ακριβως. Δεν γνωριζω εαν στη θεση κουζ. υπαρχει 2,5 ή 1,5μμ καλωδιο αλλα σε καθε περιπτωση ο αυτοματος Β20 που μπηκε για μια μερα ηταν απαγορευτικος αν υποθεσω πως εχω 1,5 καλωδιο. Ειδικα οταν ο προηγουμενος μικροαυτοματος επεφτε επι 3 μερες οταν γινοταν χρηση οικιακων συσκευν στη κουζινα. (βραστηρας, τοστιερα κτλ). Πλεον εχει μπει ενας hager B10 εκει.
Στην επομενη επισκεψη στο σπιτι θελω να δω τις διατομες των καλωδιων καλυτερα (γιατι κ εγω το μονο που εχω τωρα ειναι η φωτο), να δω εαν τελικα υπαρχει 2,5αρι καλωδιο προς σαλονι για χρηση 18000btu κλιματιστικου. Και να γινει φυσικα η αντιστοιχη αλλαγη του μικροαυτοματου.
Το ισογειο ειναι γυρω στα 80+τμ οπως και το υπογειο.
Δεν εχω αναφερθω στο υπογειο γιατι εκει γελανε και οι πετρες.
Μικροαυτοματοι που δεν ξερω εαν ενεργοποιουν παραλληλες τρυπες στο συμπαν αφου για την ωρα δεν κανουν τιποτα ειτε τους ενεργοποιω ειτε οχι, 2 μικροαυτοματοι για τον καυστηρα (δεν εχω καταλαβει γιατι 2), ενα σωρο πριζες που απλα δεν δινουν ρευμα, ενα μπανιο με ετοιμη αποχετευση για πχ πλυντηριο αλλα χωρις καμια πριζα.
Οποτε συνοψίζοντας για την ωρα:
ισογειο:
μικροαυτοματοι MWN132 3 κομματια για καθε φαση
κουζινα διακοπτης hager snb240 σε συνδυασμό με τον υπάρχον αυτοματο legrand B25 ή απευθειας αντικατασταση του legrand με διπολικο hager MWN525ο οποιος τελικα ισως προκυψει τσαμπα
θερμοσιφωνας διακοπτης hager snb240 σε συνδυασμό με τον υπαρχον αυτοματο hager mwn120 ή απευθειας αντικατασταση με διπολικο hager MWN520
κυριος πινακας σε πυλωτη οπως εχει απλα φροντιζω να εχω spare ασφαλειες ή βαζω μικροαυτοματο και εκει γιατι απο οτι βλεπω οι αποψεις διίστανται και ειναι αφορμη για πολλες επικες μαχες στα φορουμς
υπογειο:
μικροαυτοματοι MWN132 3 κομματια για καθε φαση
Για τα υπολοιπα του υπογειου δεν γνωριζω γιατι ακομα ψαχνομαι.
Αφελης ερωτηση(ειπαμε, δεν ειμαι ηλεκτρολογος). Με παροχη τριφασικου 25kva, η ασφαλεια νομιζω στο ρολοι της δεη ειναι 40Α δεν δεν κανω λαθος. Βάζοντας 32Α αυτοματους στους πινακες ισογειου και υπογειου δεν ειναι σαν να "χανω" 8Α παροχης;
Ευχαριστω οσους εχουν πραγματικα βοηθησει μεχρι στιγμης.

Απάντηση με παράθεση