάει στον επόμενο πίνακα θα είναι πριν από αυτό.
ο κεντρικό πίνακας έχει μόνο 2 πρίζες που ασφαλίζονται τοπικά επομένως το τριφασικό ΔΔΕ που έχει θα μπορούσε να πάει πχ στον επόμενο και εκεί να μπει ένα μονοφασικό.
εφόσον η παροχή πάει από πίνακα σε πίνακα καλό θα ήταν να πηγαίνει βαθμιδωτά και να κατεβαίνει στο αμπεραζ.
άλλωστε από το ισόγειο στο υπόγειο πηγαίνει 6άρι καλώδιο όποτε θα έπρεπε να φύγει με 25άρες και να μην είναι κατευθείαν στην είσοδο μαζί με τα 10άρια.
οπότε θα μπορούσε να ξεκινάει στον κεντρικό με 40 μετά στο ισόγειο με 32 και του υπογείου 25.
και τέλος η κάθε παροχή που φεύγει να ασφαλίζετε μετά τις γενικές ασφάλειες του εκάστοτε τοπικού πίνακα και όχι πριν.
για να κερδίσει λίγο χώρο (τουλάχιστον στου υπογείου) μπορεί να βγάλει τα τρία λαμπάκια και να βάλει ένα τριπλό.
έτσι θα χωρέσει και το ΔΔΕ.
αυτές είναι οι προσωπικές μου προτάσεις και σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες(εφόσον υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες) όπως πχ καλύτερη κατανομή φορτίων στις φάσεις.