FILMAN (22-11-16)
Όντως όταν άνοιξα το καπάκι και έβαλα το πλυντήριο να κάνει μια πλύση είδα οτι κατα την διάρκεια της πλύσης και το μοτέρ λειτουργούσε κανονικά και γύριζε τον ιμάντα και κατ'επέκταση τον κάδο κανονικά. Όταν έφτανε η ώρα του στιψίματος όμως ενώ ακουγόταν σαν να λειτουργεί το μοτέρ (περισσότερο σαν μουγκρητό το οποίο είναι του μοτέρ) δεν γύριζε τον ιμάντα και τον κάδο. Πήρα ένα νέο πυκνωτή και θα το δοκιμάσω το απόγευμα και θα σας πω το αποτέλεσμα. Ο πυκνωτής που μου έδωσε το κατάστημα έχει μια διαφορά με αυτόν που είχε απο τη μάνα του. Ο αρχικός λέει 420v B -470v C ενώ αυτός που πήρα λέει 400v B -450v C . Και οι δύο βέβσισ είναι 16 μF.
Εντάξει, απλά αυτός που πήρες είναι για λιγότερες ώρες λειτουργίας υπό τις ίδιες τάσεις. Ένα πυκνωτή είχε τελικά; Μακάρι να φταίει αυτός γιατί είναι περίεργο - αν όντως έχει ένα πυκνωτή - πώς δούλευε στην πλύση αλλά όχι στο στύψιμο. Ο παλιός μετρήθηκε ή όχι;
Καλημέρα
επείδη έιχα αντιμετωπίσει παλίοτερα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα
με το ίδιο πλυντήριο, και από τις περιγραφές φαίνεται να έχει πάθει ότι ειχε πάθει και το δικό μου.
Δυστηχώς το πλυντήριο έχει κόψει τον άξονα που συνδέει τον κάδο με το ράουλο του ίμαντα!!!
Αυτο μπορεί να επαληθευτεί όταν κρατήσούμε τον κάδο με το ένα χέρι και με το άλλο προσπαθήσουμε
να γυρίσουμε το ράουλο που έχει επάνω του τον ιμάντα. Αν γυρίζει το ράουλο και δεν γυρίζει ο κάδος
συμβαίνει αυτό που ανέφερα παραπάνω.
Βέβαια αυτή έιναι μια βλάβη που για μένα δεν συμφέρει να επισκευαστεί με τίποτε. Αλλα πάλι αυτό το κρίνει
ο καθένας σύμφωνα με την τσέπη του.
ελπίζω να βοήθησα!!!
Αφού στην πλύση γυρίζει κανονικά, δεν μπορεί να είναι αυτό.
FILMAN (22-11-16)
Αγαπητέ myannaco
και το δικό μου δούλευε ακόμη και με σπασμένο άξονα!!!
πιστεψέ με είμαι τεχνικός 20 χρόνια, και ότι γράφω είναι εξακριβωμένο
και όχι ράδιο αρβύλα που άκουσα από άλλους!!!
Μπορείς να το εξηγήσεις αυτό; Εκτός αυτού λέει ότι στο στύψιμο το μοτέρ μούγκριζε αλλά δεν γύρναγε. Στην πλύση γυρίζει κανονικά. Αυτό εσένα σου λέει ότι έχει σπάσει ο άξονας του κάδου;
την εμπειρία μου μοιράστηκα
αφού οι ενδείξεις της βλάβης φαίνονται ίδιες !!!
Και ναί όσο και αν ακούγεται παράξενο στην κανονική πλύση ( ο κάδος πίεζε τον άξονα ) μεταδιδόταν μέρος της κίνησης στον κάδο.
Στο στύψιμο που η περιστροφή ήταν πολύ γρηγορότερη, το ράουλο με τον ιμάντα περιστρεφόταν, και η κίνηση δεν μπορουσε να μεταδοδεί, αφού εκει που είχε κοπεί ο άξονας η δύναμη περιστροφής ήταν μεγαλύτερη από την δύναμη της τριβής ( μεταξύ των δύο μερών του σπασμένου άξονα ). Το μούγκρισμα που ακούει ο φίλος κατα το στύψιμο είναι ο θόρυβος από τα δύο μέρη του άξονα
που τρίβονται μεταξύ τους. Επίσης στην πλύση δεν γυρνάει κανονικά, άλλα γυρνάει.
Την ίδια έκπλήξη αντιμετώπισα και εγώ όταν το έλυσα, για να δώ τι συμβαίνει, αφού κατά το στύψιμό άρχιζάν τα παρατράγουδα και βρήκα κομμένο τον άξονά!!!
όταν διαπιστώσει ο φίλος το πρόβλήμα ας το αναφέρει και εδώ, να μας λυθεί η απόρια.
είμαι μέλος στο hlektronika και στο από how to fix it απο το 2008, και ποστάρω μονο όταν έχω να πώ κάτι που θεωρώ οτι θα βοηθήσει.
με κάθε καλή διάθεση σας έυχομαι ενα καλό απόγευμα
Πέτρος